„2148073478. számú rendszerhiba”, „kiterjesztett hiba” vagy „Érvénytelen aláírás” hibaüzenet jelenik meg a Windows 8 vagy Windows Server 2012 rendszeren az SMB-kapcsolatok használatakor

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2686098 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Amikor egy Windows Server 2012 vagy Windows 8 rendszert futtató számítógép egy SMB2 fájlprotokollt támogató, külső gyártótól származó fájlkiszolgálóhoz próbál csatlakozni, a csatlakozás meghiúsulhat. A külső gyártótól származó fájlkiszolgáló elérési módjától függően különböző hibaüzenetek jelenhetnek meg. Ezek a hibaüzenetek például a következők lehetnek:
 • DIR parancs UNC elérési úttal való használatakor az „Érvénytelen aláírás” hibaüzenet jelenik meg. 
 • NET USE parancs végrehajtásakor a „2148073478. számú rendszerhiba történt” hibaüzenet jelenik meg.
 • Az UNC elérési úthoz való tallózáskor a „kiterjesztett hiba történt” hibaüzenet jelenik meg.
Az alábbiakban két olyan gyakori előforduló helyzetet ismertetünk, amelyekben felmerülhetnek a hibák:
 • A Hyper-V kiszolgálók (Hyper-V Server 2012 vagy Windows 8/Windows Server 2012) élő áttelepítése meghiúsul. Ennek az az oka, hogy a tárhelynek SMB-megosztáson üzemeltetett tárhelynek kell lennie.
 • A Windows 8/Windows Server 2012 rendszerben nem csatlakoztathat hálózati meghajtókat tárolóhálózatokhoz.

Oka

A jelenséget a Windows Server 2012 és Windows 8 rendszeren elérhető SMB 3.0 „Biztonságos egyeztetés” szolgáltatása okozhatja, amely a hibaválaszok az SMB 2 protokollt használó kiszolgálók (beleértve azokat is, amelyek kizárólag a 2.0 és a 2.1 protokollverziót támogatják) általi megfelelő aláírására támaszkodik. A külső gyártóktól származó bizonyos fájlkiszolgálók nem aláírt hibaválaszt küldenek, ezért a kapcsolat meghiúsul.

A megoldás

Lépjen kapcsolatba a külső gyártótól származó fájlkiszolgáló gyártójával, és kérjen olyan frissítést, amely biztosítja a Windows Server 2012 és a Windows 8 rendszerű ügyfelek támogatását a fájlkiszolgálón. 


További információ

Kerülő megoldások
 • Engedélyezze az aláírást a külső gyártótól származó fájlkiszolgálón.

  Tegye kötelezővé az aláírást az SMB-ügyfélen vagy az SMB-kiszolgálón a „RequireSecuritySignature” beállítás bekapcsolásával. Tekintse meg a gyártótól kapott dokumentációban, hogy hogyan állítható be az aláírás „kötelező” értéke a külső gyártó SMB-kiszolgálóján.

  Windows Server 2012 vagy Windows 8 rendszert futtató ügyfélszámítógépen a PowerShell parancshéj segítségével engedélyezheti az aláírást a következő parancs használatával:

  Set-SmbClientConfiguration -RequireSecuritySignature $true
 • Tiltsa le a „Biztonságos egyeztetés” beállítást az ügyfélszámítógépen.
  Windows Server 2012 vagy Windows 8 rendszert futtató ügyfélszámítógépen ezt a PowerShell parancshéj használatával teheti meg, a következő parancs futtatásával:
  Set-ItemProperty -Path "HKLM:\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanWorkstation\Parameters" RequireSecureNegotiate -Value 0 -Force
  Megjegyzés: Előfordulhat, hogy a fenti parancs a böngészőben sortörésekkel jelenik meg.

Hivatkozások

További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál:  
2709568  Az SMB 3.0 új szolgáltatásai a Windows Server 2012 rendszerű fájlkiszolgálókon   (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2686098 - Utolsó ellenőrzés: 2013. február 28. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows Server 2012 Datacenter
 • Windows Server 2012 Essentials
 • Windows Server 2012 Foundation
 • Microsoft Hyper-V Server 2012
 • Windows Server 2012 Standard
 • Windows 8
Kulcsszavak: 
KB2686098
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com