AGP Program lefagy, amikor a Page Size Extension funkciót használja egy Athlon Processzornál

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 270715 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU270715
A cikket archiválták. A továbbiakban a tartalma már nem frissül, csak jelenlegi állapotában lesz elérhető.
FONTOS: Ez a cikk információt tartalmaz a Rendszerleíró Adatbázis szerkesztéséről. Mielőtt szerkesztené az adatbázist, legyen biztos annak visszaállítási lehetőségeiben, ha probléma merülne fel. Információért, ezeknek a megvalósításához, nézze meg a “Rendszerleíró adatbázis visszaállítása” súgó témát a Regedit.exe-ben vagy a “Rendszerleíró kulcs helyreállítása” Súgó témát a Regedt32.exe-ben.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Egy Windows 2000-alapú számítógép, lehet hogy nem válaszol (lefagy), amikor egy Accelerated Graphics Port (AGP) programot használt, például a Ziff Davis 3D WinBench 2000-t. Ez a jelenség függhet a számítógép processzor, memória, vagy grafikus beállításaitól. Ez a probléma ismert azoknál a számítógépeknél, amelyek az Nvidia GeForce 256 és a Matrox G400 videókártyát használják, és a számítógépben egy AMD Athlon típusú processzor található. A hiba nem specifikus negyik videokártya típusnál sem.

Oka

A probléma akkor jelentkezhet, ha a videókártya illesztőprogramja által kiosztott memória sérült.

A megoldás

FIGYELMEZTETÉS: A Rendszerleíró Adatbázis szerkesztő helytelen használata komoly, az egész rendszerre kiterjedő problémát okozhat, annak javítása pedig az Operációs Rendszer újratelepítéséhez is vezethet. A Microsoft nem garantálja, hogy bármilyen, a Rendszerleíró Adatbázis szerkesztő használatából eredő probléma megoldható. Ezt az Eszközt a Saját felelősségére használja!

Információért az adatbázis szerkesztéséről, nézze meg a "Kulcsok, Értékek módosítása " Súgó témakört a Rendszerleíró adatbázis szerkesztőben (Regedit.exe) vagy "Információ hozzáadása és törlése" súgó témakörben a Regedt32.exe-ben. Megjegyeznénk, hogy készítsen biztonsági másolatot a rendszerleíró adatbázisról, mielőtt szerkesztné azt. Ha Windows NT vagy Windows 2000 fut, javasoljuk az Emergency Repair Disk (ERD) frissítését.

Az alábbi probléma elhárító megoldás megakadályozza a Memória kezelőt, hogy a processzor Page Size Extension funkcióját használja, és lehet, hogy ezáltal néhány alkalmazás teljesítményében változást okozhat, a lapozás viselkedésének függvényében. A regisztrációs kulcs szintén módosítja a nem-lapozó pool limitjét maximum 128 megabyte-ra (MB) 256 MB helyett.
 1. Indítsa el a Rendszerleíró Adatbázis szerkesztőt (Regedt32.exe).
 2. Keresse meg az alábbi kulcsot, és kattintson rá:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management
 3. A Szerkesztés menüben, kattintson az Érték hozzáadása opcióra, és adja hozzá az alábbi regisztrációs értéket:
  Value name: LargePageMinimum
  Data type: REG_DWORD
  Radix: Hexadecimal
  Data value: 0xffffffff
 4. Lépjen ki a Rendszerleíró Adatbázis szerkesztőből.
 5. Indítsa újra a számítógépet.

További információ

További információért, kattintson a frequently asked question (FAQ) hivatkozásra az alábbi AMD Web oldalon:
http://www.amd.com/us-en/
A cikkben található, a harmadik-félre vonatkozó információ a szükséges Technikai Támogatás könnyebb megtalálását segíti elő. Ez az információ mindennemű értesítés nélkül megváltozhat. A Microsoft nem garantálnja a harmadik-fél elérhetőségével kapcsolatos információ hitelességét.

A cikkben tárgyalt, harmadék-féltől származó termékek a Microsoft-tól független gyártók terméke; A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 270715 - Utolsó ellenőrzés: 2014. február 24. - Verziószám: 3.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
Kulcsszavak: 
kbnosurvey kbarchive kbhw kbprb kbgraphic KB270715
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com