Cikk azonosítója: 2761189 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

A problémát előidéző szituáció: A Microsoft Word 2013 megnyit egy fájlt, amely a következő formátumok valamelyikét használja:
 • Word dokumentum (.docx)
 • Makróbarát Word dokumentum (.docm)
 • Word-sablon (.dotx)
 • Makróbarát Word-sablon (.dotm)
 • XML formátumú Word dokumentum (.xml)
 • XML formátumú Word 2003 dokumentum (.xml)
 • Word 97–2003 dokumentum (.doc)
 • Word-weblapok (.html)
 • Rich Text formátum (.rtf)
Ebben a helyzetben azt tapasztalja, hogy a rendszer az összes egyéni XML-kódot eltávolított a dokumentumból. A Word dokumentumokban az XML-kódok rózsaszín címkenévként jelennek meg a szövegek körül. (A rózsaszín az alapértelmezett szín.)
A kép összecsukásaA kép kibontása
2775572

Oka

Az egyéni XML-kódok eltávolítása egy 2009. december 22-én, az Egyesült Államokban hozott bírósági határozat értelmében történik. A Microsoft Word 2013 terméket megvásárló és licencelő felhasználók láthatják, hogy a szoftver nem tartalmaz egy bizonyos egyéni XML-címkézési implementációt.

További információ

Az egyéni XML-kódok következő szolgáltatásai nem találhatók meg a Word 2013 szoftverben:
 • Az egyéni XML-kódokhoz kapcsolódó semmilyen felhasználói felületi elem nem található a termékben.
 • Az egyéni XML-kódok összes objektummodelljének elérésekor a következő hibák jelennek meg:

  A módszer nem érhető el az objektumhoz

  A tulajdonság nem érhető el az objektumhoz
 • Egyéni XML-kódot tartalmazó fájlok megnyitása esetén a rendszer a fájl mentésekor eltávolítja a jelölést. Az egyéni XML-kódot tartalmazó fájlok megnyitásakor a következő üzenet jelenik meg:

  Ez a fájl olyan egyéni XML-elemeket tartalmaz, amelyeket a Word már nem támogat. A fájl mentésekor a program véglegesen eltávolítja ezeket az egyéni XML-elemeket.

  Megjegyzés: Az üzenet viselkedése egy CustomMarkupWarning nevű házirend alkalmazásával Csoportházirenddel is vezérelhető.

Az összes egyéni XML-kódot tartalmazó megoldás módosításra szorul. Az egyéni XML-kóddal megvalósított helyzetek jelentős része a Word 2013 alkalmazásban elérhető alternatív technológiák használatával is implementálható. Ezen technológiák közé tartoznak a tartalomvezérlők, az űrlapmezők és a könyvjelzők. A tartalomvezérlők (és más technológiák, például a könyvjelzők) segítségével a fejlesztők strukturált dokumentumokat hozhatnak létre, és tetszőleges értékeket rendelhetnek a strukturált tartalmakhoz. A tetszőleges értékekkel szemantikai jelentést rendelhet a tartalom bizonyos részeihez.

A tartalomvezérlőkkel kapcsolatos ismertetés és további információk megtekintéséhez látogassa meg a Microsoft következő webhelyét:
Word-tartalomvezérlők erőforrásközpontja

Hivatkozások

További információkért kattintson az alábbi cikkszámokra a Microsoft Tudásbázis megfelelő cikkének megtekintéséhez:
978951 A Word 2003 és a Word 2007 2010 januárjában megjelent frissítésének ismertetése (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)

2445062 A Word programban egy dokumentum megnyitásakor a következő hibaüzenet jelenik meg: „A fájl olyan egyéni XML-elemeket tartalmaz, amelyeket a Word már nem támogat.” (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)

2445060 A Word 2010 egy dokumentum megnyitásakor eltávolítja az egyéni XML-leképezéseket (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)

Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2761189 - Utolsó ellenőrzés: 2012. október 22. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Word 2013
Kulcsszavak: 
KB2761189
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com