Un utilizator care are permisiunea Trimitere ca nu pot trimite mesaje e-mail ca un alt cont de utilizator în Outlook în Office 365

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 2679269 - View products that this article applies to.

Nu sunt sigur ce versiune de Office 365 care îl utilizați? Du-te la următorul site Web Microsoft:
Sunt folosind Office 365 după upgrade-ul de serviciu?
Măriți totul | Reduceți totul

PROBLEMA

Luați în considerare următoarele doi utilizatori într-un mediu Microsoft Office 365 utilizatorului A și B. de utilizator Utilizați cmdlet Windows PowerShell Add-RecipientPermission să acorde permisiunea Trimitere ca pentru A utilizatorului pentru cutia poștală a utilizatorului B. Apoi, utilizați cmdletul Get-RecipientPermission pentru a confirma că permisiunea s-a aplicat.

Cu toate acestea, când utilizatorul A introduce adresa utilizatorului B în La cutie cu un mesaj de e-mail nou și încearcă pentru a trimite acest mesaj, utilizatorul A devine o nelivrare (NDR) mesajul care afirmă că el sau ea nu are suficiente permisiuni. Aceste simptome nu apar în Microsoft Outlook Web App. utilizator A poate cu succes trimite mesajele după utilizator A intră utilizator B pe adresa de email în La cutie cu un mesaj de poștă electronică în Outlook Web App.

CAUZA

Această problemă poate apărea dacă adresa în La caseta a fost populat automat utilizând informații învechite, din memoria cache locală, când utilizatorul A tastat utilizator B adresa. Aceste informații perimate pot fi utilizate în cazul în care modificările la agenda în mod neconectat nu au fost încă propagate în Outlook.

SOLUȚIE

Pentru a rezolva această problemă, urmați acești pași:
  1. În mesajul de e-mail nou în Outlook, faceți clic pe La, apoi faceți clic pe Alte adrese de E-mail.
  2. În Trimite la altă adresă de poștă electronică cadru fereastră, faceți clic pe La, schimba agenda de adrese listă globală de adrese (GAL), și apoi selectați de utilizator ale căror cutii poștale au fost acordate permisiuni trimitere ca. De exemplu, selectați utilizator B.

MAI MULTE INFORMAȚII

Pentru mai multe informații despre cum se depanează Offline Address Book în Office 365, consultați următorul articol din bază de cunoștințe Microsoft:
2666477 Depanarea Outlook Offline Address Book în Office 365
Încă nevoie de ajutor? Du-te la Birou 365 comunitare site-ul.

Proprietă?i

ID articol: 2679269 - Ultima examinare: 1 iunie 2013 - Revizie: 8.0
Se aplică la:
  • Microsoft Office 365 for enterprises (pre-upgrade)
  • Microsoft Office 365 for small businesses  (pre-upgrade)
  • Microsoft Office 365 for education  (pre-upgrade)
  • Microsoft Exchange Online
Cuvinte cheie: 
o365 o365a o365e o365p o365m o365062011 pre-upgrade o365022013 after upgrade kbmt KB2679269 KbMtro
Traducere automată
IMPORTANT: Acest articol a fost tradus de software-ul de traducere automată Microsoft, si nu de un traducător. Microsoft vă oferă atât articole traduse de persoane, cât și articole traduse automat, astfel incat aveti access la toate articolele din Baza noastră de informatii în limba dvs. materna. Totuși, un articol tradus automat nu este întotdeauna perfect. Acesta poate conține greșeli de vocabular, sintaxă sau gramatică, la fel cum un vorbitor străin poate face greșeli vorbind limba dvs. materna. Compania Microsoft nu este responsabilă pentru nici o inexactitate, eroare sau daună cauzată de traducerea necorespunzătoare a conținutului sau de utilizarea traducerii necorespunzătoare de către clienții nostri. De asemenea, Microsoft actualizează frecvent software-ul de traducere automată.
Face?i clic aici pentru a vizualiza versiunea în limba engleză a acestui articol: 2679269

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com