POPRAVEK: Ko uporabite popravek, mora Windows Installer imeti izvirne izvorne datoteke

Prevodi člankov Prevodi člankov
ID članka: 268800 - Oglejte si izdelke, na katere se nanaša ta članek.
Razširi vse | Zmanjšaj

SIMPTOMI

Ko uporabite popravek za obstoječi program, ki je bil nameščen s programom Windows Installer, boste morda morali navesti izvorne datoteke iz prvotne namestitve. Izvorne datoteke z izvirnega diska boste morali navesti tudi, če jih popravek ne potrebuje.

VZROK

Pri večini popravkov je vir zahtevan za vnovično namestitev potrebnih datotek. Ko se popravek odloča, ali naj znova namesti datoteko, ki jo vsebuje funkcija, ki se posodablja, uporablja pravila za označevanje različic datotek v programu Windows Installer.

Če vas računalnik pozove za vir, čeprav se nobena datoteka ne namešča znova, je vzrok za to napaka v algoritmu za nameščane popravkov v programu Windows Installer.

REŠITEV

Ko izvirno namestitev izvedete z omrežnega pogona, lahko Windows Installer najde potrebne datoteke. Vendar mora biti omrežno mesto na voljo, ko uporabite popravek, da je mogoče najti izvorne datoteke. Če ste prvotno namestitev izvedli iz pogona za CD-ROM in imate disk še vedno na voljo, vstavite disk, ko vas računalnik pozove.

STANJE

Microsoft je potrdil, da je to napaka v Microsoftovih izdelkih, ki so našteti na začetku članka.

Nepotrebno pozivanje za vir prvotne namestitve, ko uporabite popravek programa Windows Installer, je izboljšano v različici Windows Installer 2.0. V programu Windows Installer 2.0 vas bo računalnik morda pozval za vir prvotne namestitve, ko boste uporabili popravek.

Poziv za vir prvotne namestitve lahko povzroči kar koli od naštetega:
  • Če ima funkcija, ki jo popravljate, v računalniku komponente z neoznačenimi različicami datotek, ki niso spremenjene, Windows Installer zahteva vir, razen če so datoteke z neoznačenimi različicami izdelane v ustreznih vnosih tabele MsiFileHash v izvirnem namestitvenem paketu.
  • Ko pokličete standardno dejanje ResolveSource v programu Windows Installer iz dejanja po meri, medtem ko popravek zahteva vir.
  • Ko pokličete standardno dejanje ResolveSource v programu Windows Installer pri namestitvi prvotnega izdelka, medtem ko popravek zahteva vir.
  • Če je funkcija, ki jo želite popraviti, trenutno nastavljena na Run-From-Source (Zaženi-iz-vira).
    Če nastavite funkcijo, da se zažene iz vira, pomeni, da ta funkcije ni nameščena lokalno in jo je treba zagnati iz vira prvotne namestitve.
  • Predpomnjene datoteke .msi za izdelek, ki se popravlja, ni v računalniku. Do tega lahko pride, če datoteke v računalniškem imeniku %windir%\installer pomotoma izbriše končni uporabnik ali programska oprema.

DODATNE INFORMACIJE

Windows Installer 2.0 Redistributable za Windows NT 4.0 in Windows 2000
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=4B6140F9-2D36-4977-8FA1-6F8A0F5DCA8F

Windows Installer 2.0 Redistributable za Windows 95, Windows 98 in Windows Millenniium Edition
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=cebbacd8-c094-4255-b702-de3bb768148f%20&displaylang=en

Lastnosti

ID članka: 268800 - Zadnji pregled: 5. november 2006 - Revizija: 6.0
VELJA ZA:
  • Microsoft Windows Installer 1.0
  • Microsoft Windows Installer 1.1
  • Microsoft Windows Installer 1,2
Ključne besede: 
kbmsccsearch kbpubtypekc kbappsetup kbbug kbfix KB268800
Odrekanje odgovornosti za vsebino zastarelega članka iz baze znanja
V tem članku so opisani izdelki, za katere Microsoft ne nudi več podpore. Zato je ta članek »tak, kot je« in ga ne bomo več posodabljali.

Pošlji povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com