Det här kan du göra om du tror att ditt Windows Phone-konto har stulits

Artikelöversättning Artikelöversättning
Artikel-id: 2686311
Visa alla | Dölj alla

Sammanfattning

Om ditt konto har blivit angripet kan du uppleva någon av följande situationer:
 • Du upptäcker okända debiteringar.
 • Ett popup-fönster eller ett meddelande visas med t.ex. en prestation som du inte känner igen eller med ett meddelande om att du har loggat in från en annan plats.
 • Du kan inte logga in på ditt Windows Live ID för att ändra lösenord.
 • Du upptäcker starka säkerhetsinställningar som du inte känner igen och som är kopplade till ditt konto. (Mer information om säkerhetsinställningar finns under #1 i Mer information nedan.)
Om du står inför någon av situationerna ovan följer du dessa steg:
 1. Ändra lösenord
  • Om du tror att något misstänkt har hänt med ditt konto bör du genast ändra lösenordet.
  • Gå till https://account.live.com/ och se om du fortfarande kan logga in på ditt Windows LIVE-konto.
  • Om du kan göra det ändrar du genast lösenordet och ställer in starka säkerhetsinställningar (om du inte har några). Vi rekommenderar starkt att du ställer in SMS-funktion och Betrodd dator under avsnittet Kontoinformation. Gå sedan till steg 2.
  • Om du inte kan logga in på ditt Windows Live ID för att ändra lösenord eller om du upptäcker starka säkerhetsinställningar som du inte känner igen hoppar du till steg 3.
 2. Kontrollera dina debiteringar
  • Gå till http://billing.microsoft.com/ och se om några misstänkta inköp har gjorts. I likhet med alla andra kontoutdrag bör du kontrollera dina debiteringar regelbundet.
 3. Kontakta Windows Phone-supporten vid behov.

  Kontakta supporten om:
  • Okända debiteringar har gjorts från kontot.
  • Du inte kan ändra ditt lösenord.
  • Din gamertag har ändrats.

  Vi kan vägleda dig genom följande steg. Hjälp oss genom att ha följande information redo:
  • Det Windows LIVE ID som är kopplat till din gamertag.
  • En alternativ e-postadress som skiljer sig från den e-postadress som är kopplad till ditt Windows LIVE ID.
  • Du kan även behöva det kreditkort som är kopplat till kontot.
Om du vill kontakta Windows Phone-supporten kan du besöka http://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=227747 .

Mer Information

Följ den här checklistan för att säkerställa att ditt Windows Phone-konto är så skyddat som möjligt.
 1. Lägg till ytterligare säkerhetsinställningar till ditt Windows Live ID

  Med Windows Live kan du skapa din egen uppsättning av nycklar eller "säkerhetsinställningar" om du förlorar ditt lösenord, eller komma åt kontot med någon av följande fyra metoder:
  • Mobilnummer. Om du lägger till ett mobiltelefonnummer hjälper det oss att verifiera att det är ditt konto. Om du glömmer bort ditt lösenord kan du använda det här numret för att återställa lösenordet.
   Tips Vi rekommenderar starkt att du ställer in det här nu som det primära sättet att återta kontot om det blir angripet.
  • Betrodd dator. En unik säkerhetsinställning som du kan använda för att länka ditt Windows Live ID-konto med en eller flera av dina datorer. Om du sedan någon gång skulle behöva ta tillbaka kontrollen över ditt konto genom att återställa lösenordet behöver du bara använda datorn, så vet vi att du är rätt ägare.
  • E-postadress. Används som stöd vid aviseringar om återställning av lösenord. Du kan ha en eller flera e-postadresser som är kopplade till kontot.
  • Säkerhetsfråga. Om du glömmer bort lösenordet frågar vi dig efter svaret på din hemliga fråga för att verifiera din identitet. Bara du bör veta vilken som är den hemliga frågan och vad svaret är på den.
   Tips Använd ett svar som inte alls passar ihop med den ställda frågan. Om din fråga t.ex. är "Mammas födelseort" kan du använda Windows98se som ditt hemliga svar.

  Så här lägger du till information om återställning av lösenord:
 2. Skapa ett starkt lösenord för ditt Xbox LIVE-konto

  Om du använder en enkelt lösenord som finns i ordböcker, eller namnet på din hund, kan det vara mycket enkelt att lista ut. Skapa ett starkt lösenord som består av en kombination av stora och små bokstäver, siffror och specialtecken (till exempel #, $, %, ^, & och *).
  Tips Tänk på en minnesvärd replik från din favoritfilm, ett citat från en bok eller en låttext, och ta den första bokstaven i varje ord i meningen. Lägg sedan till siffror och specialtecken för att göra lösenordet starkt https://www.microsoft.com/security/pc-security/password-checker.aspx för att se hur starkt lösenordet är.
 3. Använd olika användarnamn för olika webbplatser

  Använd olika användarnamn och lösenord för olika webbplatser, särskilt för viktiga webbplatser där du har debiteringsinformation eller personlig information lagrad. Om du använder samma användarnamn och lösenord överallt och någon stjäl informationen kan du nekas åtkomst till alla dina konton samtidigt.
 4. Var försiktig när du använder ditt Windows Live ID på offentliga platser och på delade datorer

