Mi a teendő, ha azt gyanítja, hogy ellopták a Windows Phone-fiókját?

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2686311
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

A következő helyzetek jelezhetik, hogy illetéktelenek fértek hozzá a fiókjához:
 • Jogosulatlan módosításokat tapasztal.
 • Előugró ablakok vagy üzenetek jelennek meg, például egy olyan eredményről, amelyet nem ismer fel, vagy arról, hogy máshonnan jelentkezett be.
 • Nem tud bejelentkezni a Windows Live ID azonosítójával, hogy módosítsa a jelszavát.
 • Olyan erős bizonyítékok vannak a fiókjához társítva, amelyeket nem ismer fel. (A bizonyítékokról az alábbi További tájékoztatás szakasz 1. lépése nyújt részletesebb tájékoztatást.)
Ha a fenti helyzetek valamelyikével találkozik, tegye a következőket:
 1. Módosítsa a jelszavát
  • Ha arra a véleményre jut, hogy valami gyanús történt a fiókjával, haladéktalanul módosítsa a jelszavát.
  • Keresse fel a https://account.live.com/ webhelyet, és nézze meg, hogy be tud-e még jelentkezni a Windows LIVE-fiókjába.
  • Ha igen, azonnal módosítsa a jelszavát, és állítson be erős bizonyítékokat (ha még nincsenek ilyenek). Kifejezetten ajánljuk, hogy állítson be egy SMS-számot és egy megbízható számítógépet a Fiókadatok területen, majd menjen a 2. lépésre.
  • Ha nem tud bejelentkezni a Windows Live ID azonosítójával, hogy módosítsa a jelszavát, vagy nem ismeri fel a megadott erős bizonyítékokat, ugorjon a 3. lépésre.
 2. Ellenőrizze a számláját
  • Keresse fel a http://billing.microsoft.com/ webhelyet, és nézze meg, nem került-e sor gyanús vásárlásokra. Akárcsak más számlakivonatokat, ezt is tanácsos rendszeresen ellenőriznie.
 3. Szükség esetén forduljon a Windows Phone ügyfélszolgálatához.

  Forduljon az ügyfélszolgálathoz, ha:
  • Ismeretlen tételek vannak a számláján.
  • Nem tudja módosítani a jelszavát.
  • Megváltozott a beceneve.

  Az ezt követően szükséges lépéseket segítünk elvégezni. Kérjük, hogy ennek megkönnyítésére készítse elő a következő adatokat:
  • A becenevéhez társított Windows LIVE ID azonosítót
  • Egy másik e-mail címet (amely nem azonos a Windows LIVE ID azonosítóhoz tartozóval)
  • A fiókjához társított hitelkártyára is szüksége lehet
A következő webhelyen veheti fel a kapcsolatot a Windows Phone ügyfélszolgálatával: http://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=227747 .

További információ

Haladjon végig a következő ellenőrzőlista lépésein, amelyek gondoskodnak a Windows Phone-fiók lehető legnagyobb biztonságáról.
 1. Egészítse ki további biztonsági bizonyítékokkal a Windows Live ID fiókját.

  A Windows Live lehetőséget nyújt arra, hogy a következő négy módszerrel „tartalékkulcsokat” (úgynevezett „bizonyítékokat”) készítsen a fiókjához arra az esetre, ha elveszíti a jelszót, vagy ha nem tud hozzáférni a fiókjához:
  • Mobilszám: Ha megad egy mobilszámot, azzal segít meggyőződnünk arról, hogy ez valóban az Ön fiókja. Ezenkívül ha elveszíti a jelszavát, akkor ennek a számnak a segítségével is átállíthatja.
   Tipp: Kifejezetten ajánljuk, hogy most állítsa be ezt a számot elsődleges eszközként arra az esetre, ha illetéktelen hozzáférés után vissza kell szereznie fiókját.
  • Megbízható számítógép: Olyan egyedi bizonyíték, amellyel egy vagy több személyi számítógéphez kapcsolhatja Windows Live ID-fiókját. Ezután ha bármikor át szeretné állítani a jelszavát, hogy visszaszerezze az ellenőrzést a fiókja fölött, elég, ha egy ilyen számítógépet használ, mi pedig tudjuk, hogy Ön a fiók jogszerű tulajdonosa.
  • E-mail cím: A jelszó-átállítási értesítők kiküldésére szolgál. Társíthat a fiókhoz egy vagy több e-mail címet.
  • Titkos kérdés: Ha elfelejti a jelszavát, személyazonossága igazolásául megkérdezzük a titkos válaszát. Ne tudja más, hogy mi a titkos kérdése és a titkos válasza.
   Tipp: Használjon olyan választ, aminek semmi köze sincs a feltett kérdéshez. Ha például az „Anyja születési helye” kérdést választja, adja meg a Windows98se szót válaszul.

