AGP Program lefagy, amikor a Page Size Extension funkciót használja egy Athlon Processzornál

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 270715 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU270715
A cikket archiválták. A továbbiakban a tartalma már nem frissül, csak jelenlegi állapotában lesz elérhető.
FONTOS: Ez a cikk információt tartalmaz a Rendszerleíró Adatbázis szerkesztéséről. Mielőtt szerkesztené az adatbázist, legyen biztos annak visszaállítási lehetőségeiben, ha probléma merülne fel. Információért, ezeknek a megvalósításához, nézze meg a “Rendszerleíró adatbázis visszaállítása” súgó témát a Regedit.exe-ben vagy a “Rendszerleíró kulcs helyreállítása” Súgó témát a Regedt32.exe-ben.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Egy Windows 2000-alapú számítógép, lehet hogy nem válaszol (lefagy), amikor egy Accelerated Graphics Port (AGP) programot használt, például a Ziff Davis 3D WinBench 2000-t. Ez a jelenség függhet a számítógép processzor, memória, vagy grafikus beállításaitól. Ez a probléma ismert azoknál a számítógépeknél, amelyek az Nvidia GeForce 256 és a Matrox G400 videókártyát használják, és a számítógépben egy AMD Athlon típusú processzor található. A hiba nem specifikus negyik videokártya típusnál sem.

Oka

A probléma akkor jelentkezhet, ha a videókártya illesztőprogramja által kiosztott memória sérült.

A megoldás

FIGYELMEZTETÉS: A Rendszerleíró Adatbázis szerkesztő helytelen használata komoly, az egész rendszerre kiterjedő problémát okozhat, annak javítása pedig az Operációs Rendszer újratelepítéséhez is vezethet. A Microsoft nem garantálja, hogy bármilyen, a Rendszerleíró Adatbázis szerkesztő használatából eredő probléma megoldható. Ezt az Eszközt a Saját felelősségére használja!

Információért az adatbázis szerkesztéséről, nézze meg a "Kulcsok, Értékek módosítása " Súgó témakört a Rendszerleíró adatbázis szerkesztőben (Regedit.exe) vagy "Információ hozzáadása és törlése" súgó témakörben a Regedt32.exe-ben. Megjegyeznénk, hogy készítsen biztonsági másolatot a rendszerleíró adatbázisról, mielőtt szerkesztné azt. Ha Windows NT vagy Windows 2000 fut, javasoljuk az Emergency Repair Disk (ERD) frissítését.

Az alábbi probléma elhárító megoldás megakadályozza a Memória kezelőt, hogy a processzor Page Size Extension funkcióját használja, és lehet, hogy ezáltal néhány alkalmazás teljesítményében változást okozhat, a lapozás viselkedésének függvényében. A regisztrációs kulcs szintén módosítja a nem-lapozó pool limitjét maximum 128 megabyte-ra (MB) 256 MB helyett.
 1. Indítsa el a Rendszerleíró Adatbázis szerkesztőt (Regedt32.exe).
 2. Keresse meg az alábbi kulcsot, és kattintson rá:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management
 3. A Szerkesztés menüben, kattintson az Érték hozzáadása opcióra, és adja hozzá az alábbi regisztrációs értéket:
  Value name: LargePageMinimum
  Data type: REG_DWORD
  Radix: Hexadecimal
  Data value: 0xffffffff
 4. Lépjen ki a Rendszerleíró Adatbázis szerkesztőből.
 5. Indítsa újra a számítógépet.

További információ

További információért, kattintson a frequently asked question (FAQ) hivatkozásra az alábbi AMD Web oldalon:
http://www.amd.com/us-en/
A cikkben található, a harmadik-félre vonatkozó információ a szükséges Technikai Támogatás könnyebb megtalálását segíti elő. Ez az információ mindennemű értesítés nélkül megváltozhat. A Microsoft nem garantálnja a harmadik-fél elérhetőségével kapcsolatos információ hitelességét.

A cikkben tárgyalt, harmadék-féltől származó termékek a Microsoft-tól független gyártók terméke; A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 270715 - Utolsó ellenőrzés: 2014. február 24. - Verziószám: 3.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
Kulcsszavak: 
kbnosurvey kbarchive kbhw kbprb kbgraphic KB270715
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com