Τι μπορείτε να κάνετε αν πιστεύετε πως ο λογαριασμός σας Windows Phone έχει υποκλαπεί

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 2686311
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Περίληψη

Εάν ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί, μπορεί να αντιμετωπίσετε ένα από τα παρακάτω ζητήματα:
 • Παρατηρείτε μη εξουσιοδοτημένες χρεώσεις.
 • Λαμβάνετε ένα αναδυόμενο παράθυρο ή μήνυμα, όπως ένα επίτευγμα το οποίο δεν αναγνωρίζετε ή παρατηρείτε πως έχετε συνδεθεί από άλλη τοποθεσία.
 • Δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο Windows Live ID για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας.
 • Παρατηρείτε ισχυρές "αποδείξεις ταυτότητας" σχετικά με το λογαριασμό σας τις οποίες δεν αναγνωρίζετε. (Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αποδείξεις ταυτότητας, ανατρέξτε στην παράγραφο #1, στην ενότητα "Περισσότερες πληροφορίες" παρακάτω.)
Εάν αντιμετωπίσετε ένα από τα παραπάνω ζητήματα, ακολουθήστε τα ακόλουθα βήματα:
 1. Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας
  • Όταν υποψιάζεστε πως έχει συμβεί κάτι ύποπτο με το λογαριασμό σας, θα πρέπει να αλλάξετε αμέσως τον κωδικό πρόσβασής σας.
  • Μεταβείτε στην τοποθεσία https://account.live.com/ και ελέγξτε αν μπορείτε ακόμα να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας Windows LIVE.
  • Αν μπορείτε, αλλάξτε αμέσως τον κωδικό πρόσβασης και ρυθμίστε ισχυρές αποδείξεις ταυτότητας (αν δεν υπάρχει καμία). Σας συνιστούμε ιδιαίτερα να ορίσετε ένα SMS και έναν Αξιόπιστο υπολογιστή στην ενότητα "Πληροφορίες λογαριασμού". Στη συνέχεια, προχωρήστε στο βήμα 2.
  • Εάν δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο Windows Live ID για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας ή αν παρατηρήσετε ισχυρές αποδείξεις ταυτότητας σχετικά με το λογαριασμό σας τις οποίες δεν αναγνωρίζετε, προχωρήστε στο βήμα 3.
 2. Ελέγξτε το λογαριασμό χρέωσής σας
  • Μεταβείτε στην τοποθεσία http://billing.microsoft.com/ και ελέγξτε για τυχόν ύποπτες αγορές. Όπως με κάθε κατάσταση λογαριασμού χρέωσης, θα πρέπει να ελέγχετε τις χρεώσεις σας τακτικά.
 3. Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη του Windows Phone, αν χρειάζεται.

  Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη εάν:
  • Υπάρχουν μη εξουσιοδοτημένες χρεώσεις στο λογαριασμό σας.
  • Δεν μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας.
  • Η ετικέτα παίκτη σας έχει αλλάξει.

  Θα σας καθοδηγήσουμε στα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνετε. Για να μας βοηθήσετε, σας παρακαλούμε να έχετε έτοιμες τις παρακάτω πληροφορίες:
  • Το Windows LIVE ID που σχετίζεται με την ετικέτα παίκτη σας.
  • Μια εναλλακτική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαφορετική από αυτήν που σχετίζεται με το Windows LIVE ID σας.
  • Μπορεί επίσης να χρειαστείτε την πιστωτική κάρτα που σχετίζεται με το λογαριασμό σας.
Για να επικοινωνήσετε με την Υποστήριξη του Windows Phone, επισκεφτείτε τη διεύθυνση http://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=227747 .

Περισσότερες πληροφορίες

Ακολουθήστε αυτήν τη λίστα ελέγχου για να βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός σας Windows Phone είναι όσο το δυνατό πιο ασφαλής.
 1. Προσθέστε επιπλέον αποδείξεις ταυτότητας ασφαλείας στο Windows Live ID σας.

