A Windows Áruház alkalmazásainak indításakor az „Ezt az alkalmazást a rendszergazda letiltotta” hibaüzenetet kap

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2750770 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Amikor Windows 8 vagy Windows Server 2012 rendszeren próbál futtatni egy Windows Áruházban található alkalmazást, a művelet végrehajtása sikertelen lesz. Ezenkívül egy, az alábbihoz hasonló hibaüzenet is megjelenik:
Ezt az alkalmazást a rendszergazda letiltotta.

Oka

A probléma oka, hogy a rendszergazda olyan alkalmazásvezérlési házirendet vezetett be, amelyek blokkolják egy bizonyos, a Windows Áruházban található alkalmazás vagy az összes ilyen alkalmazás futtatását a számítógépen.

A megoldás

A Windows Áruház alkalmazás futtatásának engedélyezéséhez a tartományi rendszergazda az AppLocker használatával szerkesztheti az alkalmazásvezérlési házirendeket. Ezt a következő módok egyikével teheti meg (használja a helyzetnek legmegfelelőbbet):
  1. Létrehozhat egy alapértelmezett szabályt, amely az összes Windows Áruház-alkalmazás futtatását engedélyezi.
  2. Adott Windows Áruház-alkalmazások futtatását engedélyező szabályokat hozhat létre.
Megjegyzés: A szabályok szerkesztését egy Windows Server 2012-alapú tartományvezérlőről vagy egy olyan Windows 8-alapú számítógépről kell elvégezni, amin telepítve vannak a távoli kiszolgálófelügyeleti eszközök.

További információ

Az AppLocker használatával kapcsolatos további információkat a Microsoft TechNet alábbi webhelyén talál:
AppLocker – áttekintés

Szabály létrehozása alkalmazáscsomagba tartozó alkalmazásokhoz
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2750770 - Utolsó ellenőrzés: 2012. november 12. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Windows 8 Enterprise
  • Windows Server 2012 Datacenter
  • Windows Server 2012 Standard
Kulcsszavak: 
kbsurveynew kbexpertiseinter kbprb KB2750770
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com