Ob prijavi se prikaže ID dogodka 2019 ali 2020 sli sporočilo o napaki »Nezadostna sistemska sredstva«

Prevodi člankov Prevodi člankov
ID članka: 272568 - Oglejte si izdelke, na katere se nanaša ta članek.
Pomembno V tem članku je pojasnjeno, kako v računalniku nastavite manj stroge varnostne nastavitve ali povsem izklopite varnostne funkcije. To lahko naredite, da bi se izognili nekaterim težavam. Preden se lotite spreminjanja, dobro ocenite varnostno tveganje, ki bo pri tem nastalo v računalniškem okolju. Če že uporabite to rešitev, ustrezno dodatno zavarujte sistem.
Norton Antivirus 5.0
Razširi vse | Zmanjšaj

SIMPTOMI

Naletite lahko na eno ali več teh težav:
 • Strežnik lahko izgubi omrežno povezljivost s svojimi odjemalci in v dnevnik dogodkov zabeleži naslednje napake:
  ID dogodka: 2020
  Vir: Srv
  Opis: The server was unable to allocate from the system paged pool because the pool was empty. (Strežnik ni uspel dodeliti iz sistemsko ostranjene zaloge, ker je zaloga prazna.)
  -ali-
  ID dogodka: 2019
  Vir: Srv
  Opis: The server was unable to allocate from the system nonpaged pool because the pool was empty. (Strežnik ni uspel najti podatkov v nepreslikani zalogi sistema, ker je zaloga prazna.)
 • Strežnik morda preneha sprejemati nove povezave uporabnikov preko terminalskih storitev. Ko se uporabnik poskuša prijaviti v strežnik, v katerem se izvajajo terminalske storitve, se prikaže naslednje sporočilo o napaki:
  User Environment (Uporabniško okolje)
  Windows cannot logon you because the profile cannot be loaded. (Program Windows vas ne more prijaviti, ker ne more naložiti profila.) Contact your network administrator. (Obrnite se na skrbnika sistema.)
  DETAIL - Insufficient system resources exist to complete the requested service. (PODROBNOSTI – Za dokončanje zahtevane storitve ni na voljo dovolj sistemskih sredstev.)
  Ko se prikaže to sporočilo o napaki, uporabnik izgubi povezavo s strežnikom terminalskih storitev
 • Ko se lokalno prijavite v strežnik, se prikaže naslednje sporočilo o napaki:
  User Environment (Uporabniško okolje)
  Windows cannot logon you because the profile cannot be loaded. (Program Windows vas ne more prijaviti, ker ne more naložiti profila.) Contact your network administrator. (Obrnite se na skrbnika sistema.)
  DETAIL - Insufficient system resources exist to complete the requested service. (PODROBNOSTI – Za dokončanje zahtevane storitve ni na voljo dovolj sistemskih sredstev.)
  Morda boste lahko prišli do namizja programa Windows, vendar ne boste mogli delati kot po navadi, ker strežniku zmanjkuje pomnilnika.
Te težave blažite tako, da ponovno zaženete strežnik.

VZROK

Te težave nastanejo, če krmilniki domen operacijskega sistema Mirosoft Windows 2000 uporabljajo programsko opremo Symantec's Norton AntiVirus Corporate Edition, različice 7.00, 7.01, 7.02, 7.03 ali 8.0.

REŠITEV

Če želite težavo odpraviti, se obrnite na Symantec in se pozanimajte o razpoložljivosti popravka za to težavo. Ta težava je bila opisana v izdaji 10.3.1.13 gonilnika SymEvent. Za informacije o tem, kako vzpostaviti stik s Symantecom, na spodnjem seznamu kliknite ustrezno številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
65416 Podatki za stik s proizvajalci strojne in programske opreme A-K (Ta povezava lahko vodi k besedilu, ki je delno ali v celoti v angleščini.)

60781 Podatki za stik s proizvajalci strojne in programske opreme L-P (Ta povezava lahko vodi k besedilu, ki je delno ali v celoti v angleščini.)

60782 Podatki za stik s proizvajalci strojne in programske opreme Q-Z (Ta povezava lahko vodi k besedilu, ki je delno ali v celoti v angleščini.)
Microsoft ponuja podatke za stik z drugimi proizvajalci, da bi lažje poiskali tehnično podporo. Te informacije se lahko spremenijo brez obvestila. Microsoft ne more jamčiti za pravilnost podatkov o drugih proizvajalcih.

Opomba Protivirusni program računalnik ščiti pred virusi. Kadar je onemogočen, ne smete prenašati in odpirati datotek iz virov, ki jim ne zaupate, obiskovati sumljivih spletnih mest in odpirati e-poštnih prilog.

Če želite več informacij o računalniških virusih, kliknite to številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
129972 Računalniški virusi: opis, preprečevanje in obnova po okužbi (Ta povezava lahko vodi k besedilu, ki je delno ali v celoti v angleščini.)
Druge izdelke, o katerih govori ta članek, izdelujejo podjetja, ki so neodvisna od Microsofta. Microsoft ne daje nobenih jamstev, naznačenih ali drugačnih, o delovanju ali zanesljivosti teh izdelkov.

Lastnosti

ID članka: 272568 - Zadnji pregled: 18. maj 2011 - Revizija: 4.0
VELJA ZA:
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows NT Server 4.0 Standard Edition
Ključne besede: 
kb3rdparty kberrmsg kbprb KB272568

Pošlji povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com