  Το Windows Live σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας πρόσθετο σύνολο κλειδιών ή "αποδείξεων" στην περίπτωση που χάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας χρησιμοποιώντας τις ακόλουθες τέσσερις μεθόδους:
  • Αριθμός κινητού Η προσθήκη ενός αριθμού κινητού μπορεί να μας βοηθήσει να επιβεβαιώσουμε το λογαριασμό σας. Επίσης, αν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον αριθμό για να κάνετε επαναφορά του κωδικού πρόσβασης.
   Συμβουλή Σας συνιστούμε ιδιαίτερα να ορίσετε αυτή τη μέθοδο τώρα ως την κύρια μέθοδο ανάκτησης του λογαριασμού σας σε περίπτωση παραβίασης.
  • Αξιόπιστος υπολογιστής. Αποτελεί μια μοναδική απόδειξη που σας επιτρέπει να συνδέσετε τον λογαριασμό σας Windows Live ID με έναν ή περισσότερους προσωπικούς υπολογιστές. Στη συνέχεια, αν χρειαστείτε ποτέ να ανακτήσετε τον έλεγχο του λογαριασμού σας κάνοντας επαναφορά του κωδικού πρόσβασής σας, πρέπει απλά να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας και έτσι θα ξέρουμε πως είστε ο νόμιμος κάτοχος.
  • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Χρησιμοποιείται για την υποστήριξη των ειδοποιήσεων επαναφοράς κωδικού πρόσβασης. Μπορείτε να έχετε μία ή περισσότερες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συσχετισμένες με το λογαριασμό σας.
  • Μυστική ερώτηση: Αν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, θα σας ρωτήσουμε τη μυστική σας ερώτηση προκειμένου να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητά σας. Μόνο εσείς θα πρέπει να γνωρίζετε τη μυστική σας ερώτηση και τη μυστική σας απάντηση.
   Συμβουλή Χρησιμοποιήστε μια απάντησε που είναι εντελώς άσχετη με την ερώτηση. Για παράδειγμα, αν η ερώτηση είναι "Τόπος γέννησης της μητέρας", χρησιμοποιήστε το "Windows98se" ως μυστική απάντηση.

  Για να προσθέσετε πληροφορίες επαναφοράς κωδικού πρόσβασης:
  • Μεταβείτε στην ιστοσελίδα https://account.live.com/p/ και, στη συνέχεια, συνδεθείτε με το Windows Live ID.
 2. Δημιουργήστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης για το λογαριασμό σας Xbox LIVE.

  Απλοί κωδικοί πρόσβασης από ένα λεξικό ή το όνομα ενός κατοικίδιου είναι κωδικοί πρόσβασης που μπορεί κάποιος να μαντέψει εύκολα. Δημιουργήστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης που περιλαμβάνει έναν συνδυασμό κεφαλαίων και πεζών χαρακτήρων, αριθμών και ειδικών χαρακτήρων (για παράδειγμα, #, $, %, ^, & και *).
  Συμβουλή Σκεφτείτε μια αξιομνημόνευτη φράση από μια αγαπημένη σας ταινία, ένα βιβλίο ή ένα τραγούδι, πάρτε το πρώτο γράμμα από κάθε λέξη της φράσης, κατόπιν προσθέστε αριθμούς και ειδικούς χαρακτήρες για να ισχυροποιήσετε τον κωδικό πρόσβασης και, στη συνέχεια μεταβείτε στη διεύθυνση https://www.microsoft.com/security/pc-security/password-checker.aspx για να ελέγξετε πόσο ισχυρός είναι ο κωδικός πρόσβασης.
 3. Χρησιμοποιήστε διαφορετικά ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης για διαφορετικές τοποθεσίες.

  Χρησιμοποιήστε διαφορετικά ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης για διαφορετικές τοποθεσίες στο Internet, ιδιαίτερα για σημαντικές τοποθεσίες στις οποίες τηρείτε οικονομικές ή προσωπικές πληροφορίες. Αν χρησιμοποιείτε παντού το ίδιο όνομα χρήστη και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης, στην περίπτωση που υποκλαπούν μπορεί να χάσετε την πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμού σας ταυτόχρονα.
 4. Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε το Windows Live ID σας σε δημόσια μέρη ή σε κοινόχρηστο υπολογιστή.