  A jelszó-átállítási információk megadása:
 2. Hozzon létre nehezen feltörhető jelszót az Xbox LIVE-fiókja számára

  Ha egyszerű szótári szót választ, vagy a kutyája nevét használja jelszóként, azt nagyon könnyű lehet kitalálni. Nehezen feltörhető jelszót hozzon létre, amelyben vegyesen szerepelnek nagybetűk, kisbetűk, számok és speciális karakterek (például #, $, %, ^, & és *).
  Tipp: Gondoljon egy emlékezetes mondatra a kedvenc filmjéből, könyvéből vagy dalszövegéből, majd vegye a mondat minden szavának első betűjét, azután adjon hozzá olyan számokat, amelyek jelentenek Önnek valamit, végül pedig speciális karaktereket, hogy nehezebben legyen feltörhető a jelszó, azután látogasson el a következő webhelyre: https://www.microsoft.com/security/pc-security/password-checker.aspx Itt ellenőrizheti, mennyire erős védelmet nyújt a jelszó.
 3. Használjon különböző felhasználóneveket és jelszavakat a különféle webhelyeken

  Használjon különböző felhasználóneveket és jelszavakat a különféle webhelyeken, különösen a fontosakon, ahol pénzügyi vagy személyes adatok vannak tárolva. Ha mindenhol ugyanazt a felhasználónevet és jelszót használja, és ellopják őket, akkor egyszerre mindegyik fiókjához elveszítheti a hozzáférést.
 4. Legyen óvatos, ha nyilvános helyen vagy mások által is használt számítógépen használja a Windows Live ID azonosítóját.

  Ha egy nyilvános számítógépen (például internetkávézóban) nézi meg a Hotmail-fiókját, illetve ilyen helyen jelentkezik be az xbox.com webhelyre, vagy használ más olyan szolgáltatást, amely megköveteli Windows Live ID hitelesítő adatainak megadását, legyen óvatos, mert ezek a számítógépek nem feltétlenül nyújtanak ugyanolyan védelmet, mint az, amelyet otthon használ. Azt ajánljuk, hogy ha nyilvános számítógép használatára készül, egyszer használható kóddal jelentkezzen be a Windows Live ID-fiókba, és ne a jelszavával. Itt tudhat meg többet arról, hogyan készítheti ezt elő.
  Ha a szokásos Windows Live ID-jelszót kell használnia, feltétlenül jelentkezzen ki, és zárjon be minden böngészőablakot, amikor végzett.
 5. Ne adja meg másoknak a személyes adatait.

  Csak olyan embernek mondja meg a Windows Live ID azonosítóját, akit jól ismer, és akiben megbízik. Online is ugyanúgy kezelje a személyes adatait, mint offline: ugyanazokat a szabályokat tartsa be a való világban és az interneten is.
 6. Soha ne adjon meg másoknak személyes adatokat magáról vagy a fiókjáról.

