Ett felmeddelande visas när du öppnar egenskaper för användare i Office 365: "Exchange: ingen postlåda plan med SKU 'BPOS_L_Standard' hittades. Användaren har ingen åtkomst till e-post"

Artikelöversättning Artikelöversättning
Artikel-id: 2711712 - Visa produkter som artikeln gäller.
Visa alla | Dölj alla

PROBLEMET

Ett rött "X" visas bredvid en användare i Microsoft Office 365-portalen. När du öppnar egenskaper för den användaren du ett felmeddelande av följande slag:
Exchange: Ingen postlåda plan med SKU 'BPOS_L_Standard' hittades. Användaren har ingen åtkomst till e-post.
Användaren kan emellertid inte får problem. Användaren även har tillgång till e-postmeddelanden och kan ta emot e-postmeddelanden.

ORSAK

Det här problemet occursif alla abonnemang har upphört att gälla och Office 365-konto har placerats i kö för borttagning. Här visas ytterligare köp erbjudanden som inte stöds av din ursprungliga Företagstyp av.

Till exempel du köpt eller du har haft en utvärderingsprenumeration för småföretag i Office 365 och prenumerationen upphört att gälla. Sedan du har köpt Office 365 Enterprise. Men din Företagstyp av fortfarande tekniskt anses vara Office 365 Small Business och det uppstår problem i framtiden.

Dessa scenarier stöds inte.

LÖSNING

Det finns ingen lösning för att ta bort felmeddelandet i den befintliga organisationen.

Om du vill ta bort felmeddelandet måste du logga med hjälp av rätt företag. Tänk dig ett scenario där du ursprungligen har registrerat med Office 365 Small Business och nu vill företaget för Office 365. I det här fallet måste du logga igen och nu markera Office 365 Enterprise.

Behöver du hjälp? Gå till Office 365-Community .

Egenskaper

Artikel-id: 2711712 - Senaste granskning: den 12 juli 2014 - Revision: 7.0
Informationen i denna artikel gäller:
  • Microsoft Exchange Online
Nyckelord: 
o365 o365m o365e o365p o365a o365022013 kbmt KB2711712 KbMtsv
Maskinöversatt
VIKTIGT: Denna artikel har översatts av Microsofts programvara för maskin-översättning och möjligen efterredigerats via CTF-teknologi av Microsofts community istället för av en professionell mänsklig översättare. För att du på ditt eget språk skall få tillgång till samtliga Knowledge Base-artiklar erbjuder Microsoft både mänskligt översatta såväl som maskinöversatta artiklar samt artiklar som efterredigerats av en community. En maskinöversatt artikel likväl som en artikel som blivit efterredigerad av en community är dock inte alltid helt perfekt, då de kan innehålla misstag i ordförrådet, syntax- och grammatikfel. Microsoft är inte ansvarigt för några felaktigheter, misstag eller skador orsakade av felöversättningar eller för våra kunders bruk av innehållet. Microsoft uppdaterar ofta sin programvara för maskinöversättning samt de verktyg som förbättrar den maskinöversatta efterredigeringen.
Den engelska versionen av artikeln är följande: 2711712

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com