Nem lehet egy BitLocker titkosítású meghajtó zárolását feloldani a Windows 8 rendszerre való frissítés után

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2748266 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

A problémát előidéző szituáció:
 1. Windows 7 rendszerű számítógépen egy olyan alkalmazást telepít, amely a meghajtók helyimenü-kezelőjét regisztrálja. Például, ha a Microsoft System Center 2012 Endpoint Protection alkalmazást telepíti, az regisztrálja a meghajtók helyimenü-kezelőjét, hogy az Vizsgálat a System Center 2012 Endpoint Protection használatával lehetőség elérhető legyen, amikor a jobb gombbal kattint egy meghajtóra.
 2. Frissíti a számítógépét Windows 7 rendszerről Windows 8 rendszerre.
 3. Megpróbál megnyitni egy olyan merevlemezt vagy USB flash meghajtót, amely BitLocker meghajtótitkosítással lett titkosítva.
Ebben az esetben nem tudja feloldani a titkosított meghajtó zárolását. Ezenkívül egy, az alábbihoz hasonló hibaüzenet is megjelenik:
Az alkalmazás nem található

A megoldás

Ha azt szeretné, hogy a probléma megoldása automatikusan történjen, lépjen tovább az „Automatikus javítás” című szakaszhoz. Ha a beállítás módosítását saját kezűleg kívánja elvégezni, folytassa a „Kézi javítás” című résszel.

További információ

Automatikus javítás

A probléma automatikus javításához kattintson a Fix it gombra vagy a hivatkozásra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az Fix it varázsló lépéseit.

A probléma javítása
Microsoft Fix it 55009
Megjegyzések:
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi verziójával is működik.
 • Ha ezt a cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, az automatikus javítást mentse egy USB-meghajtóra vagy CD-re, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.

Kézi javítás


Fontos: Az alábbi szakasz, módszer, illetve feladat a beállításjegyzék módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows rendszeren
A probléma kijavításához az alábbi BitLocker-beállításokat kell konfigurálnia a beállításjegyzékben:
Beállításkulcs:HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell\unlock-bde
Beállításjegyzék-bejegyzés: (Alapértelmezett)
REG_EXPAND_SZ érték: @%SystemRoot%\System32\bdeunlock.exe,-100

Beállításkulcs:HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell\unlock-bde\command
Beállításjegyzék-bejegyzés: (Alapértelmezett)
REG_EXPAND_SZ érték: %SystemRoot%\System32\bdeunlock.exe %1
Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. Pöccintsen befelé a képernyő jobb széléről, majd koppintson a Keresés lehetőségre. Egér használata esetén mutasson a képernyő jobb alsó sarkába, majd kattintson a Keresés elemre.
 2. A keresőmezőbe írja be a regedit kifejezést.
 3. Koppintson vagy kattintson a megjelenő regedit ikonra.
 4. Keresse meg az alábbi beállításkulcsot, és kattintson rá:
  HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell\unlock-bde\
 5. Koppintson vagy kattintson duplán az (Alapértelmezett) elemre, írja be a következőt: @%SystemRoot%\System32\bdeunlock.exe,-100, majd koppintson vagy kattintson az OK gombra.
 6. Keresse meg az alábbi beállításkulcsot, és kattintson rá:
  HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell\unlock-bde\command\
 7. Koppintson vagy kattintson duplán az (Alapértelmezett) elemre, írja be a következőt: %SystemRoot%\System32\bdeunlock.exe %1, majd koppintson vagy kattintson az OK gombra.
 8. Zárja be a Beállításszerkesztőt.
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2748266 - Utolsó ellenőrzés: 2012. november 12. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows 8
 • Windows 8 Enterprise
Kulcsszavak: 
kbprb kbtshoot kbexpertisebeginner kbsurveynew kbfixme kbmsifixme KB2748266
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com