Nem várt működést észlel, amikor egy központi felhasználói profilt telepít át Windows 8 rendszerről Windows 7 rendszerre

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2748329 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A Windows 7 és Windows 8 rendszerek eltérő felhasználói profilformátummal rendelkeznek. Ha egy Windows 7 profilú felhasználó Windows 8 rendszerű számítógépre jelentkezik be, az első ilyen alkalommal a felhasználói profil frissül az új Windows 8 formátumra. Ezután a felhasználói profil többé már nem kompatibilis a Windows 7 rendszerű számítógépekkel. A cikk „További információk” című részében olvashat bővebben arról, hogyan befolyásolja ez a probléma a központi és a kötelező profilokat.

További információ

Központi profilok

Ha egy Windows 7 profilú felhasználó Windows 8 rendszerű számítógépre jelentkezik be, az első ilyen alkalommal a felhasználói profil frissül az új Windows 8 formátumra. Ezután a Windows 8 felhasználói profil formátuma már nem kompatibilis a Windows 7 rendszerű számítógépekkel.

Ha egy felhasználónak Windows 7 rendszerű gépek és Windows 8 rendszerű gépek között kell váltania, akkor konfigurálnia kell a Központi profil elérési útjának beállítása a számítógépre bejelentkező összes felhasználó számára csoportházirend-beállítást az érintett számítógépeken. A felhasználó ettől kezdve eltérő Windows 7 és Windows 8 felhasználói profillal rendelkezik, amelyek alkalmazása a bejelentkezéshez használt számítógéptől függően történik meg. Továbbá a Mappa átirányítását használva hozzáférést biztosíthat a felhasználó adataihoz, bármelyik felhasználói profilt használja is.

Kötelező profilok

A Kötelező profilok különleges megfontolást igényelnek. Létre kell hoznia egy Windows 7 és egy Windows 8 központi profilt is. A Windows 7-felhasználók esetében a Windows 7 központi profiljának elérési útját kell beállítani, míg a Windows 8-felhasználók esetében a Windows 8 központi profiljának elérési útját.

Hivatkozások

A Központi profil elérési útjának beállítása a számítógépre bejelentkező összes felhasználó számára csoportházirend-beállításról további információt a Microsoft TechNet alábbi webhelyén talál:
Központi felhasználói adatok kezelése – telepítési útmutató
Ügyeljen arra, hogy a Központi profil elérési útjának beállítása a számítógépre bejelentkező összes felhasználó számára házirend-beállítás a Windows Server 2008 rendszer helyi felhasználói fiókjaira is vonatkozik. További információhoz kattintson az alábbi cikkszámra a Microsoft Tudásbázis megfelelő cikkének megtekintéséhez:
958736 A „Központi profil elérési útjának beállítása a számítógépre bejelentkező összes felhasználó számára” csoportházirend-beállítás a Windows Server 2008 rendszer helyi felhasználói fiókjaira is vonatkozik (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)
A Mappa átirányításáról további információt a Microsoft TechNet alábbi webhelyén talál:
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2748329 - Utolsó ellenőrzés: 2012. november 12. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Windows 8
  • Windows 8 Enterprise
Kulcsszavak: 
kbprb kbinfo kbexpertiseadvanced kbsurveynew KB2748329
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com