Hogyan oldhatja meg a Windows Millennium Edition Indítási problémáit

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 273738 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ha a cikkben nem találja az Önnél jelentkező hibaüzenetet, nézze meg a következő Microsoft Knowledge Base cikket további hibaüzenetekkel kapcsolatban:
315854 Windows 98 and Windows Me Error Message Resource Center
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikk a számítógép indulásakor jelentkező problémák hibaelhárításáról szól, ha például nem válaszol (lefagy) vagy "végzetes kivétel", "érvénytelen Vxd" hibaüzenetet kap.

További információ

Használja a Rendszerbeállító segédprogramot (Msconfig.exe) a számítógépén jelentkező problémák megoldásához, ha a számítógép nem válaszol (lefagy) vagy "végzetes kivétel", "érvénytelen Vxd" hibaüzenetet kap. A számítógép néhány újraindítása után ez az eszköz segíteni tud a problémát okozó fájl vagy rendszerleíró-adatbázis kulcs behatárolásához. Miután behatárolta az adott fájlt vagy rendszerleíró-adatbázis kulcsot, szerkesztéssel távolítsa el a megfelelő bejegyzéseket a fájlból vagy a rendszerleíró adatbázis kulcsból, majd térjen vissza a Normál indítási módhoz a Rendszerbeállító segédprogramban.

További információt a Windows Me tiszta indításáról, a Rendszerbeállító segédprogram segítségével, a következő Microsoft Knowledge Base cikkben talál:
267288 How to Perform a Clean Boot in Windows Millennium Edition
A következő témákat öleli fel a cikk:
 • Hogyan indíthatja el a Windows Me-t Csökkentett módban
 • A Windows Me nem indul Csökkentett módban
 • A Windows Me elindul csökkentett módban

Hogyan indíthatja el a Windows Me-t Csökkentett módban

Ha a Windows Me nem indul el normál módban, próbálja meg a számítógépet Csökkentett módban indítani. Amikor a Windows Me-t csökkentett módban indítja, számos Windows Me eszközillesztő le lesz tiltva és a szabványos VGA illesztőprogramot fogja használni.

A Windows Me Csökkentett módú indításához, nyomja meg és tartsa lenyomva a CTRL billentyűt, amíg újraindítja a számítógépet, majd válassza a Csökkentett mód-ot a Windows Me Indító menüjéből.

Ha a számítógépe nem indul Csökkntett módban, nézze meg "A Windows Me nem indul Csökkentett módban" szakaszt.

Ha a Windows Me elindul csökkentett módban, nézze meg "A Windows Me elindul csökkentett módban" szakaszt.

A Windows Me nem indul Csökkentett módban

A következő körülmények bármelyike megakadályozhatja, hogy a Windows Me Csökkentett módban induljon:
 • A számítógépét egy vírus fertőzte meg.További információt a számítógépes vírusokról a következő Microsoft Knowledge Base cikkben talál a cikk számára kattintva:
  129972 Description of Computer Viruses
 • A számítógép complementary metal oxide semiconductor (CMOS) beállításai helytelenek lehetnek.

