Outlook Urmărire să solicite acreditări după modificările parola de domeniu

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 2762344 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

Simptome

După ce se modifică parola pentru contul de utilizator de domeniu, Microsoftź Outlookź 2010 și Microsoft Outlook 2013 vă poate solicita parola. După ce introduceți parola nouă și apoi faceți clic pentru a activa Memorare acreditări opțiune, nu sunt VI din nou în timpul sesiunii curente de Windows. Cu toate acestea, dacă faceți Log off la Windows, log spate înăuntru, și porniți Outlook, vi se solicită din nou acreditările.

Cauză

Înainte de schimbat parola, tu a salva acreditările. Acreditări stocate nu sunt suprascrise când Outlook declanșează prompt de autentificare, chiar dacă activați Memorare acreditări opțiune.

Rezoluție

Pentru a forța Outlook pentru a utiliza acreditările de spațiul de lucru Windows, eliminați toate acreditările salvate anterior. Pentru a elimina acreditările stocate, urmați acești pași.
  1. Faceți clic pe Începe, faceți clic pe Panou de control, apoi faceți clic pe Managerul de acreditări.

    Notă Dacă Vezi de este setat la Categorie, faceți clic pe Conturile de utilizator în primul rând, apoi faceți clic pe Managerul de acreditări.
  2. Setul de acreditări care a localiza Outlook în nume de sign-in.
  3. Faceți clic pentru a extinde setul de acreditări, și apoi faceți clic pe nume de sign-in Eliminați din Vault.
  4. Repetați pasul 3 pentru orice seturi suplimentare de acreditări care au cuvântul Outlook în nume de sign-in.

Proprietă?i

ID articol: 2762344 - Ultima examinare: 27 septembrie 2012 - Revizie: 1.0
Se aplică la:
  • Microsoft Outlook 2010
Cuvinte cheie: 
kbmt KB2762344 KbMtro
Traducere automată
IMPORTANT: Acest articol a fost tradus de software-ul de traducere automată Microsoft, si nu de un traducător. Microsoft vă oferă atât articole traduse de persoane, cât și articole traduse automat, astfel incat aveti access la toate articolele din Baza noastră de informatii în limba dvs. materna. Totuși, un articol tradus automat nu este întotdeauna perfect. Acesta poate conține greșeli de vocabular, sintaxă sau gramatică, la fel cum un vorbitor străin poate face greșeli vorbind limba dvs. materna. Compania Microsoft nu este responsabilă pentru nici o inexactitate, eroare sau daună cauzată de traducerea necorespunzătoare a conținutului sau de utilizarea traducerii necorespunzătoare de către clienții nostri. De asemenea, Microsoft actualizează frecvent software-ul de traducere automată.
Face?i clic aici pentru a vizualiza versiunea în limba engleză a acestui articol: 2762344

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com