Az alkalmazások elszigetelésének letiltása vagy engedélyezése Windows 8 és Windows Server 2012 rendszeren

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2732814 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

Az alkalmazáselszigetelés egy új nyomtatási szolgáltatás Windows 8 és Windows Server 2012 rendszereken. Ez a szolgáltatás elszigeteli az alkalmazásokat a nyomtatóillesztőtől, így az alkalmazások nem omlanak össze, ha egy nyomtatóillesztő összeomlik. Az alkalmazáselszigetelés az összes olyan alkalmazást stabilabbá teszi, amely kapcsolatba lép egy nyomtatóillesztővel. 

A jelenség

A Windows 8 vagy Windows Server 2012 rendszeren az alkalmazásoktól elkülönítve futó nyomtatóillesztő esetében előfordulhat, hogy az nem rendelkezik minden funkcionalitással. Például a vízjelek nem jelennek meg megfelelően nyomtatáskor.  

A megoldás

Ha a nyomtatóillesztő nem rendelkezik minden funkcionalitással, módosítsa a következő csoportházirend-beállítást az alkalmazáselszigetelés letiltásához:
Számítógép konfigurációja/Felügyeleti sablonok/Nyomtatók/Nyomtató-illesztőprogramok elkülönítése az alkalmazásoktól
Megjegyzések:
 • Ez a csoportházirend-beállítás csak az alkalmazáselszigetelésre kiválasztott alkalmazásokra vonatkozik.
 • Ez a csoportházirend-beállítás csak az alkalmazások által betöltött nyomtatóillesztőkre vonatkozik. A nyomtatásisor-kezelő által betöltött nyomtatóillesztőket nem befolyásolja ez a beállítás.
 • Miután módosította a csoportházirend-beállítást, újra kell indítania a futó alkalmazást a beállítás alkalmazásához.
Ha azt szeretné, hogy az alkalmazáselszigetelés letiltása vagy engedélyezése automatikusan történjen, folytassa az „Automatikus javítás” című résszel. Ha a beállítás módosítását saját kezűleg kívánja elvégezni, folytassa a „Kézi javítás” című résszel.

További információ

Automatikus javítás

Az alkalmazáselszigetelés automatikus letiltásához vagy engedélyezéséhez kattintson a Fix it gombra vagy a hivatkozásra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az Fix it varázsló lépéseit.
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
LetiltásEngedélyezés
Alkalmazáselszigetelés letiltása
Microsoft Fix it 50911
Alkalmazáselszigetelés engedélyezése
Microsoft Fix it 50912
Megjegyzések:
 • Zárja be a Helyicsoportházirend-szerkesztőt, mielőtt futtatná ezt a varázslót. Ellenkező esetben a varázsló futtatása után újra kell indítani a számítógépet. 
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi verziójával is működik.
 • Ha ezt a cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, az automatikus javítást mentse egy USB-meghajtóra vagy CD-re, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.

Kézi javítás

A Helyicsoportházirend-szerkesztő használata

 1. Pöccintsen befelé a képernyő jobb széléről, majd koppintson a Keresés lehetőségre. Egér használata esetén mutasson a képernyő jobb alsó sarkába, majd kattintson a Keresés elemre.
 2. A keresőmezőbe írja be a gpedit.msc kifejezést.
 3. Koppintson vagy kattintson a megjelenő gpedit ikonra.
 4. A Számítógép konfigurációja alatt bontsa ki a Felügyeleti sablonok elemet, majd válassza a Nyomtatók lehetőséget.
 5. Koppintson vagy kattintson duplán a Nyomtató-illesztőprogramok elkülönítése az alkalmazásoktól lehetőségre.
 6. Válassza a Letiltás elemet, majd koppintson vagy kattintson az Alkalmazás lehetőségre.

További információ

Nem minden alkalmazás támogatja az elszigetelést. Alapértelmezés szerint a Microsoft Word 2010, a Microsoft Office Word 2007, a Microsoft Excel 2010, a Microsoft Office Excel 2007 és bizonyos egyéb alkalmazások képesek az alkalmazáselszigetelés támogatására.

Az alkalmazáselszigetelésről a Microsoft MSDN következő webhelyén talál további információt:
Nyomtatási és dokumentumszolgáltatások architektúrája
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2732814 - Utolsó ellenőrzés: 2012. november 12. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows 8
 • Windows 8 Enterprise
 • Windows Server 2012 Datacenter
 • Windows Server 2012 Essentials
 • Windows Server 2012 Foundation
 • Windows Server 2012 Hyper V
 • Windows Server 2012 Standard
Kulcsszavak: 
kbexpertiseinter kbsurveynew kbhowto kbfixme kbmsifixme KB2732814
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com