  Ellenőrizze, hogy a CMOS beállítások helyesek-e. Ehhez lehet, hogy fel kell venni a kapcsolatot a számítógép gyártójával.
 • Hardveres ütközés lehet a számítógépében. A hardveres ütközésbe értendő a Peripheral Component Interconnect (PCI) basic input/output system (BIOS) beállításai, megszakítások (IRQ) ütközése, feleslegesen ismétlődő kommunikációs portok (COM) (például két COM1 port vagy egy belső modem, ami ugyan azon a COM porton van, mint a már meglévő vagy egy sérült memóriamodul.
 • Szükség lehet az Msdos.sys fájl módosítására is. Például, a Logo nullára állítása (0).
További információt az Msdos.sys fájlról, a következő Microsoft Knowledge Base cikkben talál:
118579 Contents of the Windows Msdos.sys File
Ha a Windows Me még mindig nem indul Csökkentett módban, akkor lehet, hogy a rendszerleíró-adatbázissal van probléma. A rendszerleíró adatbázis probléma feltárásához futtassa a Windows Registry Checker segédeszközt (Scanreg.exe).
 1. Indítsa újra a számítógépet a hajlékonylemezes indítólemezről, majd válassza a Minimális indítás-t .
 2. Gépelje be scanreg /restore, majd nyomja le az ENTER-t.
A Windows Registry Checker segédeszközt (Scanreg.exe) nem tartalmazza az indítólemez. Amikor a számítógépet az indítólemezről indítja el, a Windows Registry Checker segédeszköz helye (C:\Windows\Command) hozzáadódik az elérési útvonalhoz. További információt a Windows Registry Checker segédeszközről a következő Microsoft Knowledge Base cikkben talál a cikk számára kattintva:
183887 Description of the Windows Registry Checker Tool (Scanreg.exe)
További információt a sérült rendszerleíró-adatbázis esetén, a Windows Registry Checker segédeszköz által megjelenített hibaüzenetekről a következő Microsoft Knowledge Base cikkben talál a cikk számára kattintva:
186909 Registry Checker Continues to Detect Registry Damage
Ha a Windows Me még mindig nem indul el csökkentett módban a Windows Registry Checker segédeszköz használata után sem, akkor telepítse újra a Windows Me-t ugyan abba a mappába, ahova eredetileg telepítve lett.

Ha még mindig nem tudja elindítani a Windows Me-t csökkentett módban, telepítse fel a Windows Me-t egy új, üres mappába. Ezzel a hibaelhárító lépéssel eldöntheti, hogy a probléma az előző operációs rendszerrel volt-e, például konfigurációs beállítás, vagy hardveres eredetű.

A Windows Me elindul csökkentett módban

Amikor a számítógép elindul csökkentett módban, a "Csökkentett Módú hibaelhárítás" Súgótéma jelenik meg. További információt a Csökkentett Módú Hibaelhárítás használatáról a következő Microsoft Knowledge Base cikkben talál:
274155 Description of the Safe Mode Troubleshooter
Ha a Windows Me elindul Csökkentett módban, a következő eljárással megnézheti, hogy az eszközök helyesen töltődnek-e be:
 1. Kattintson a Start menüre, majd a Futtatás-ra, gépelje be msconfig a Megnyitás dobozba. Kattintson az OK-ra.
 2. Kattintson a Szelektív Indítás-ra.Megjegyzés: A Rendszerbeállító segédprogram (Msconfig.exe) nem tudja letiltani azt a fájlt, amely csak olvasható tulajdonsággal rendelkezik. Nyissa meg a letiltani kívánt fájlt annak megállapításához, hogy a Rendszerbeállító segédprogram lecserélte-e a fájlt. Ha a következőhöz hasonló szöveget lát a fájl elején, akkor a Rendszerbeállító segédprogram lecserélte a fájlt:
  rem
  rem  *** DO NOT EDIT THIS FILE! ***
  rem
  rem  This file was created by the System Configuration Utility as
  rem  a placeholder for your SYSTEM.INI file. Your actual
  rem  SYSTEM.INI file has been saved under the name SYSTEM.TSH.
  rem
  						
 3. : A következő táblázatban négy különböző indítási opciót talál. Egy indítási opció használatához kattintással vegye ki a pipát a megfelelő bejelölőnégyzetből.
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
Prompt A indítás B indítás C indítás D indítás
A System.ini fájl végrehajtásaIgenNemIgenIgen
A Win.ini fájl végrehajtásaNemIgenIgenIgen
Statikus VxD-k betöltéseIgenIgenNemIgen
Indítópult elemeinek betöltéseIgenIgenIgenNem
MEGJEGYZÉS: Ha a Windows Me egyik indítási opcióval sem indul el normálisan, akkor nézze meg a "Védett módú illesztőprogram problémák elhárítása" szakaszt.

