2019-es vagy 2020-as azonosítójú esemény, vagy „Nincs elég rendszererőforrás” hibaüzenet jelenik meg bejelentkezéskor

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 272568
Fontos: A cikkben szereplő információk segítségével alacsonyabb szintű biztonsági beállításokat állíthat be, illetve kikapcsolhatja a biztonsági szolgáltatásokat. Ezeket a módosításokat egy adott probléma megoldása érdekében ajánlott végrehajtani, előtte azonban célszerű mérlegelni a probléma ilyen módon történő megoldásával járó kockázatokat az adott környezetben. Amennyiben alkalmazza ezt a kerülő megoldást, tegyen megfelelő további lépéseket a rendszer védelme érdekében.
Norton Antivirus 5.0
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Az alábbiakat tapasztalhatja:
 • A kiszolgáló és ügyfelei közötti hálózati kapcsolat megszakad, és az eseménynaplóban a következők hibák szerepelnek:
  Eseményazonosító: 2020
  Forrás: Srv
  Leírás: A kiszolgáló nem tudott memóriát foglalni a rendszer lapozható készletéből, mert a készlet üres.
  – vagy –
  Eseményazonosító: 2019
  Forrás: Srv
  Leírás: A kiszolgáló nem tudott memóriát foglalni a rendszer nem lapozható készletéből, mert a készlet üres.
 • A kiszolgáló nem fogadja az új felhasználók kapcsolódását a Terminálszolgáltatások eszközön keresztül. A terminálszolgáltatásokat futtató kiszolgálóra történő bejelentkezési kísérletüknél a felhasználók a következő hibaüzenetet kapják:
  Felhasználói környezet
  A Windows nem tudja bejelentkeztetni, mivel nem tölthető be a személyes profilja. Forduljon a rendszergazdához.
  RÉSZLETEK - Nincs elég rendszererőforrás a kért szolgáltatás befejezéséhez.
  A hibaüzenet megjelenését követően a felhasználó leválik a Terminálszolgáltatások kiszolgálójáról.
 • A kiszolgálóra történő helyi bejelentkezésnél a következő hibaüzenet érkezik:
  Felhasználói környezet
  A Windows nem tudja bejelentkeztetni, mivel nem tölthető be a személyes profilja. Forduljon a rendszergazdához.
  RÉSZLETEK - Nincs elég rendszererőforrás a kért szolgáltatás befejezéséhez.
  Az üzenet azt jelenti, hogy valószínűleg hozzáférhet a Windows asztalhoz, de a normális munkavégzés nem lesz lehetséges, mivel a kiszolgálón el fog fogyni a memória.
A kiszolgáló újraindításával ezek a tünetek megszűnnek.

Oka

A leírt jelenséggel Microsoft Windows 2000 rendszerű tartományvezérlőknél találkozhat Symantec Norton AntiVirus Corporate Edition szoftver 7.00, 7.01, 7.02, 7.03 vagy 8.0 verzióinak futtatása esetén.

A megoldás

A probléma megoldásához érdeklődjön a Symantec vállalatnál a hiba javításának esetleges rendelkezésre állásáról. A SymEvent illesztőprogram 10.3.1.13-as verziójában megoldás található a problémára. A Symantec elérhetőségéről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
65416 Hardver- és szoftverforgalmazók elérhetőségi információinak listája, A–K (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

60781 Hardver- és szoftverforgalmazók elérhetőségi információinak listája, L–P (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

60782 Hardver- és szoftverforgalmazók elérhetőségi információinak listája, Q–Z (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
A Microsoft a külső gyártók elérhetőségi adatait a műszaki támogatás eléréséhez szánt segítségnyújtásként teszi közzé. Az elérhetőségi adatok értesítés nélkül változhatnak, pontosságukat a Microsoft nem garantálja.

Megjegyzés: A víruskereső programok feladata a számítógép vírusok elleni védelme. Nem szabad letölteni vagy megnyitni nem biztonságos forrásból származó fájlokat, felkeresni nem biztonságos webhelyeket és megnyitni az e-mailek mellékleteit, amennyiben a vírusellenőrző program le van tiltva.

A számítógépvírusokról a Microsoft Tudásbázis következő cikkében tájékozódhat:
129972 Számítógépvírusok: ismertetés, megelőzés és helyreállítás
A cikkben említett, harmadik féltől származó termékek a Microsofttól független gyártók termékei. melyek teljesítményére és megbízhatóságára a Microsoft sem törvényi, sem másféle garanciát nem vállal.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 272568 - Utolsó ellenőrzés: 2011. május 11. - Verziószám: 4.0
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbprb kb3rdparty KB272568
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com