  Om du kollar e-posten på ditt Hotmail-konto, loggar in på xbox.com eller använder någon annan tjänst som kräver att du använder dina Windows Live ID-inloggningsuppgifter på en offentlig dator (t.ex. på ett Internetcafé) bör du vara medveten som att sådana datorer kanske inte erbjuder samma skydd som du har hemma. Om du tänker använda en offentlig dator rekommenderar vi att du använder en engångskod istället för ditt lösenord när du loggar in med ditt Windows Live ID. Få reda på mer om hur du ställer in det här.
  Om du måste använda ditt vanliga Windows Live ID-lösenord är det viktigt att du kommer ihåg att logga ut och stänga alla webbläsarfönster när du är klar.
 5. Undvik att dela personlig information

  Dela bara ditt Windows Live ID med personer som du känner och litar på. Behandla din personliga information online på samma sätt som du skulle göra offline. Följ samma regler online som du gör i verkliga livet.
 6. Dela aldrig någon personlig information om dig själv eller om ditt konto

  Lämna inte ut ditt fullständiga namn till främlingar på Internet. Ange inte ditt fullständiga namn i någon profil som alla kan se.
  Lämna inte ut din fysiska adress. Berätta inte för någon vilken skola du går i eller i vilket område du bor. Det kan räcka för att identifiera dig. Tänk på all den personliga information som du säkert har publicerat på webbplatser för sociala nätverk som Facebook, MySpace eller OneDrive (tidigare SkyDrive) och som någon annan skulle kunna använda och låtsas vara du. Ange inte din fullständiga fysiska adress i din profil.
  Lämna inte ut ditt primära Windows Live ID som en e-postadress till främlingar. Konfigurera ett sekundärt e-postkonto på http://www.hotmail.com/ som du kan använda för kommunikation med okända personer, för distributionslistor o.s.v. Se till att ha ett lika starkt lösenord för det sekundära e-postkontot som för det primära kontot.
  Avslöja inte information om dig själv eller dina konton i onödan. Var misstänksam om personer frågar dig efter information som de inte behöver.
  Dela inte ditt lösenord eller din personliga information med någon som kontaktar dig och presenterar sig som supportagent från kundtjänsten eller Windows Phone-, Xbox-, Zune- eller Microsoft-partner. Om du tror att det är någon som försöker lura dig bör du kontakta Windows Phone-, Xbox- eller Zune-supporten. Microsoft frågar aldrig efter ditt lösenord i e-postmeddelanden, via snabbmeddelanden eller över telefon. Ange bara ditt Windows Live ID-lösenord på kända Microsoft-webbplatser eller på telefon.
 7. Installera och uppdatera programvara för skydd mot virus, spionprogram och skadlig kod på datorn

  Kontrollera att du kör virusskyddet och att programvaran är uppdaterad. Om du inte har något skydd installerat rekommenderar vi starkt att du installerar ett nu. Microsoft Security Essentials är ett kostnadsfritt hämtningsbart virusskydd som även skyddar mot spionprogram och annan skadlig programvara.
 8. Uppdatera webbläsaren och datorn med de senaste säkerhetskorrigeringarna

  Försäkra dig om att din webbläsare och dator är uppdaterade med de senaste säkerhetskorrigeringarna genom att kontrollera att du har de senaste uppdateringarna från Windows Update .
 9. Kontrollera att webbläsarens filter mot nätfiske är aktiverade

  Om du aktiverar dem i webbläsaren är det lättare att identifiera nätfiskewebbplatser och du skyddas mot att hämta eller installera skadlig kod (skadlig programvara) och du aviseras även om eventuella falska webbplatser. Normalt sett är filtren aktiverade som standard, men det är bäst att dubbelkolla:
  • Internet Explorer: Tryck på kugghjulsikonen i verktygsfältet, välj Säkerhet och välj sedan Aktivera SmartScreen-filtret.
  • För alla andra webbläsare: Läs onlinehjälpen för webbläsaren.

 10. Logga bara in på Microsoft-betrodda webbplatser med dina Windows Live-inloggningsuppgifter
  Är webbplatsen en officiell Microsoft-webbplats? Var misstänksam mot webbplatser där du uppmanas uppge din kontoinformation för Windows LIVE, särskilt webbplatser som erbjuder osannolika erbjudanden, t.ex. gratis Microsoft Points. Kontrollera adressfältet i webbläsaren innan du anger någon information. Du kan identifiera vanliga Microsoft-webbplatser med följande adresser:
  • Xbox.com
  • Kinectshare.com
  • Microsoft.com
  • xbox.mobi
  • Zune.net
  • live.com
  • getgamesmart.com
  • XNA.com
  • lionhead.com
  • forzamotorsport.net
  • Hotmail.com
  • Passport.net

 11. Klicka inte på länkar i e-postmeddelanden, gå direkt till webbplatsen och logga in

  Om du ser en länk i ett misstänkt e-postmeddelande ska du inte klicka på den. Du känner oftast igen misstänkta e-postmeddelanden genom
  • Skrämmande meddelanden och hot om att kontot ska stängas ned.
  • Erbjudanden som verkar för bra för att vara sanna.
  • Dålig grammatik och felstavningar.

  Skriv istället ut adressen i ditt webbläsarfönster och se om du kommer till det faktiska företagets webbplats.

Obs! Det här är en "FAST PUBLISH?-artikel som skapats direkt inom Microsofts supportorganisation. Informationen i artikeln tillhandahålls i befintligt skick för att besvara framtida frågor. På grund av den snabba framtagningen kan materialet innehålla typografiska fel och kan utan förvarning när som helst komma att omarbetas. Se användarvillkoren för andra hänsynstaganden.

Egenskaper

Artikel-id: 2686311 - Senaste granskning: den 19 februari 2014 - Revision: 7.0
Nyckelord: 
kbwp7 KB2686311

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com