XADM: A rendszermappák visszaállítása Exchange 2000 Server rendszeren

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 275171 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

A cikk azt ismerteti, hogy miként hozhat létre új mappákat az adott hely részére Microsoft Exchange 2000 Server rendszeren. A hely mappáinak létrehozásához használja a Guidgen.exe eszközt, amely az Exchange 2000 Server CD következő mappájában található: Support\Utils\I386. Ha az eszköz nem áll rendelkezésére, lépjen kapcsolatba a Microsoft terméktámogatási szolgálatával (PSS), vagy töltse le a Guidgen.exe programot a Microsoft terméktámogatási webhelyéről.
A kép összecsukásaA kép kibontása
Letöltés
A GUIDGen.EXE csomag letöltése

Megjegyzés: A letölthető GUIDgen.EXE fájl a Microsoft Exchange Server 2003 rendszerhez készült, de az Exchange 2000 rendszerben is működik.

A Guidgen.exe eszköz véletlenszerűen előállít egy GUID azonosítót, amely a hely mappáinak helyreállítására használható. A hely eredeti mappáiban tárolt adatok elvesznek, mivel a mappákat újból létre kell hozni.

További információ

Figyelem! Ha az ADSI Edit beépülő modullal, az LDP segédprogrammal vagy más, 3-as verziójú LDAP-ügyfélprogrammal helytelenül módosítja az Active Directory-objektumok attribútumait, súlyos rendszerproblémák léphetnek fel. Ezen problémák következtében előfordulhat, hogy újra kell telepítenie a Microsoft Windows 2000 Server, a Microsoft Windows Server 2003, a Microsoft Exchange 2000 Server vagy a Microsoft Exchange Server 2003 rendszert, illetve mind a Windows, mind pedig az Exchange rendszert. A Microsoft nem garantálja az Active Directory-objektumok attribútumainak helytelen módosításából származó problémák megoldhatóságát. Ezeket a tulajdonságokat csak saját felelősségére módosíthatja.

A hely mappáinak visszaállítása Exchange 2000 rendszeren:
 1. Futtassa a Guidgen.exe eszközt.
 2. A GUID Format (GUID azonosító formátuma) csoportban válassza a Registry Format (Rendszerleíró formátum) lehetőséget.
 3. Hozzon létre új GUID azonosítót, másolja a vágólapra, majd illessze be az értéket egy szövegszerkesztőbe, például a Jegyzettömbbe.
 4. Lépjen ki a Guidgen.exe eszközből.
 5. Törölje a záró- és kötőjeleket az újonnan létrehozott GUID azonosítóból.
 6. A karakterek kettes csoportjai elé írja be a 0x (nulla) karaktereket, a csoportok után tegyen szóközt. Példa: a
  72D9691FA2194b798F24C0F6E5D2115F
  karakterlánc a következőképpen alakítandó át:
  0x72 0xD9 0x69 0x1F 0xA2 0x19 0x4b 0x79 0x8F 0x24 0xC0 0xF6 0xE5 0xD2 0x11 0x5F
 7. Nyissa meg a Windows 2000 támogatási eszközeiből az ADSI Edit (ADSI – szerkesztés) segédprogramot, majd keresse meg a következőt:
  CN=[Saját felügyeleti csoport],CN=Administrative Groups,CN=[Saját szervezet],CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=[Saját tartomány],DC=com
  Megjegyzés: Az elem megkereséséhez dupla kattintással bontsa ki a következő tárolókat:
  1. Konfigurációtároló [Szamitogep.tartomany.hu]
  2. CN=Configuration, DC=(Saját tartományvezérlő),DC=com
  3. CN=Services
  4. CN=Microsoft Exchange
  5. CN=(Saját szervezet)
  6. CN=Adminstrative Groups
  7. CN=(Saját felügyeleti csoport)
 8. Nyissa meg a CN=(Saját felügyeleti csoport) tulajdonságait tartalmazó párbeszédpanelt.
 9. Az Attributes (Attribútumok) lapon a Select a Property to View (Megjelenítendő tulajdonság) csoportban kattintson a SiteFolderGuid elemre.
 10. Illessze be a 0x karakterekkel formázott GUID azonosítót az Edit Attribute (Attribútum szerkesztése) mezőbe.
 11. Kattintson a Set (Beállítás) elemre.
 12. Kattintson az OK gombra.
 13. Zárja be az ADSI Edit segédprogramot.
 14. Lehetséges, hogy várnia kell az Active Directory replikációjára, vagy kényszerítenie kell azt. Ez attól a tartományvezérlőtől függ, amelyhez az ADSI Edit segédprogram a GUID azonosító hozzáadásakor csatlakozott.
 15. Indítsa újra az Exchange Services szolgáltatást.
További információt a hely rendszermappa-kiszolgálójának (amely a hely első kiszolgálójának megfelelője az Exchange 2000 rendszerben) beállításairól a Microsoft Tudásbázis következő cikkében találhat a cikk számára kattintva:
284200 XADM: A Schedule+ Free/Busy rendszermappa hiányzik (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Az elfoglaltsági adatok ismételt közzétételéhez alkalmazza az alábbi módszerek egyikét:
 • Értekezlet-összehívás küldése:
  1. Küldjön értekezlet-összehívást a hely összes felhasználójának.
  2. Az értekezlet-összehívást minden felhasználónak el kell fogadnia az elfoglaltsági adatok újbóli előállításához. Ha bármelyik felhasználó visszautasítja az összehívást, vagy a Feltételes lehetőséget választja, elfoglaltsági adatát a rendszer nem állítja elő.
 • Az Updatefb.exe segédprogram használata: További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
  294282 XADM: A hiányzó elfoglaltsági adatok ismételt közzététele az Updatefb.exe eszközzel (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
152959 XADM: Adott hely első Exchange Server kiszolgálójának eltávolítása
822444 A rendszermappák visszaállítása Exchange 2003 Server rendszeren (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 275171 - Utolsó ellenőrzés: 2005. november 3. - Verziószám: 5.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Exchange 2000 Server Standard Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto KB275171
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com