ID članka: 2740483 - Pregledajte proizvode na koje se odnosi ovaj članak.
Proširi sve | Sažmi sve

Sažetak

Microsoft Word 2013 koristi novi i poboljšani mehanizam za raspored i način kompatibilnosti kako bi osigurao usklađenost rasporeda između različitih verzija programa Microsoft Word.

Kada u programu Word 2013 otvorite dokument koji je stvoren u prethodnoj verziji programa Word, dokument se otvara u načinu kompatibilnosti. U toj situaciji nakon naziva dokumenta u naslovnoj traci slijedi "[Način kompatibilnosti]."

Kada spremite dokument korištenjem novog naziva, Word 2013 od vas traži da održite kompatibilnost s prethodnim verzijama programa Word. U toj situaciji, ako odaberete U redu da biste nadogradili na najnoviji oblik zapisa datoteke, u rasporedu se mogu pojaviti neke manje promjene. Ako u dijaloškom okviru kliknete gumb Želim doznati više, prijeći ćete na sljedeće Microsoftovo web-mjesto:
Koristite Word 2013 za otvaranje dokumenata stvorenih u prethodnim verzijama programa Word

Dodatne informacije

U ovom se odjeljku navode neke promjene rasporeda između različitih verzija programa Word ako koristite način kompatibilnosti ili ako dokument spremite u novom obliku datoteke programa Word 2013.
 • Slike (oblici, tekstni okviri, grafikoni, SmartArt i WordArt)
  • Prethodne verzije programa Word omogućuju prelijevanje slika u kojima je primijenjen prijelom teksta s ruba stranice ili da se prikazuju u donjoj margini stranice. Word 2013 vraća slike u kojima je primijenjen prijelom teksta i imaju omogućenu mogućnost Premjesti objekt s tekstom natrag na stranicu. Ako su slike premještene u donju marginu, Word 2013 ih gura dolje na sljedeću stranicu.
  • Word 2013 koristi novi grafički format. Novi format neznatno mijenja veličinu sjena i širinu obruba.
  • Word 2013 drugačije raspoređuje tekst koji je smješten pored slike.
 • Tablice
  • Prethodne verzije programa Word poravnavaju tekst unutar tablica s tekstom izvan tablica. U programu Word 2013 tablice poštuju postavke korisničkog sučelja i tekst unutar tablica nije prisilno poravnan s tekstom izvan tablice. Prema zadanim postavkama tablice u programu Word 2013 ograničava margina.
  • Word 2013 može neznatno pomaknuti tablice (zadana vrijednost je ,08 inča) i suziti ih. Takvo ponašanje može dovesti do ranijeg prijeloma redaka. To pak čini ćelije višima i može dovesti do ranijeg prijeloma stranice.
 • Fusnote
  • Prema zadanim postavkama Word 2013 smješta fusnote u stupce ako dokument ima više stupaca. Osim toga, fusnote započinju u prvom stupcu na stranici bez obzira gdje se referenca fusnote pojavljuje u tijelu teksta. Word 2013 raspoređuje fusnote u stupcima fusnota.
 • Cjelokupni izgled
  • U programu Word 2013 poboljšan je algoritam za uravnoteženje stupaca. To poboljšanje mijenja raspored teksta u stupcima.
  • Word 2013 koristi novi algoritam kako bi utvrdio koji je optimalan način za poravnanje teksta i prijeloma redaka. Stoga postoje promjene prijeloma redaka i stranica.
Napomena Dodatne informacije o tome kako ažurirati raspored u programu Word 2013 i održati kompatibilnost s drugim verzijama programa Word potražite na sljedećem Microsoftovu web-mjestu:
Dodatne informacije o ažuriranjima rasporeda u programu Word 2013
Napomena Ovo je članak za brzo objavljivanje stvoren izravno iz Microsoftove službe podrške. Informacije u ovom članku navode se kakve jesu kao odgovor na nova pitanja. Materijali zbog brzine objavljivanja mogu sadržavati tipografske pogreške te mogu biti revidirani u bilo kojem trenutku bez obavijesti. Pogledajte Uvjete korištenja za dodatne informacije.

Svojstva

ID članka: 2740483 - Posljednja izmjena: 28. siječnja 2013. - Revizija: 1.0
Odnosi se na:
 • Microsoft Word 2013
Ključne riječi: 
kbsurveynew kbinfo kbprb kbexpertiseinter KB2740483

Pošaljite povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com