Cikk azonosítója: 2777330 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló


Ha Windows 8 rendszerű számítógépre telepíti a KB2756872 jelű frissítést, a telepítést megakadályozó hibák merülhetnek fel. A következő módszerekkel oldhatja meg a telepítési hibákat. 

További információ

A KB2756872 jelű frissítés Windows 8 rendszerre való telepítése során hibák merülhetnek fel, amelyek megakadályozhatják a telepítés sikeres befejezését. A következő problémák közül egy vagy több is felmerülhet:
  • A telepítés 13%-on megáll vagy lefagy
  • Csempék vagy ikonok hiányoznak a telepítés után
A problémák megoldásához kövesse a problémának megfelelő lépéseket:

Probléma: A telepítés 13%-on megáll vagy lefagy

A telepítés megállhat vagy lefagyhat, ha az aktuálisan telepített illesztőprogram elavult vagy nem kompatibilis. Az illesztőprogrammal kapcsolatos problémák elhárításához kövesse az alábbi módszereket:

1. módszer: Víruskereső programok frissítése

Egyes víruskereső programok akadályozhatják a KB2756872 jelű frissítés telepítését. A víruskereső program frissítése megoldhatja ezt a problémát. 

Látogasson el a gyártó webhelyére, és keressen frissítéseket a programjaihoz. Telepítse a frissítéseket, majd próbálja meg újra a KB2756872 jelű frissítés telepítését.

A szoftvergyártók kereséséről a hardver- és szoftvergyártók elérhetőségi listája webhelyen talál további információt.


2. módszer: Hang- és video-illesztőprogramok eltávolítása és újratelepítése

Egyes hang- vagy video-illesztőprogramok esetén sokáig tart a fájlok frissítése és a beállítások regisztrálása a telepítés során, ezért a hang- és video-illesztőprogramok frissítése segíthet megoldani a problémát.

Távolítsa el a hangkártya illesztőprogramját, majd rögtön ezután telepítse a KB2756872 jelű frissítést. A KB2756872 jelű frissítés telepítését követően engedélyezze a Windows rendszernek a hangkártya illesztőprogramjának keresését. Ha a Windows nem találja az illesztőprogramot, háromféle módon keresheti meg és telepítheti azt:

A Windows Update segítségével. A Windows Update automatikusan le tudja tölteni és telepíteni tudja az ajánlott frissítéseket. A fontos, ajánlott és választható frissítések telepítésével frissíthetők azok a rendszerszolgáltatások és egyéb szoftverek, amelyek segíthetnek a hangkártyával kapcsolatos problémák megoldásában.

Az eszköz gyártójától származó szoftver telepítésével. Ha az eszközéhez mellékelve volt egy lemez, azon olyan szoftverek lehetnek, amelyek telepítik az eszköz illesztőprogramját.

Töltse le és telepítse az illesztőprogramot saját kezűleg. Megkeresheti az illesztőprogramot a gyártó webhelyén. Ezt akkor próbálja meg, ha a Windows Update nem találja az eszköz illesztőprogramját, és az eszközhöz nincs mellékelve az illesztőprogramot telepítő szoftver.Ezután távolítsa el a videokártya illesztőprogramját, és hagyja, hogy a Windows megkeresse és újratelepítse az illesztőprogramot. A fenti három javaslat alkalmazásával megtalálhatja a videokártya illesztőprogramját.

Megjegyzés: Ha a hangkártya illesztőprogramjának eltávolítása nem oldja meg a problémát, előfordulhat, hogy a fenti lépések végrehajtásával a videokártya illesztőprogramját is el kell távolítania.

2. probléma: Hiányzó csempék és ikonok

A probléma megoldásához jelentkezzen ki a Windows-fiókjából, majd jelentkezzen be újra. A csempéknek és ikonoknak ekkor újra helyesen jelennek meg.


Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2777330 - Utolsó ellenőrzés: 2012. december 7. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Windows 8
  • Windows 8 Pro
  • Windows 8 Professional N
  • Windows RT
Kulcsszavak: 
KB2777330
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com