A Windows kényszerítése szabványos VGA-kompatibilis illesztőprogram használatára

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 268852 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ha a Windows olyan számítógépre van telepítve, amelynek videokártyáját a rendszer nem támogatja, a Windows a szabványos VGA illesztőprogramot telepíti. Előfordulhat azonban, hogy a Windows telepítése után sikerül beszerezni és telepíteni a Windows rendszerhez írt illesztőprogramot egy OEM-gyártótól. Ha Windows Vista rendszert futtat, látogasson el a Windows Vista kompatibilitási központba a legújabb VGA-illesztőprogramok hivatkozásainak megkereséséhez.

Bizonyos körülmények között az OEM videokártya-illesztőprogramok leállást okozhatnak, vagy a számítógép esetleg nem válaszol (lefagy). Emiatt szükség lehet az új OEM illesztőprogram eltávolítására és a Microsoft szabványos VGA illesztőprogramhoz való visszatérésre annak kiderítéséhez, hogy ténylegesen az OEM illesztőprogram okozza-e a problémát.

Ez a cikk ismerteti az OEM videokártya-illesztőprogramok eltávolításának módját, valamint leírja, hogy miként kényszeríthető a Windows a részeként szállított szabványos VGA illesztőprogram használatára.

Megjegyzés Ha megnyomja az F8 billentyűt és a VGA-mód engedélyezése lehetőséget választja a Windows rendszerindítási menüjében, a Windows 640x480 képpontos felbontású és 8 bites színű képernyővel indul, és ha lehetséges, a számítógépgyártó által biztosított video-illesztőprogramot használja a Microsoft szabványos VGA-illesztőprogramja helyett. Ha viszont valamelyik csökkentett módú indítást választja, a rendszer a Microsoft szabványos VGA illesztőprogramját fogja használni bizonyos megkötésekkel, ezekről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében olvashat bővebben: u
257562 A Hibernálás és a Készenléti állapot szolgáltatás nem érhető el szabványos VGA használata esetén (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Windows kényszerítése szabványos VGA kártyával kompatibilis illesztőprogram használatára, csökkentett mód alkalmazása nélkül

  1. OEM illesztőprogram telepítésekor a Windows telepítő az OEM telepítési fájlt (Oemsetup.inf) a %Systemroot%\Inf mappába másolja, majd átnevezi Oem#.inf névre, ahol # az egyes telepített OEM illesztőprogramok sorszáma. A videokártyához tartozó Oem#.inf fájlt úgy azonosíthatja, ha megnyitja az egyes Oem#.inf fájlokat a jegyzettömbben (Notepad.exe) és összehasonlítja azokat az OEM illesztőprogramot tartalmazó adathordozón található eredeti Oemsetup.inf fájllal. Ha megtalálja a megegyező fájlt, helyezze át az adott Oem#.inf és Oem#.pnf fájlokat egy másik helyre, vagy módosítsa a fájlnevek kiterjesztését.
  2. Az Eszközkezelőben kattintson a jobb gombbal a videokártyára, majd válassza az Eltávolítás parancsot a videokártya eltávolításához.
  3. Indítsa újra a számítógépet. A bejelentkezés után megjelenik az Új hardver párbeszédpanel, amelyen a Videovezérlő (VGA-kompatibilis) szerepel a leírásban, majd elindul az Új hardver varázsló.
  4. A varázsló elindításához kattintson a Tovább gombra.
  5. Kattintson a Keressen a hardver számára megfelelő illesztőprogramot (ajánlott), választógombra, majd kattintson a Tovább gombra.
  6. Törölje a keresési beállítások négyzeteinek jelöléseit, majd kattintson a Tovább gombra.
  7. Válassza az eszköz letiltásának lehetőségét, majd kattintson a Befejezés gombra.
A korábbi lépések végrehajtása után a számítógép a Vga.sys általános videokártya-illesztőprogramot fogja használni, amely azonos a csökkentett módban használt VGA illesztőprogrammal. A Videovezérlő (VGA-kompatibilis) (mellette sárga kérdőjellel) elem az Eszközkezelő Egyéb eszközök ágában látható.

Ha a számítógép stabilan működik, és megfelelő módon kapcsol ki a Microsoft szabványos VGA illesztőprogram használata során, akkor célszerű felvenni a kapcsolatot az OEM illesztőprogram forgalmazójával és közölni vele a program használata során tapasztalt problémákat. A probléma megoldásához esetleg szükség lehet egy frissebb illesztőprogram beszerzésére és telepítésére (ha van ilyen).

Az OEM illesztőprogramok újbóli használatához másolja vagy helyezze vissza az Oem#.inf és az Oem#.pnf fájlokat a %Systemroot%\Inf mappába, majd az Eszközkezelőben távolítsa el a VGA videokártyát és indítsa újra a számítógépet. A Windows Plug and Play automatikusan megkeresi az OEM videokártyát és újratelepíti az OEM illesztőprogramokat, felhasználói beavatkozás nem szükséges.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 268852 - Utolsó ellenőrzés: 2010. január 4. - Verziószám: 4.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows 2000 Server
  • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
  • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
Kulcsszavak: 
kbhowtomaster kbplugplay kbdisplay KB268852
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com