Hva du bør gjøre hvis du tror Windows Phone-kontoen din har blitt stjålet

Artikkeloversettelser Artikkeloversettelser
Artikkel-ID: 2686311
Vis alt | Skjul alt

Sammendrag

Hvis kontoen har blitt kompromittert, kan flere situasjoner oppstå:
 • Du finner kjøp du ikke har gjort.
 • Du får en melding om for eksempel en prestasjon du ikke kjenner igjen, eller om at du har logget deg på fra et annet sted.
 • Du får ikke logget deg på Windows Live-ID-en for å endre passordet.
 • Det er ukjente sikkerhetsrutiner knyttet til kontoen din. (Du finner mer informasjon om sikkerhetsrutiner under nr. 1 nedenfor.)
Hvis du havner i noen av de ovennevnte situasjonene, følger du trinnene nedenfor:
 1. Endre passordet
  • Når du mistenker at noe mistenkelig har skjedd med kontoen din, bør du endre passordet umiddelbart.
  • Gå til https://account.live.com/ og kontroller om du fremdeles får logget deg på Windows LIVE-kontoen.
  • Hvis du får logget deg på, endrer du passordet umiddelbart og setter opp ekstra sikkerhetsrutiner (hvis ingen eksisterer). Vi anbefaler sterkt at du setter opp en SMS og klarert datamaskin i kontoinformasjonsdelen. Gå deretter til trinn to.
  • Hvis du ikke får logget deg på Windows Live-ID-en for å endre passordet, eller hvis ser ukjente sikkerhetsrutiner, hopper du til trinn tre.
 2. Kontroller regningen din
 3. Kontakt brukerstøtten for Windows Phone om nødvendig.

  Kontakt brukerstøtten i disse tilfellene:
  • Hvis kontoen har kjøp du ikke har gjort.
  • Hvis du ikke får endret passordet.
  • Hvis gamertagen er endret.

  Vi kan veilede deg gjennom de neste trinnene. Vennligst ha følgende informasjon klar, slik at vi lettere kan hjelpe deg:
  • Windows Live-ID-en som er tilknyttet gamertagen din.
  • En alternativ e-postadresse som ikke er den samme som den som er tilknyttet Windows Live-ID-en din.
  • Du kan også trenge kredittkortet som er tilknyttet kontoen.
Du kan kontakte brukerstøtten for Windows Phone her: http://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=227747 .

Mer informasjon

Følg denne sjekklisten for å sørge for at Windows Phone-kontoen er så sikker som mulig.
 1. Legg til flere sikkerhetsrutiner i Windows Live-ID-en

  I Windows Live kan du opprette ekstra sikkerhetsrutiner i tilfelle du glemmer passordet eller ikke får tilgang til kontoen. Du kan gjøre det på en av følgende fire måter:
  • Mobilnummer. Hvis du legger til et mobilnummer, kan du hjelpe oss å bekrefte at dette er din konto. Hvis du glemmer passordet, kan du også bruke dette nummeret til å tilbakestille passordet.
   Tips! Vi anbefaler sterkt at du setter dette opp nå som den primære måten å få tilbake kontoen på i tilfelle den kompromitteres.
  • Klarert datamaskin. Et unikt sikkerhetsbevis som kobler Windows Live-ID-kontoen til en eller flere datamaskiner. Hvis du trenger å få kontoen tilbake ved å tilbakestille passordet, trenger du bare bruke den aktuelle datamaskinen, så vet vi at du er den rettmessige eieren.
  • E-postadresse. Brukes til å motta meldinger om tilbakestilling av passord. Én eller flere e-postadresser kan være tilknyttet kontoen.
  • Hemmelig spørsmål. Hvis du glemmer passordet, ber vi deg svare på det hemmelige spørsmålet for å bekrefte identiteten din. Det er kun du som skal kunne vite hva det hemmelige spørsmålet og svaret er.
   Tips! Bruk helst et svar som slett ikke passer med spørsmålet. Hvis spørsmålet for eksempel er «mors fødested», kan det hemmelige svaret være «Windows98SE».

  Slik legger du til informasjon om tilbakestilling av passord:
 2. Opprett et sterkt passord på Xbox LIVE-kontoen

  Passord som er enkle ord som kan finnes i en ordbok, eller navnet på hunden din, kan være veldig lette å gjette. Lag et sterkt passord som inneholder en kombinasjon av store og små bokstaver, tall og spesialtegn (for eksempel #, $, %, ^, & og *).
  Tips! Tenk på en spesiell setning fra en film, bok eller sang, og ta deretter første bokstav i hvert ord i setningen. Legg til noen meningsfulle tall, og til slutt spesialtegn for å gjøre passordet sterkt. Deretter kan du kontrollere hvor sterkt passordet er på https://www.microsoft.com/security/pc-security/password-checker.aspx.
 3. Bruk forskjellige brukernavn og passord for forskjellige nettsteder

  Bruk forskjellige brukernavn og passord for forskjellige nettsteder, spesielt for viktige nettsteder der du har økonomiske eller personlige opplysninger. Hvis du bruker samme brukernavn og passord overalt, og det blir stjålet, kan du miste tilgang til alle kontoene dine samtidig.
 4. Vær forsiktig når du bruker Windows Live-ID-en din på offentlige steder eller på en delt datamaskin