Az A indítási opció

Indítsa el a számítógépet az A opció szerint. Ha a Windows Me normálisan elindul, akkor a probléma a Win.ini fájlban van. A Win.ini problémát okozó sorának megkereséséhez a következőket tegye:
 1. Kattintson a Start-ra, majd a Futtatás-ra. A Megnyitás dobozba gépelje be msconfig, majd kattintson az OK gombra.
 2. Kattintson a A Win.ini fájl végrehajtása opcióra az Általános fülön az eredeti fájl visszaállításához.
 3. A Win.ini fülön duplán kattintson a Windows mappán.
 4. Kattintással vegye ki a pipát a load= bejelölőnégyzetből, valamint a run= bejelölőnégyzetből. Ezután kattintson az OK-ra.
 5. Amikor jelzést kap a számítógép újraindítására, kattintson az Igen gombra.
Ha a Windows Me normálisan elindul, akkor egy memóriarezidens (terminate-and-stay-resident (TSR)) program töltődik be a run vagy a load sorból és ez okozza a problémát. Vegye fel a kapcsolatot a program gyártójával, hogy további segítséget kapjon.

Ha a Windows Me nem indul el normálisan, akkor próbálja ki a B opciót.

A B indítási opció

Ha a Windows Me normálisan elindul a B opció használatával, akkor a probléma a System.ini fájlban van. A probléma leggyakrabban a [386Enh] szakaszban található.

A System.ini fájl problémát okozó sorának megkereséséhez a következőt tegye:
 1. Kattintson a Start-ra, majd a Futtatás-ra. A Megnyitás dobozba gépelje be msconfig, majd kattintson az OK-ra.
 2. Kattintson a A System.ini fájl végrehajtása opcióra az Általános fülön az eredeti fájl visszaállításához.
 3. Duplán kattintson a 386Enh mappára a System.ini fülön.
 4. Kattintással vegye ki a pipát azokból a bejelölőnégyzetekből, amelyek előtt nincs Windows zászló.
Ha ez után, a Windows Me elindul normálisan, akkor a 386Enh mappából betöltődő illesztőprogram okozza a problémát.

Ha a Windows Me nem indul el normálisan, kattintással vegye ki a pipát a megmaradt bejelölőnégyzetekből is a System.ini fülön. Egyet egy időben, a Boot mappával kezdve. Indítsa újra a számítógépet minden egyes pipaeltávolítás után. Ha a probléma valamelyik újraindítás után megszűnik, akkor a legutoljára eltávolított pipához tartozó sor okozza a problémát.

MEGJEGYZÉS: Ha a Windows Me normálisan indul el, amikor a display.drv=pnpdrvr.drv bejelölőnégyzetből eltávolította a pipát, akkor a problémát a megjelenítő illesztőprogramja okozza.

MEGJEGYZÉS: Amikor az Adobe Type Manager (ATM) telepítették, a program módosítja a SYSTEM.INI fájl SYSTEM.DRV sorát, valamint egy új sort is beszúr. Például:
[Boot]
SYSTEM.DRV=ATMSYS.DRV
ATM.SYSTEM.DRV=SYSTEM.DRV
További információt a Video problémák megoldásáról a következő Microsoft Knowledge Base cikkben talál:
127139 Troubleshooting Video Problems in Windows
Ha a Windows Me nem indul el normálisan a B indítási opcióval, akkor próbálja meg a C-t.

A C indítási opció

Ha a Windows Me normálisan elindul a C opcióval, akkor a problémát egy statikus virtuális illesztőprogram okozza, mely a következő rendszerleíró-adatbáziskulcsból töltődik be:
HKEY_Local_Machine\System\CurrentControlSet\Services\VxD
A probléma megoldásához nézze meg a "A statikus VxD problémák elhárítása" szakaszt.

Ha a Windows Me nem indul normálisan sem az A, sem a B, sem a C opciókkal, próbálja meg a D opciót.

A D indítási opció

Ha a Windows Me normálisan indul el a D indítási opcióval, akkor a problémát az induláskor automatikusan betöltődő program okozza. További információt ennek a problémának a megoldásához a cikk "Az Indítópult problémáinak elhárítása" szakaszában talál.