  Αν συνδέεστε στο λογαριασμό σας στο Hotmail, συνδέεστε στο xbox.com ή χρησιμοποιείτε μια άλλη υπηρεσία που απαιτεί να χρησιμοποιήσετε τα διαπιστευτήρια του Windows Live ID σας σε έναν δημόσιο υπολογιστή (όπως σε ένα Internet καφέ), λάβετε υπόψη ότι αυτοί οι υπολογιστές ενδέχεται να μη προσφέρουν την ίδια προστασία που ενδεχομένως έχετε στο σπίτι. Στην περίπτωση που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε έναν δημόσιο υπολογιστή, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε κωδικό μιας χρήσης αντί του κωδικού πρόσβασής σας κατά την είσοδό σας στο Windows Live ID. Μάθετε περισσότερα για το πώς μπορείτε να ορίσετε έναν τέτοιον κωδικό εδώ.
  Αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον κανονικό κωδικό πρόσβασης του Windows Live ID σας, θυμηθείτε να τερματίσετε τη σύνδεση και να κλείσετε τα προγράμματα περιήγησης όταν τελειώσετε.
 5. Αποφεύγετε να κοινοποιείτε προσωπικές πληροφορίες

  Μοιραστείτε το Windows Live ID σας μόνο με άτομα που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε. Χειριστείτε τις προσωπικές σας πληροφορίες όταν βρίσκεστε σε σύνδεση με τον ίδιο τρόπο που θα τις χειριζόσασταν εκτός σύνδεσης -- ακολουθήστε τους ίδιους κανόνες που ακολουθείτε στον πραγματικό κόσμο όταν βρίσκεστε σε σύνδεση.
 6. Μην μοιράζεστε ποτέ προσωπικές πληροφορίες για εσάς ή το λογαριασμό σας

  Μην δίνετε το πλήρες όνομά σας σε αγνώστους μέσω του Internet. Μην βάζετε το πλήρες όνομά σας σε δημόσια προφίλ.
  Διατηρείτε την πραγματική σας διεύθυνση απόρρητη. Λέγοντας σε κάποιον σε ποιο σχολείο φοιτήσατε ή σε ποια γειτονιά μένετε μπορεί να είναι αρκετό ώστε να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες για εσάς. Θυμηθείτε όλες τις προσωπικές πληροφορίες που ενδέχεται να έχετε δημοσιεύσει σε τοποθεσίες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το MySpace ή το OneDrive (πρώην SkyDrive), τις οποίες θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποιος για να προσποιηθεί πως είστε εσείς. Μην βάζετε την πλήρη πραγματική σας διεύθυνση στο προφίλ σας.
  Μην δίνετε το πρωτεύον Windows Live ID σας ως διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αγνώστους. Δημιουργήστε έναν δεύτερο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο http://www.hotmail.com/ , τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για επικοινωνία με άγνωστα άτομα, λίστες αλληλογραφίας κλπ. Χρησιμοποιήστε ισχυρό κωδικό πρόσβασης στον δευτερεύοντα λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως κάνετε για τον πρωτεύοντα λογαριασμό σας.
  Μην αποκαλύπτετε πληροφορίες για εσάς ή τους λογαριασμούς σας χωρίς λόγο. Να είστε καχύποπτοι με οποιονδήποτε σας ζητάει πληροφορίες που δεν χρειάζεται.
  Μην μοιράζεστε τον κωδικό πρόσβασής σας ή προσωπικές πληροφορίες με κάποιον που επικοινωνεί μαζί σας και ισχυρίζεται ότι είναι αντιπρόσωπος υπηρεσίας υποστήριξης πελατών ή ότι σχετίζεται με το Windows Phone, το Xbox, το Zune ή τη Microsoft. Αν ανησυχείτε ότι η επαφή μπορεί να μην είναι νόμιμη, επικοινωνήστε με την Υποστήριξη του Windows Phone, του Xbox ή του Zune. Η Microsoft δεν θα σας ζητήσει ποτέ τον κωδικό πρόσβασής σας μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω άμεσου μηνύματος ή μέσω τηλεφώνου. Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης του Windows Live ID σας μόνο σε γνωστές τοποθεσίες της Microsoft ή στο τηλέφωνό σας
 7. Εγκαταστήστε ή ενημερώστε το λογισμικό του υπολογιστή σας για προστασία από ιούς, προγράμματα κατασκοπίας και κακόβουλο λογισμικό.

