Hibaüzenet: Az átirányító nem tudta megállapítani a kapcsolat típusát

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 267934 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A cikk Microsoft Windows XP rendszerre vonatkozó változata a következő: 315244.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Amikor egy hálózati meghajtót csatlakoztat helyi megosztáshoz, a rendszer eseménynaplójában a következő hibaüzenet jelenhet meg:
Eseményazonosító: 3019
Forrás: MRxSmb
Leírás: Az átirányító nem tudta megállapítani a kapcsolat típusát.

Oka

Ez az üzenet akkor jelenhet meg, amikor a NetBIOS TCP/IP felett (NetBT) protokoll megkísérli lekérdezni a céleszköz (jelen esetben a visszacsatoló adapter) hálózati sebességét. A visszacsatoló adapter nem rendelkezik sebességegyeztetési funkcióval, így nem tudja egyeztetni a sebességet, és a hibaüzenet megjelenik a rendszer eseménynaplójában.

Ez a működés csak a TCP/IP protokoll kapcsán tapasztalható, mert a TCP/IP az egyetlen olyan protokoll, amely a visszacsatoló adaptert használja.

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza.

További információ

A hibaüzenet csupán tájékoztató jellegű, és minden további következmény nélkül figyelmen kívül hagyható.

Az esemény bejegyzése a naplóba akkor történik meg, amikor első alkalommal csatlakozik egy csatlakoztatott meghajtóra, és új munkamenetet hoz létre a kiszolgálóval. A hibaüzenet akkor jelenhet meg, amikor hálózati kapcsolatot hoz létre a számítógépén lévő megosztáshoz. A jelenség ezért az alábbi esetek bármelyikében előfordulhat:
  • A bejelentkezést követő első alkalommal, amikor egy csatlakoztatott meghajtóhoz csatlakozik.
  • A hibernált üzemmódból való visszatérés utáni első olyan alkalommal, amikor a csatlakoztatott meghajtóhoz csatlakozik.
  • Helyi hálózati megosztás első alkalommal történő használatakor azt követően, hogy a számítógép és a csatlakoztatott meghajtó kapcsolata az automatikus leválasztási funkciónak köszönhetően megszűnt.
A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
138365 A Windows NT automatikus leválasztási funkciójának működése (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 267934 - Utolsó ellenőrzés: 2006. március 13. - Verziószám: 3.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows 2000 Server
  • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
  • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
Kulcsszavak: 
kbbug kbenv kbpending KB267934
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com