Ha még mindig nem tudja a Windows Me-t normálisan elindítani az indítómappa problémáinak elhárítása után, nézze meg a "Védett módú illesztőprogram problémák elhárítása" szakaszt.

A statikus VxD problémák elhárítása

A problémát lehet, hogy egy a rendszerleíró-adatbázisból betöltődő illesztőprogram vagy VxD okozza. A következőket tegye ennek kiderítéséhez:
 1. Kattintson a Start-ra, majd a Futtatásra. A Megnyitás dobozba gépelje be msconfig, majd kattintson az OK-ra.
 2. Kattintson a Szelektív indításra, kattintással vegye ki a pipát a Statikus VxD-k végrehajtása bejelölőnégyzetből.
 3. Kattintson az OK gombra, majd indítsa újra a számítógépet, amikor jelzést kap rá.
Ha a probléma megoldódik, a problémát a rendszerleíró-adatbázisból betöltődő statikus VxD okozza. A probléma megoldásához:
 1. Kattintson a Start-ra, majd a Futtatás-ra. A Megnyitás dobozba gépelje be msconfig, majd kattintson az OK-ra.
 2. A Statikus VxD-k fülön, kattintással pipálja be az első bejelölőnégyzetet a listából.
 3. Kattintson az OK gombra, majd indítsa újra a számítógépet, amikor jelzést kap rá.
Ha a probléma még mindig megoldott marad, ismételje meg az 1.-3. lépéseket, de most a következő bejelölőnégyzetbe tegye a pipát a Statikus VxD-k fülön.

Amikor a probléma visszatér, a legutoljára bepipált bejelölő négyzethez tartozó memóriarezidens program okozza a problémát. Ha a problémás fájl a következőkből kerül ki, akkor a problémát nagy valószínűséggel a hálózati kártya okozza:
Vnetsup.vxd
Ndis.vxd
Vnetbios.vxd
Vredir.vxd
Dfs.vxd
Vserver.vxd
Ndiswan.vxd
Ha a problémát a hálókártya illesztőprogramja okozza, akkor vegye fel a kapcsolatot a kártya gyártójával, hogy újabb illesztőprogramot szerezzen be, mely működik a Windows Me-vel.

Ha a problémát hardvere ütközés okozza, nézze meg a "Védett módú illesztőprogram problémák elhárítása" szakaszt.

Az Indítópult problémáinak elhárítása

Az észlelt problémát lehet, hogy egy induláskor futtatott program okozza. A problémát okozó program behatárolásához a következőket tegye:
 1. Kattintson a Start gombra, majd a Futtatás-ra. A Megnyitásdobozba gépelje be msconfig, majd kattintson az OK-ra.
 2. Kattintson az Indítópult fülre, majd vegyen ki minden pipát a bejelölőnégyzetekből.
 3. Kattintson az OK gombra, majd indítsa újra a számítógépet, amikor jelzést kap rá.
Ha a problémát megoldotta:
 1. Kattintson a Start gombra, majd a Futtatásra. A Megnyitás dobozba gépelje be msconfig, majd kattintson az OK-ra.
 2. Az Indítópult fülön tegyen pipát a lista első bejelölőnégyzetébe.
 3. Kattintson az OK gombra, majd indítsa újra a számítógépet, amikor erre jelzést kap.
Ha a probléma még mindig megoldott, ismételje meg az 1.-3. lépéseket, de most a következő bejelölőnégyzetbe tegyen pipát..

Amikor a probléma visszatér, a legutoljára bepipált bejelölőnégyzethez tartozó program akadályozza meg a Windows Me normális elindulását.

