Uw Office 365-e-mailaccount is niet automatisch ingesteld op uw apparaat Google Android of op uw Apple i/o-apparaat via de Autodiscover-service

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 2679626 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

PROBLEEM

Wanneer u verbinding met Microsoft Exchange Online in Microsoft Office 365 via Microsoft Exchange ActiveSync maakt, wordt uw e-mailaccount van Office 365 niet automatisch ingesteld op uw apparaat Google Android of op uw Apple i/o-apparaat (zoals een iPhone of een iPad) via de Autodiscover-service. Ook, u geen toegang tot uw Exchange Online-Postvak vanuit uw mobiele apparaat.

Wanneer dit probleem optreedt, wordt u ook een foutbericht met de volgende strekking weergegeven:

Kan geen verbinding maken met server
Opmerking Dit foutbericht kan variëren afhankelijk van het apparaat dat u gebruikt.

OORZAAK

Dit probleem treedt op als het mobiele apparaat niet volledig bepaalde vereisten van Exchange ActiveSync-protocol voor omleiding ondersteunt.

STATUS

Microsoft heeft bevestigd dat dit een probleem is in de Microsoft-producten die worden vermeld in de sectie 'Van toepassing op'.

TIJDELIJKE OPLOSSING

Voor hulp bij het instellen van e-mailberichten voor uw mobiele apparaat en de huidige versie van O365, gaat u naar de volgende Microsoft-website:

http://Office.Microsoft.com/client/15/Help/Home?Shownav=True&LCID=1033&NS=OLWAO365E&ver=15&v=15.0.775.5&mode=Desktop&helpid=MS.exch.owao.EmailOnMobilePhone

Meer informatie

Ga naar de volgende Microsoft-website voor meer informatie over dit probleem en over hoe mobiele apparaten verbinding maken met Exchange Online in Office 365:
http://blogs.TechNet.com/b/Exchange/Archive/2012/02/07/cross-site-Redirection-Exchange-ActiveSync-clients-in-Office-365.aspx
Apparaten die deel van de Exchange ActiveSync-logoprogramma uitmaken ondersteuning bieden voor omleiden en treedt dit probleem niet. Ga naar de volgende Microsoft-website voor meer informatie over de Exchange ActiveSync-logoprogramma:

http://blogs.TechNet.com/b/Exchange/Archive/2011/04/13/announcing-the-Exchange-ActiveSync-Logo-Program.aspx

De producten van andere leveranciers die in dit artikel worden beschreven, worden geproduceerd door bedrijven die onafhankelijk zijn van Microsoft. Microsoft biedt geen enkele garantie, impliciet noch anderszins, omtrent de prestaties of betrouwbaarheid van deze producten.

De informatie en de oplossing in dit document weerspiegelt de huidige visie van Microsoft Corporation op deze problemen op de datum van publicatie. Deze oplossing is beschikbaar via Microsoft of een andere provider. Microsoft beveelt geen specifieke eventuele derden of derde oplossing die in dit artikel worden beschreven. Kunnen andere derden of oplossingen van derden die niet in dit artikel wordt beschreven. Omdat Microsoft reageren moet op veranderende marktomstandigheden, moet deze gegevens niet worden geïnterpreteerd als een garantie van Microsoft. Microsoft kan niet garanderen of goedkeuren de nauwkeurigheid van de informatie of van een oplossing die wordt geboden door Microsoft of door de genoemde derden.

Microsoft biedt geen garanties en sluit alle verklaringen, garanties en voorwaarden of expliciet, impliciet of wettelijk zijn. Deze omvatten maar zijn niet beperkt tot de verklaringen, garanties of voorwaarden van titel, niet schenden van auteursrechten, toereikende voorwaarde, verkoopbaarheid en geschiktheid voor een bepaald doel, met betrekking tot enige service, oplossing, product, of ander materiaal of informatie. In geen geval zal Microsoft aansprakelijk voor elke oplossing van derden die in dit artikel worden vermeld.

Nog steeds hulp nodig? Ga naar de Office 365-Community .

Eigenschappen

Artikel ID: 2679626 - Laatste beoordeling: vrijdag 4 juli 2014 - Wijziging: 15.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Exchange Online
Trefwoorden: 
o365 o365a o365e o365p kbgraphxlink o365m o365022013 kb3rdparty kbgraphic kbmt KB2679626 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door middel van automatische vertalingssoftware van Microsoft en is mogelijk nabewerkt door de Microsoft Community via CTF-technologie (Community Translation Framework) of door een menselijke vertaler. Microsoft biedt zowel automatisch vertaalde, door mensen vertaalde en door de community nabewerkte artikelen aan, zodat er in meerdere talen toegang is tot alle artikelen in onze Knowledge Base. Een vertaald of bewerkt artikel kan fouten bevatten in vocabulaire, syntaxis of grammatica.. Microsoft is niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden, fouten of schade ten gevolge van een foute vertaling van de inhoud van een bericht of het gebruik van deze vertaalde berichten door onze klanten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 2679626

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com