  Βεβαιωθείτε ότι εκτελείτε το λογισμικό προστασίας από ιούς και ότι είναι ενημερωμένο. Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει λογισμικό προστασίας, σας συνιστούμε να το κάνετε τώρα: Το Microsoft Security Essentials είναι ένα δωρεάν λογισμικό προστασίας από ιούς, που είναι διαθέσιμο για λήψη και το οποίο προσφέρει επίσης προστασία από προγράμματα κατασκοπίας και άλλο κακόβουλο λογισμικό.
 8. Ενημερώστε το πρόγραμμα περιήγησης στο Web και τον υπολογιστή σας με τις πιο πρόσφατες επιδιορθώσεις ασφαλείας

  Για να εξασφαλίσετε ότι το πρόγραμμα περιήγησης και ο υπολογιστής σας είναι ενημερωμένα με τις πιο πρόσφατες επιδιορθώσεις ασφαλείας, ελέγξτε ότι έχετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις από το Windows Update .
 9. Βεβαιωθείτε ότι τα φίλτρα ηλεκτρονικού "ψαρέματος" του προγράμματος περιήγησης είναι ενεργοποιημένα

  Η ενεργοποίηση αυτών των φίλτρων στο πρόγραμμα περιήγησης σάς βοηθά να εντοπίσετε τοποθεσίες web ηλεκτρονικού "ψαρέματος", σας προστατεύει από λήψη ή εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού και σας προειδοποιεί για πιθανές τοποθεσίες εξαπάτησης. Συνήθως αυτά τα φίλτρα είναι ενεργοποιημένα από προεπιλογή. Ωστόσο, είναι καλύτερο να ελέγξετε επανειλημμένα:
  • Internet Explorer: Επιλέξτε το εικονίδιο του "γραναζιού" στη γραμμή εργαλείων, επιλέξτε Ασφάλεια και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ενεργοποίηση Φίλτρου SmartScreen.
  • Για όλα τα άλλα προγράμματα περιήγησης: Ανατρέξτε στην ηλεκτρονική βοήθεια του προγράμματος περιήγησης.

 10. Χρησιμοποιήστε τα διαπιστευτήρια του Windows Live μόνο για να συνδεθείτε σε αξιόπιστες τοποθεσίες web της Microsoft
  Πρόκειται για επίσημη τοποθεσία web της Microsoft; Να είστε προσεκτικοί με τοποθεσίες web που σας ζητούν πληροφορίες του λογαριασμού σας Windows LIVE, ειδικά με τοποθεσίες που προσφέρουν ευκαιρίες που είναι υπερβολικά καλές για να είναι αληθινές, όπως δωρεάν Microsoft Points. Ελέγξτε τη γραμμή διευθύνσεων στο πρόγραμμα περιήγησης προτού καταχωρήσετε οποιεσδήποτε πληροφορίες. Μπορείτε να αναγνωρίσετε τις συνήθεις τοποθεσίες της Microsoft από τις παρακάτω διευθύνσεις:
  • Xbox.com
  • Kinectshare.com
  • Microsoft.com
  • xbox.mobi
  • Zune.net
  • live.com
  • getgamesmart.com
  • XNA.com
  • lionhead.com
  • forzamotorsport.net
  • Hotmail.com
  • Passport.net

 11. Μην κάνετε κλικ σε συνδέσεις που περιλαμβάνονται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μεταβείτε απευθείας στην τοποθεσία και συνδεθείτε

  Αν δείτε μια σύνδεση σε ένα ύποπτο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μην κάνετε κλικ σε αυτό. Γενικά μπορείτε να εντοπίσετε τα ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από
  • Προειδοποιητικά μηνύματα και απειλές για κλείσιμο λογαριασμών.
  • Προσφορές που μοιάζουν υπερβολικά καλές για να είναι αληθινές.
  • Κακή γραμματική και ορθογραφικά σφάλματα.

  Αντί να κάνετε κλικ, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση στο πρόγραμμα περιήγησης για να ελέγξετε αν θα μεταβείτε στην καθαυτή τοποθεσία web της εταιρείας.

Σημείωση Αυτό είναι ένα άρθρο «ΤΑΧΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ» που δημιουργήθηκε απευθείας από τον οργανισμό υποστήριξης της Microsoft. Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό το άρθρο, παρέχονται ως απόκριση σε θέματα που προκύπτουν. Ως αποτέλεσμα της ταχύτητας διάθεσής του, το υλικό ενδέχεται να έχει τυπογραφικά λάθη και να αναθεωρηθεί ανά πάσα στιγμή χωρίς ειδοποίηση. Ανατρέξτε στους Όρους χρήσης για άλλα ζητήματα.

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 2686311 - Τελευταία αναθεώρηση: Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014 - Αναθεώρηση: 3.0
Λέξεις-κλειδιά: 
kbwp7 KB2686311

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com