Javítás: A Windows Installer segédprogramnak az eredeti fájlokra van szüksége egy adott javítás alkalmazásakor

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 268800 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Ha a Windows Installer segédprogrammal telepített valamely programhoz javítást telepít, a rendszer kérheti az eredeti telepítési helyről beolvasható forrásfájlokat. Ez még abban az esetben is így van, ha a szóban forgó javításhoz nincs szükség a kért fájlokra.

Oka

A legtöbb javítás telepítésekor azért van szükség a telepítés forráshelyének megadására, mert a rendszer onnan telepíti újra a szükséges fájlokat. A javítás telepítése során a telepítő a Windows Installer segédprogram fájlverzió-számozási szabályaival határozza meg, hogy újra kell-e telepíteni az éppen telepített szolgáltatásban lévő fájlokat.

A Windows Installer segédprogram javításokat kezelő algoritmusának hibája miatt a rendszer akkor is kéri a forráshely megadását, amikor nem telepít újra onnan egyetlen fájlt sem.

A megoldás

Ha az eredeti telepítés hálózati megosztásról történt, a Windows Installer megtalálja a szükséges fájlokat, de ennek az a feltétele, hogy a javítás telepítésekor elérhető legyen a kérdéses hálózati hely. Amennyiben eredetileg CD-ROM-ról hajtotta végre a telepítést, és a lemez még most is rendelkezésre áll, akkor a figyelmeztetés megjelenésekor helyezze a meghajtóba.

Állapot

A Microsoft megerősítette a hiba létezését a cikk elején felsorolt Microsoft-termékekben.

A Windows Installer segédprogrammal telepített javításokhoz a segédprogram 2.0-s verziója már nem kéri feleslegesen az eredeti telepítési hely megadását, noha telepítéskor még mindig szükség lehet onnan beolvasott fájlokra.

Erre a következő esetekben kerülhet sor:
  • Amennyiben a javítandó szolgáltatás verziószám nélküli, nem módosított fájlokkal rendelkező összetevőket tartalmaz, a Windows Installer minden esetben kéri a forráshely megadását, kivéve akkor, ha ezek a fájlok megtalálhatók az eredeti telepítőcsomag MsiFileHash táblabejegyzéseiben.
  • Ha a Windows Installer ResolveSource szabványos műveletének meghívása egyéni műveletből történik a javítás telepítése közben, a program kéri az eredeti forráshely megadását.
  • Ugyancsak meg kell adni a forráshelyet, ha a termék eredeti telepítésének részét képező ResolveSource művelet meghívása a javítás telepítése közben történik.
  • Ha a javítani kívánt szolgáltatás aktuális beállítása Futtatás a forráshelyről.
    Az így beállított szolgáltatások azt jelzik, hogy azokat nem helyileg kell telepíteni, és futtatásuk is az eredeti telepítési helyről történik.
  • A javítani kívánt termék gyorsítótárba helyezett MSI-fájlja nem található meg a számítógépen. Ez akkor fordulhat elő, ha a %windir%\installer könyvtárban lévő fájlokat nem rendeltetésszerűen törli a felhasználó vagy valamely szoftver.

További információ

Szabadon terjeszthető Windows Installer 2.0 segédprogram Windows NT 4.0 és Windows 2000 rendszerhez
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=4B6140F9-2D36-4977-8FA1-6F8A0F5DCA8F

Szabadon terjeszthető Windows Installer 2.0 segédprogram Windows 95, Windows 98 és Windows Millennium Edition rendszerhez
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=cebbacd8-c094-4255-b702-de3bb768148f%20&displaylang=en

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 268800 - Utolsó ellenőrzés: 2006. június 27. - Verziószám: 6.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows Installer 1.0
  • Microsoft Windows Installer 1.1
  • Microsoft Windows Installer 1.2
Kulcsszavak: 
kbbug kbfix kbappsetup kbpubtypekc kbmsccsearch KB268800
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.
Már nem támogatott termékekre vonatkozó Tudásbázis-tartalom – Felelősséget kizáró nyilatkozat
Ez a cikk a Microsoft által már nem támogatott termékekre vonatkozik, ezért a továbbiakban tartalma már nem frissül, jelenlegi állapotában lesz elérhető.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com