  Hvis du logger deg på Hotmail, xbox.com eller andre tjenester med Windows Live-ID-en på en offentlig datamaskin (for eksempel på en Internett-kafé), må du være oppmerksom på at disse datamaskinene ikke tilbyr samme beskyttelse som du har hjemme. Hvis du vil bruke en offentlig datamaskin, anbefaler vi at du bruker en engangskode i stedet for passord når du logger deg på med Windows Live-ID-en. Du kan finne ut mer om hvordan du setter opp dette her.
  Hvis du må bruke ditt vanlige passord for Windows Live-ID-en, må du huske å logge deg ut og lukke nettleseren når du er ferdig.
 5. Unngå å dele personlige opplysninger

  Del Windows Live-ID-en din kun med personer du kjenner og stoler på. Behandle dine personlige opplysninger på nettet på samme måte som du gjør i den virkelige verden.
 6. Del aldri personlige opplysninger om deg eller kontoen din

  Ikke gi ditt fulle navn til fremmede på nettet. Ikke bruk ditt fulle navn i offentlig tilgjengelige profiler.
  Vær tilbakeholden med å oppgi din fysiske adresse. Det å fortelle noen hvilken skole du går på eller hvilket strøk du bor i, kan være nok til at andre kan få tak i mer informasjon om deg. Tenk på alle de personlige opplysningene du sannsynligvis har lagt ut på nettsamfunn som Facebook, MySpace eller OneDrive (tidligere SkyDrive), og som andre potensielt kan bruke til å utgi seg for å være deg. Ikke bruk din fullstendige fysiske adresse i profilen.
  Ikke gi din primære Windows Live-ID som e-postadresse til fremmede. Opprett en sekundær e-postkonto på http://www.hotmail.com/. Denne kan du bruke når du kommuniserer med ukjente eller skal sette deg opp på e-postlister osv.
  Ikke oppgi opplysninger om deg selv eller kontoene dine når det ikke er nødvendig. Vær på vakt hvis noen ber om opplysninger de ikke trenger.
  Ikke del passordet ditt eller personlige opplysninger med noen som kontakter deg og presenterer seg som kundestøtteagent eller samarbeidspartner for Windows Phone, Xbox, Zune eller Microsoft. Hvis du tror personen kanskje ikke snakker sant, kontakter du brukerstøtten for Windows Phone, Xbox eller Zune. Microsoft ber aldri om passord via e-post, nettprat eller telefon. Skriv inn passordet for Windows Live ID-en kun på kjente Microsoft-nettsteder eller på telefonen.
 7. Installer eller oppdater beskyttelsen mot virus, spionprogrammer og andre skadelige programmer på datamaskinen.

  Kontroller at antivirusprogrammet kjører, og at det er oppdatert. Hvis du ikke har noe antivirusprogram installert, anbefaler vi på det sterkeste at du gjør det nå. Microsoft Security Essentials er et gratis antivirusprogram du kan laste ned. Det beskytter også mot spionprogrammer og andre skadelige programmer.
 8. Oppdater nettleseren og datamaskinen med de nyeste sikkerhetsoppdateringene

  Kontroller at nettleseren og datamaskinen har de nyeste sikkerhetsoppdateringene fra Windows Update.
 9. Kontroller at nettleserens svindelfiltre er på

  Disse kan beskytte deg mot nettsteder som driver med nettfisking eller andre svindelforsøk, og mot at du laster ned eller installerer skadelige programmer. Filtrene er vanligvis på som standard, men det lønner seg å dobbeltsjekke:
  • Internet Explorer: Velg tannhjulet på verktøylinjen, velg Sikkerhet, og velg deretter Slå på Smart Screen-filter.
  • For alle andre nettlesere: Se nettleserens hjelp.

 10. Logg deg kun på Microsoft-klarerte nettsteder med Windows Live-legitimasjonen din
  Er nettstedet et offisiell Microsoft-nettsted? Vær forsiktig med nettsteder som ber om Windows Live-kontoopplysninger, spesielt nettsteder med usannsynlig gode tilbud, for eksempel gratis Microsoft-poeng. Kontroller adresselinjen i nettleseren før du taster inn noen opplysninger. Her følger noen vanlige Microsoft-nettsteder:
  • Xbox.com
  • Kinectshare.com
  • Microsoft.com
  • xbox.mobi
  • Zune.net
  • live.com
  • getgamesmart.com
  • XNA.com
  • lionhead.com
  • forzamotorsport.net
  • Hotmail.com
  • Passport.net

 11. Ikke klikk på koblinger i e-postmeldinger. Gå i stedet direkte til nettstedet og logg deg på.

  Hvis du ser en kobling i en mistenkelig e-post, må du ikke klikke på den. Mistenkelige e-poster har vanligvis følgende kjennetegn:
  • Dramatiske meldinger og trusler om stenging av konto.
  • Usannsynlig gode tilbud.
  • Skrivefeil og generelt dårlig språk.

  Skriv i stedet adressen i nettleseren for å se om du kommer til selskapets faktiske nettsted.

Obs! Dette er en "FAST PUBLISH"-artikkel som er opprettet direkte innenfor Microsofts kundestøtteorganisasjon. Informasjonen her leveres "som den er" som svar på problemer som kan oppstå. Som et resultat av den korte tiden det tar å gjøre materialet tilgjengelig, kan det inneholde skrivefeil, og det kan når som helst og uten forvarsel bli revidert. Se Vilkår for bruk for mer informasjon.

Egenskaper

Artikkel-ID: 2686311 - Forrige gjennomgang: 19. februar 2014 - Gjennomgang: 7.0
Nøkkelord: 
kbwp7 KB2686311

Gi tilbakemelding

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com