Korriger: En klient som bruker Forefront Unified Access Gateway 2010 til å gå til et webområde for Outlook Web App får feil HTTP 500 midlertidig i stedet for en feilside Forefront Unified Access Gateway 2010

Artikkeloversettelser Artikkeloversettelser
Artikkel-ID: 2749825 - Vis produkter som denne artikkelen gjelder for.
Vis alt | Skjul alt

Symptom

Du kan få forbigående HTTP 500-feil når du prøver å få tilgang til web-applikasjoner via Microsoft Forefront Unified Access Gateway 2010 Hvis du ikke har tillatelse til å få tilgang til programmet. Dette problemet kan oppstå når du ikke er medlem av en godkjent gruppe eller når du ikke oppfyller påloggingspolicy i Unified Access Gateway endepunkt for programmet.

Hvis du oppdaterer websiden, HTTP 500-feil kan bli erstattet med riktig "du har ikke tilgang"-feil side. Dette problemet er vanligvis vises på forespørsler til et publisert program i Outlook Web App (OWA). Men dette problemet kan også påvirke andre web-applikasjoner. Dette problemet oppstår bare hvis du publiserer Outlook overalt eller Microsoft Exchange ActiveSync på samme stammen.

Årsak

Dette problemet oppstår fordi Unified Access Gateway opprettholder et utvalg av objekter som brukes til å lagre informasjon om innkommende forespørsler. Når en ny forespørsel ankommer Unified Access-Gateway-server, tar et objekt fra utvalget Unified Access-Gateway, og kan lese egenskapsverdier fra objektet. En av egenskapene definerer om klientprogrammet for forespørselen kan støtte HTML gjengis feilsider som for alle web-lesere, eller klientprogrammet støtter bare HTTP kode feilverdier som for Microsoft Outlook eller Exchange ActiveSync. I noen tilfeller tilbakestilt egenskapen ikke på riktig måte når et objekt som returneres til utvalget. Hvis en forespørsel om ny OWA bruker et objekt som tidligere ble brukt til å behandle en forespørsel om Outlook overalt eller Exchange ActiveSync, kan Unified Access Gateway ikke returnerer en HTTP-statuskode til Web-leseren fordi egenskapsverdien er ugyldig.

Løsning

Du kan løse dette problemet ved å installere service pack som er beskrevet i følgende Microsoft Knowledge Base-artikkel:
2710791 Beskrivelse av Service Pack 2 for Forefront Unified Access Gateway 2010

Status

Microsoft har bekreftet at dette er et problem i Microsoft-produktene som er oppført i delen "Gjelder for".

Referanser

Hvis du vil ha mer informasjon om terminologi for programvareoppdatering, klikker du følgende artikkelnummer for å vise artikkelen i Microsoft Knowledge Base:
824684 Beskrivelse av standardterminologien som brukes til å beskrive oppdateringer av Microsoft-programvare

Egenskaper

Artikkel-ID: 2749825 - Forrige gjennomgang: 7. desember 2012 - Gjennomgang: 1.0
Informasjonen i denne artikkelen gjelder:
  • Microsoft Forefront Unified Access Gateway 2010
  • Microsoft Forefront Unified Access Gateway 2010 Service Pack 1
Nøkkelord: 
kbqfe kbfix kbexpertiseinter kbsurveynew kbbug kbmt KB2749825 KbMtno
Maskinoversatt
Viktig: Denne artikkelen har blitt maskinoversatt, og dermed ikke oversatt av en person. For at alle artikler i vår database skal være oversatt til ditt språk, vil Microsoft benytte både personoversatte og maskinoversatte artikler. Det er viktig å merke seg at en maskinoversatt artikkel ikke alltid er perfekt. Det kan forekomme stave, strukturelle eller grammatiske feil. Microsoft er ikke ansvarlig for unøyaktigheter, feil eller skade ved bruk av innhold i artikkel som måtte forårsakes av feiloversettelse. Microsoft vil jevnlig oppdatere sitt maskinoversettelses programvare.
Den engelske versjonen av denne artikkelen er den følgende: 2749825

Gi tilbakemelding

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com