ID članka: 267904 - Oglejte si izdelke, na katere se nanaša ta članek.
Pomembno V tem članku so informacije o urejanju zbirke metapodatkov. Preden začnete urejati zbirko metapodatkov, preverite, ali imate varnostno kopijo, ki jo je mogoče obnoviti, če pride do težav. Informacije o tem postopku najdete v temi pomoči »Konfiguracija varnostnega kopiranja/obnovitev« v konzoli MMC (Microsoft Management Console).
Razširi vse | Zmanjšaj

POVZETEK

Orodje MetaAcl.vbs lahko uporabite za spreminjanje privzetih dovoljenj, ki so dodeljena za zbirko metapodatkov storitev IIS (Internet Information Services).

Morda boste s tega sporočila o napaki IIS preusmerjeni na ta članek Microsoftove zbirke znanja:
System.Web.Hosting.HostingEnvironmentException: Ni mogoče dostopati do zbirke metapodatkov storitev IIS. Račun procesa za zagon ASP.NET-a mora imeti dovoljenje za branje za zbirko metapodatkov storitev IIS (na primer IIS://servername/W3SVC). Za informacije o spreminjanju dovoljenj za zbirke metapodatkov glejte http://support.microsoft.com/?kbid=267904.
To sporočilo o napaki se prikaže, ker imate nezadostna dovoljenja za zbirko metapodatkov ali pa imate nastavljena neustrezna dovoljenja.

Za odpravljanje te napake spremenite dovoljenja za zbirko metapodatkov s pomočjo orodja MetaAcl. Če želite več informacij o orodju MetaAcl in o delovanju seznamov za nadzor dostopa (ACLs), kliknite to številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
326902 Seznami za nadzor dostopa (ACLs) in uporaba orodja MetaAcl za spreminjanje dovoljenj ACL za zbirko metapodatkov (Besedilo je morda v angleščini)

DODATNE INFORMACIJE

Iz Microsoftovega centra za prenose lahko prenesete to datoteko:
Zmanjšaj slikoRazširi sliko
Prenos
Prenesite paket Metaacl.exe.
Datum izdaje: 16. julija 2003

Če želite več informacij o prenosu Microsoftovih datotek za podporo, kliknite to številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
119591 Kako pridobiti Microsoftove datoteke za podporo prek spletnih storitev (Besedilo je morda v angleščini)
Microsoft je pregledal datoteko in ugotovil, da v njej ni virusov. Microsoft je na dan objave datoteke uporabil najnovejšo programsko opremo za zaznavanje virusov. Datoteka je shranjena v varovanih strežnikih, zato je nepooblaščene osebe ne morejo spreminjati.

Datoteka Metaacl.exe vsebuje te datoteke:
Zmanjšaj tabeloRazširi tabelo
File nameSize
Metaacl.vbs7,380 bytes
EULA.txt1,652 bytes


Če želite podrobne informacije in navodila o uporabi orodja MetaAcl.vbs, kliknite to številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
326902 Seznami za nadzor dostopa (ACLs) in uporaba orodja MetaAcl za spreminjanje dovoljenj ACL za zbirko metapodatkov (Besedilo je morda v angleščini)
Opomba Če uporabljate ASP.Net 2.0 in morate dodeliti dovoljenja za zbirke metapodatkov za uporabniški račun sistema Windows, ne uporabite orodja MetaAcl. Namesto tega zaženite ukaz v orodju za registracijo IIS ASP.NET-a in uporabite možnost -ga. Ta ukaz na primer dodeli dovoljenja za uporabniški račun sistema Windows <WindowsUserAccount> za zbirko metapodatkov storitev IIS:
aspnet_regiis -ga <WindowsUserAccount>
Opozorilo Če nepravilno uredite zbirko metapodatkov, lahko nastanejo resne težave, zaradi katerih boste morda morali ponovno namestiti vse izdelke, ki uporabljajo to zbirko metapodatkov. Microsoft ne more zagotoviti, da lahko odpravi težave, ki nastanejo zaradi nepravilnega urejanja zbirke metapodatkov. Zbirko metapodatkov uredite na lastno odgovornost.

Opomba Pred urejanjem zbirke metapodatkov vedno ustvarite varnostno kopijo.

SKLICI

Več informacij o tem najdete v tem članku Microsoftove zbirke znanja ali pojdite na ta Microsoftova spletna mesta:
326902 Seznami za nadzor dostopa (ACLs) in uporaba orodja MetaAcl za spreminjanje dovoljenj ACL za zbirko metapodatkov (Besedilo je morda v angleščini)
Zbirka metapodatkov storitev IIS (IIS 6.0)
http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/WindowsServer2003/Library/IIS/43a51d34-7c81-413b-9727-ec9a19d0b428.mspx?mfr=true
Lastnost zbirke metapodatkov AdminACL (IIS 6.0)
http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/WindowsServer2003/Library/IIS/791d575e-5364-45a9-90ef-4dfd23f38d67.mspx?mfr=true
Zbirka metapodatkov storitev IIS (IIS 5.0)
http://technet.microsoft.com/sl-si/library/Bb727104.aspx
Osnovni skrbniški predmeti storitev IIS
http://msdn.microsoft.com/sl-si/library/ms525530.aspx
Opomba To je članek za »HITRO OBJAVO«, ki je ustvarjen neposredno v Microsoftovi organizaciji za podporo. Informacije v tem članku so na voljo »takšne kot so« in kot odziv na težave. Zaradi hitrosti pri objavljanju članka so v gradivu lahko tipografske napake, ki se jih lahko popravi kadar koli brez obvestila. Za dodatne informacije glejte Pogoje uporabe.

Lastnosti

ID članka: 267904 - Zadnji pregled: 21. maj 2012 - Revizija: 1.0
VELJA ZA:
  • Microsoft Internet Information Services 6.0
Ključne besede: 
kbproductlink kbresolve kbdownload kbfile kbgraphxlinkcritical kbinfo KB267904

Pošlji povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com