rezultatele căutării inconsistente după un index conținut este reconstruit în Exchange Server

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 2704862 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

Simptome

Luați în considerare următorul scenariu:
  • Instalați Microsoft Exchange Server 2007 sau Microsoft Exchange Server 2010.
  • Vă reconstrui indexul conținut pentru o bază acoperire de date.
  • Executați o căutare pe un computer client. De exemplu, rulați o căutare utilizând Microsoft Outlook, Microsoft Outlook Web App sau Windows Mobile.
  • Executați o căutare doua utilizând același termen de căutare.
  • Executați o căutare treia utilizând același termen de căutare.
În acest scenariu, rezultatele care sunt returnate de fiecare căutare poate fi inconsistente. De exemplu, dacă baza acoperire de date conține 10 cazuri de termenul de căutare, primul cercetare poate returna două instanțe, doua căutare poate returna opt instanțe și treia căutare poate returna 10 cazuri.

Cauză

Această problemă apare dacă serviciul Microsoft Exchange Search Indexer este început atunci când se elimină indicele care urmează să fie reconstruite.

Rezoluție

Pentru a preveni această problemă, opriți serviciul Microsoft Exchange Search Indexer atunci când se elimină indicele care urmează să fie reconstruite.

Notă Vă recomandăm să executați scriptul ResetSearchIndex.ps1 pentru a opri serviciul Microsoft Exchange cercetare a cresta, șterge index vechi și apoi reporniți serviciul. Acest lucru obligă Exchange Server pentru a recrea catalog index de text integral.

Notă Script-ul ResetSearchIndex.ps1 este amplasat în folderul \Program Files\Microsoft\Exchange Server\Scripts\.

Informații suplimentare

Problema menționată în secțiunea „Simptome"apare deoarece serviciul Microsoft Exchange Search Indexer mentine un cache-ul mapări de proprietate pentru anumite elemente care sunt în index. De obicei, un subset al proprietățile încadrate același ID de proprietate

Cu toate acestea, proprietățile pot fi utilizate dacă serviciul Microsoft Exchange Search Indexer nu este repornit înainte de index este reconstruit. Prin urmare, Microsoft Exchange (de căutare) pot pune uzuale proprietă?i în alte locații. Acest lucru provoacă simptome care sunt menționate în secțiunea „Simptome".

Referințe

Pentru mai multe informații despre cum să reconstruiască catalog Index text integral în Exchange Server 2007, vizitați website TechNet următoarele:

http://technet.Microsoft.com/en-us/library/aa995966 (v=exchg.80) .aspx


Proprietă?i

ID articol: 2704862 - Ultima examinare: 16 august 2012 - Revizie: 1.0
Se aplică la:
  • Microsoft Exchange Server 2007 Enterprise Edition
  • Microsoft Exchange Server 2007 Standard Edition
  • Microsoft Exchange Server 2010 Enterprise
  • Microsoft Exchange Server 2010 Standard
Cuvinte cheie: 
kbsurveynew kbprb kbtshoot kbmt KB2704862 KbMtro
Traducere automată
IMPORTANT: Acest articol a fost tradus de software-ul de traducere automată Microsoft, si nu de un traducător. Microsoft vă oferă atât articole traduse de persoane, cât și articole traduse automat, astfel incat aveti access la toate articolele din Baza noastră de informatii în limba dvs. materna. Totuși, un articol tradus automat nu este întotdeauna perfect. Acesta poate conține greșeli de vocabular, sintaxă sau gramatică, la fel cum un vorbitor străin poate face greșeli vorbind limba dvs. materna. Compania Microsoft nu este responsabilă pentru nici o inexactitate, eroare sau daună cauzată de traducerea necorespunzătoare a conținutului sau de utilizarea traducerii necorespunzătoare de către clienții nostri. De asemenea, Microsoft actualizează frecvent software-ul de traducere automată.
Face?i clic aici pentru a vizualiza versiunea în limba engleză a acestui articol: 2704862

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com