A Védett módú illesztőprogram problémák elhárítása

A problémát lehet, hogy egy Windows Me védett módú illesztőprogram okozza. A következő lépésekkel behatárolhatja, hogy valóban ezzel az esettel van-e dolgunk:
 1. Kattintson a Start gombra, majd a Futtatásra. A Megnyitás dobozba gépelje be msconfig, majd kattintson az OK-ra.
 2. Az Általános fülön kattintson a Speciális gombra.
 3. A Beállításokban, kattintással tegyen pipát az első bejelölőnégyzetbe.
 4. Kattintson az OK gombra, majd ismét az OK gombra és végül indítsa újra a számítógépet.
Ha a probléma nem oldódott meg, ismételje meg az 1.-4. lépéseket, de most a következő bejelölőnégyzetbe tegyen pipát a 3. lépésben. Amikor a probléma megoldódik, akkor a legutoljára bepipált bejelölőnégyzethez tartozó elem okozza a problémát. További információt a Speciális beállításokról a következő Microsoft Knowledge Base cikkben talál:
181966 System Configuration Utility Advanced Troubleshooting Settings
Ha a probléma nem oldódott meg, akkor szüntesse meg a Windows-ban a PCI busz IRQ kezelését. További információt a PCI busz IRQ kiosztásának megszüntetéséről a következő Microsoft Knowledge Base cikkben talál:
182628 How to Disable PCI Bus IRQ Steering in Windows
Ha a probléma még mindig nem oldódott meg, akkor tiltsa le az eszközöket az Eszközkezelőben:
 1. Kattintson a Start gombra, majd mutasson a Beállítások-ra, majd kattintson a Vezérlőpultra.
 2. Kattintson a duplán a Rendszerre.
 3. Az Eszközkezelő fülön tiltsa le a következő ágakat:

  • Videokártyák
  • Hajlékonylemez-vezérlők
  • Merevlemez-vezérlők
  • Billentyűzet
  • Egér
  • Hálózati csatolók
  • Portok
  • PCMCIA csatlakozó
  • SCSI vezérlők
  • Hang-, video- és játékvezérlők

  Az Eszközkezelőben a következőképpen tilthat le egy eszközt:
  1. Kattintson duplán a tiltani kívánt eszköz ágán, kattintson az eszközre, majd kattintson a Tulajdonságokra.
  2. Az Általános fülön, kattintással tegyen pipát a Tiltás ebben a hardverprofilban bejelölőnégyzetbe, majd kattintson az OK gombra.
  3. Indítsa újra a számítógépet.
 4. Ha a problémát megoldotta, engedélyezze a letiltott eszközöket és ellenőrizze le az ütköző eszközöket.

  MEGJEGYZÉS: Az eszközöket a következő sorrendben tiltsa le:

  1. COM portok
  2. Merevlemez-vezérlők
  3. Hajlékonylemez-vezérlők
  4. Más eszközök
  Az eszközök engedélyezéséhez és a lehetséges ütközés ellenőrzéséhez a következőket tegye:
  1. Duplán kattintson arra az ágra, amelyikben a tiltott eszköz van, kattintson az eszközre, majd a Tulajdonságokra.
  2. Az Általános fülön kattintással vegye ki a pipát a Tiltás ebben a hardverprofilban bejelölőnégyzetből.
  3. Kattintson az Erőforrások fülre, és ellenőrizze, hogy fel van-e sorolva valamilyen ütközés az Ütköző eszközök listája dobozban. Megjegyezzük, hogy az Erőforrások fül nem jelenik meg minden eszköznél.
  4. Kattintson az OK gombra és indítsa újra a számítógépet.
Ha egy eszközzel van probléma, a következő cikket nézze meg a Microsoft Knowledge Base-ben:
133240 Troubleshooting Device Conflicts with Device Manager
További információt a Rendszervisszaállító segédprogram használatáról a következő Microsoft Knowledge Base cikkben talál:
267951 Description of the System Restore Utility in Windows Millennium Edition

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 273738 - Utolsó ellenőrzés: 2004. október 1. - Verziószám: 1.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Millennium Edition
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbhowto kbtshoot kbwinme kbfatalexerr0e kbfatalexerr0d KB273738
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.
Már nem támogatott termékekre vonatkozó Tudásbázis-tartalom – Felelősséget kizáró nyilatkozat
Ez a cikk a Microsoft által már nem támogatott termékekre vonatkozik, ezért a továbbiakban tartalma már nem frissül, jelenlegi állapotában lesz elérhető.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com