Foutbericht na het uitvoeren van de MOSDAL Support Toolkit: "het eindpunt van de geïntegreerde Windows-verificatie ontbreekt in de uitwisseling van metagegevens (MEX) document dat is gepubliceerd door de federation-server"

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 2707356 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

PROBLEEM

Nadat u de Microsoft Online Services Diagnostics en logboekregistratie (MOSDAL) ondersteuning Toolkit uitvoert, bevat het logboek van Active Directory Federation Services (AD FS) diagnostische gegevens van het volgende foutbericht weergegeven:

Het eindpunt van de geïntegreerde Windows-verificatie ontbreekt in het document Metadata Exchange (MEX) die door de federation-server is gepubliceerd.

Opmerking Dit logboek is te vinden op \Admin_Applications\SSO_Diagnostic_Tests\ADFSDiagnostic.txt.

Bovendien is het mogelijk het volgende gedrag tijdens het aanmelden bij uw service Microsoft cloud zoals Office 365, Azure Microsoft of Windows Intune via een federatieve account:

Rich client toepassing verificatie mislukt wanneer u probeert toegang te krijgen tot services vanaf een computer op ruimten verbonden met een Active Directory Domain Services-client.

OORZAAK

Dit probleem kan optreden als de eindpunten van de service windowstransport en usernamemixed zijn uitgeschakeld in de lokalen van AD FS-Federation-service.

OPLOSSING

Zorg ervoor dat de AD FS-eindpunten zijn ingesteld voor de ondersteuning van single sign-on (SSO) verificatie dit probleem op te lossen. Raadpleeg het volgende Microsoft Knowledge Base-artikel voor meer informatie over hoe u dit doet:
2712957Meld u aan bij Office 365, Azure of Windows Intune mislukt na het wijzigen van de federation-service-eindpunt
Nadat u de eindpunten service bijgewerkt, zorg ervoor dat de AD FS-service-eindpunt configuratie metagegevens wordt bijgewerkt naar het verificatiesysteem Azure Active Directory (AD Azure). Zie de sectie ' de configuratie van de Office 365 federatieve domein bijwerken ' in het volgende Microsoft Knowledge Base-artikel voor meer informatie over hoe u dit doet:
2647048Het bijwerken of herstellen van de instellingen van een federatieve domein in Office 365, Azure of Windows Intune

MEER INFORMATIE

Nog steeds hulp nodig? Ga naar de Office 365-Community website of de Azure Active Directory-Forums .

Eigenschappen

Artikel ID: 2707356 - Laatste beoordeling: dinsdag 24 juni 2014 - Wijziging: 15.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Azure
  • Microsoft Office 365
  • Microsoft Office 365 for enterprises (pre-upgrade)
  • Microsoft Office 365 for education  (pre-upgrade)
  • CRM Online via Office 365 E Plans
  • Microsoft Azure Recovery Services
  • Office 365 Identity Management
Trefwoorden: 
o365 o365a mosdal4.5 o365022013 after upgrade o365062011 pre-upgrade o365e o365m kbmt KB2707356 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door middel van automatische vertalingssoftware van Microsoft en is mogelijk nabewerkt door de Microsoft Community via CTF-technologie (Community Translation Framework) of door een menselijke vertaler. Microsoft biedt zowel automatisch vertaalde, door mensen vertaalde en door de community nabewerkte artikelen aan, zodat er in meerdere talen toegang is tot alle artikelen in onze Knowledge Base. Een vertaald of bewerkt artikel kan fouten bevatten in vocabulaire, syntaxis of grammatica.. Microsoft is niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden, fouten of schade ten gevolge van een foute vertaling van de inhoud van een bericht of het gebruik van deze vertaalde berichten door onze klanten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 2707356

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com