A CD-ROM-meghajtó nem hozzáférhető és „Code 31” hibaüzenet látható az Eszközkezelőben az Adaptec Easy CD Creator program eltávolítása után

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 270008 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A cikk Microsoft Windows XP rendszerre vonatkozó változata a következő: 314060.

Ez a cikk az Adaptec Easy Creator 5.01 verzióra is vonatkozik. Fontos: Ebben a cikkben a rendszerleíró adatbázis módosításával kapcsolatos tudnivalók olvashatók. A rendszerleíró adatbázis módosítása előtt feltétlenül készítsen biztonsági másolatot arról, és csak akkor fogjon hozzá, ha tisztában van a rendszerleíró adatbázis visszaállításának módjával probléma esetén. A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
256986 A Microsoft Windows rendszerleíró adatbázisának ismertetése
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Az Adaptec Easy CD Creator 5.01 vagy korábbi verziók, illetve a DirectCD 3.01 vagy 3.01c verziók eltávolítása után a számítógépen a következő tapasztalható:
 • Nem lehet hozzáférni a CD-ROM-meghajtókhoz a Sajátgép mappában.
 • Az Eszközkezelőben a következő hibaüzenet jelenik meg a rendszerhez csatlakozó összes CD-ROM-meghajtó mellett:
  Az eszköz nem működik megfelelően, mert a Windows nem tudja betölteni a szükséges illesztőprogramokat (Hibakód: 31).
 • Az Eszközkezelő a következő hibaüzenetet jeleníti meg:
  Az eszközhöz nem található illesztőprogram, ezért ki lett kapcsolva (Hibakód: 31 vagy 32).
  Megjegyzés: 39-es kódú hibaüzenet is megjelenhet, amely azt jelzi, hogy az illesztőprogram sérült.

 • Az Eszközkezelő a következő hibaüzenetet jeleníti meg:
  Lehetséges, hogy sérült a rendszerleíró adatbázis. (Hibakód: 19)
Ez a kód azt jelzi, hogy a rendszerleíró adatbázis ismeretlen eredményt adott vissza.

A megoldás

Figyelem: A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő helytelen használata komoly problémákat okozhat, amelyek akár az operációs rendszer újratelepítését is szükségessé tehetik. A Microsoft nem garantálja a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő nem megfelelő használata miatt fellépő problémák megoldhatóságát. A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt csak saját felelősségére használhatja.

A problémának két támogatott megoldása van.

Első módszer

 1. Távolítsa el teljesen az Upperfilters és Lowerfilters értékeket a rendszerleíró adatbázis következő kulcsából:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
  Megjegyzés: Ha 39-es hibakódú üzenetet kapott, akkor lehet, hogy az Adaptec fájlokon kívül egyéb, harmadik féltől származó szűrő-illesztőprogramok kerültek az UpperFilters és a LowerFilters értékek közé. Ebben az esetben célszerű először a nem az Adaptectől származó illesztőprogramokat eltávolítani, így az Easy Creator szűrők meghagyása mellett megvizsgálható, hogy a 39-es hibakód továbbra is megjelenik-e. Ha ezek után még mindig 39-es, 32-es vagy 31-es kódú hibaüzenet érkezik, akkor az előbb leírt kulcsból távolítsa el az összes Upperfilters és Lowerfilters értéket.

 2. Indítsa újra a számítógépet.

Második módszer

Ha az előző módszerrel nem lehet kiküszöbölni a 31-es kódú hibaüzenetet és nem lesznek elérhetők a CD-ROM-meghajtók, ezenkívül a számítógépen Media Player 7.0 van telepítve, akkor eltávolíthatja a 7.0-ás verziójú médialejátszót, majd letöltheti és telepítheti helyette a legújabb verziót a következő Microsoft webhelyről:
http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/hu/default.aspx

Állapot

Ez egy ismert probléma az Easy CD Creator 5.01 és korábbi verziói, valamint a DirectCD 3.01c és korábbi verziói esetén.

További információ

Ez a hiba esetleg előfordulhat az Easy CD Creator 5.01 legfrissebb, valamint a DirectCD 3.01d vagy későbbi verzióival is.

A cikkben említett, harmadik féltől származó termékek a Microsofttól független gyártók termékei, A Microsoft sem közvetve, sem más módon nem vállal szavatosságot ezen termékek teljesítményére és megbízhatóságára vonatkozóan.

Megjegyzés: Egyéb, harmadik féltől származó CD-író programoknál is előfordulhat ugyanez a probléma. Ezekre néhány vagy az összes fent említett hibaelhárítási lépés alkalmazható, ha a programok szintén a rendszerleíró adatbázis UpperFilters vagy LowerFilters értékeit módosítják, tehát vagy a hozzájuk tartozó szűrő-illesztőprogramokat kell megadni, vagy az ebben a cikkben ismertetett kulcsokat és értékeket kell törölni, amelyeknek kezdete:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
Figyelem: Készítsen biztonsági másolatot a rendszerleíró adatbázisról, mielőtt bármilyen változtatást hajtana végre rajta!

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 270008 - Utolsó ellenőrzés: 2006. szeptember 20. - Verziószám: 5.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbhardware kbprb kb3rdparty KB270008
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com