  Ne adja meg a teljes nevét idegeneknek az interneten. Ne adja meg a teljes nevét semmilyen nyilvánosan elérhető adatlapon.
  Tartsa titokban a lakcímét. Ha elárulja valakinek, hogy hova jár iskolába, vagy melyik környéken lakik, már az is elég lehet ahhoz, hogy további információkhoz jussanak Önről. Gondoljon csak arra, hogy mennyi személyes információt tett már valószínűleg közzé magáról a közösségi hálózati webhelyeken, amilyen például a Facebook, a MySpace vagy a OneDrive, korábbi nevén SkyDrive. Ezeket más felhasználhatja arra, hogy Önnek adja ki magát. Ne írja be a teljes lakcímét a profiljába.
  Ne adja ki az elsődleges Windows Live ID azonosítóját e-mail címként idegeneknek. Készítsen egy másik e-mail címet a http://www.hotmail.com/ webhelyen, és ezt használja az ismeretlen emberekkel való kommunikációra, levelezési listákban stb. A másodlagos e-mail fiókban is ugyanolyan erős jelszót használjon, mint az elsődlegesben.
  Ne fedjen fel fölöslegesen információkat magáról vagy a fiókjairól. Óvakodjon azoktól, akik olyan információkat kérnek, amelyekre nincs szükségük.
  Ne adja meg a jelszavát vagy a személyes adatait senkinek, aki Önhöz fordul, és azt állítja, hogy a Windows Phone, az Xbox, a Zune vagy a Microsoft ügyfélszolgálati munkatársa vagy másmilyen kapcsolatban áll ezekkel a szolgáltatásokkal. Ha azt gyanítja, hogy a kapcsolatot felvevő személy nem az, akinek állítja magát, forduljon a Windows Phone, az Xbox vagy a Zune ügyfélszolgálatához. A Microsoft sosem kéri a jelszavát e-mailben, csevegőüzenetben vagy telefonon. Csak ismert Microsoft-webhelyeken vagy a telefonján adja meg a Windows Live ID jelszavát.
 7. Telepítsen víruskereső, kémprogram-elhárító vagy kártevőirtó programot a számítógépre, illetve frissítse az ilyen programokat

  Feltétlenül futtasson vírusvédelmi szoftvert, és rendszeresen frissítse. Ha nincs védelmi szoftver telepítve a számítógépre, kifejezetten ajánljuk, hogy azonnal telepítsen ilyet. A Microsoft Security Essentials ingyenesen letölthető víruskereső szoftver, védelmet nyújt a kémprogramok és más kártékony szoftverek ellen is.
 8. Frissítse a böngészőt és a számítógépet a legújabb biztonsági javításokkal

  Telepítse a számítógépre a böngésző és az operációs rendszer legújabb frissítéseit. Ehhez ellenőrizze, hogy telepítve vannak-e a legújabb frissítések a következő webhelyről: Windows Update .
 9. Ha nincsenek bekapcsolva a böngésző adathalászati szűrői, kapcsolja be őket

  Ha bekapcsolja a böngészőben ezeket az eszközöket, könnyebben észlelheti az adathalászó webhelyeket, védelmet kap a kártevők (kártékony szoftverek) letöltése ellen, és a böngésző figyelmezteti, ha vélhetően csaló webhelyeket keres fel. Az ilyen szűrők általában be vannak kapcsolva alapértelmezés szerint, de legjobb, ha ellenőrzi:
  • Internet Explorer: Válassza az eszköztár „fogaskerék” ikonját, válassza a menü Biztonság pontját, majd a SmartScreen szűrő bekapcsolása parancsot.
  • Más böngészők esetében: Nézze meg a böngésző online súgóját.

 10. Csak a Microsoft által megbízhatónak tekintett webhelyekre jelentkezzen be a Windows Live hitelesítő adataival.
  Hivatalos Microsoft-webhely az, amelyet felkeres? Óvakodjon az olyan webhelyektől, amelyek a Windows LIVE-fiókjának az adatait kérik, különösen ha valószínűtlenül jó ajánlatokat tesznek, például ingyenes Microsoft Points pontokat ígérnek. Nézze meg a böngésző címsorának tartalmát, mielőtt megadja az adatait. A következő címekről ismerheti fel a Microsoft népszerű webhelyeit:
  • Xbox.com
  • Kinectshare.com
  • Microsoft.com
  • xbox.mobi
  • Zune.net
  • live.com
  • getgamesmart.com
  • XNA.com
  • lionhead.com
  • forzamotorsport.net
  • Hotmail.com
  • Passport.net

 11. Ne kattintson az e-mailekben található hivatkozásokra, a cím beírásával keresse fel a webhelyet, és jelentkezzen be

  Ha egy hivatkozást lát egy gyanús e-mailben, ne kattintson rá. A következők általában gyanús e-mailt jeleznek:
  • Valamilyen veszélyről tájékoztató, illetve fióklezárással fenyegető üzenetek.
  • Valószínűtlenül kedvező ajánlatokról tájékoztató üzenetek.
  • Súlyos nyelvtani és helyesírási hibákat tartalmazó üzenetek.

  Írja be a böngésző címsorába a megadott címet, és nézze meg, hogy valóban a vállalati webhelyre jut-e.

Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2686311 - Utolsó ellenőrzés: 2014. február 19. - Verziószám: 7.0
Kulcsszavak: 
kbwp7 KB2686311
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com