'Kan niet naar dit domein verwijderen'-foutbericht wanneer u probeert te verwijderen uit Office 365

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 2787210 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

PROBLEEM

Wanneer u probeert een domein worden verwijderd uit Microsoft Office 365 met Windows PowerShell, youget het volgende foutbericht weergegeven:
Software-MsolDomain: Kan niet verwijderen van dit domein. Get-MsolUser - domeinnaam gebruikennaam van het domein> voor een lijst van objecten die zijn geblokkeerd verwijderen.
Op regel 1: char: 18
+ Verwijderen MsolDomain< -domainname=""><DomainName></DomainName>
+ CategoryInfo: OperationStopped: (:) [Verwijderen MsolDomain], MicrosoftOnlineException
+ FullyQualifiedErrorId: Microsoft.Online.Administration.Automation.DomainNotEmptyException,Microsoft.Online.Administration.Automation.RemoveDomain

OORZAAK

Dit probleem treedt op als er een of meer van de volgende voorwaarden wordt voldaan:
 • Gebruikersaccounts of groepen worden gekoppeld aan het domein.
 • De proxy's die met het domein voor alle e-gelicentieerde gebruikers en voor alle groepen e-mailadres overeenkomen worden niet verwijderd. Office 365 blokkeert het verwijderen van een domein, totdat de proxy's die met het domein overeenkomen worden verwijderd.
 • Lync Online Session Initiation Protocol (SIP)-adressen worden gebruikt door het domein.

OPLOSSING

Het Office 365 admin center gebruiken voor het verwijderen van het domein. De Manager van het domein in Office 365 helpt beheerders Verwijder mogelijke afhankelijkheden die domein verwijderen blokkeren zonder gebruik te maken van Windows PowerShell.

Ga naar voor meer informatie over het verwijderen van een domein in het beheercentrum Office 365 Een domein verwijderen.

Problemen oplossen met domein verwijderen met Windows PowerShell

Houd er rekening mee dat de volgende stappen moet beheerders Windows PowerShell gebruiken.

Stap 1: Controleer of de namen van de gebruikers de domeinnaam bevatten

Opmerking U kunt ook de gebruikersweergave van een maken en stelt u het domein op het domein dat u wilt verwijderen. Gebruik deze weergave om te weten de gebruikersnamen en vervolgens de gebruikersnamen wijzigen, zodat het desbetreffende domein geen deel uitmaakt van de naam van de gebruiker.

Als u wilt controleren of de namen van de gebruikers de domeinnaam bevatten, als volgt:
 1. Verbinding maken met Microsoft Azure Active Directory met behulp van de Azure Active Directory-Module voor Windows PowerShell. Hiertoe opent de Azure Active Directory Modules voor Windows PowerShell, typt u de volgende cmdlet en druk op Enter.
  Connect-MsolService
  Geef uw referenties admin wanneer u wordt gevraagd voor hen.

  Ga naar voor meer informatie over verbinding maken met Azure ADVerbinding maken met Azure AD.
 2. De volgende cmdlet uitvoert:
  Get-MsolUser -DomainName [Domain] | fl UserPrincipalName
  Bijvoorbeeld, voer de volgende plaats waar de contoso.com tijdelijke aanduiding voor het desbetreffende domein:
  Get-MsolUser -DomainName contoso.com | fl UserPrincipalName
 3. Bekijk de resultaten en wijzig de UPN (User Principal Name) dat het domein wordt niet gebruikt. De UPN is hetzelfde als de naam van de gebruiker en de gebruiker-ID-eigenschap. U kunt de Office 365 portal of Windows PowerShell te wijzigen van de UPN. De bedoeling is dat er geen resultaten worden geretourneerd.

Stap 2: Selectievakje e-mailadressen

Opmerking Deze stap geldt alleen als u een abonnement met Exchange Online.

OpmerkingAls u het hulpprogramma Active Directory-synchronisatie Azure uitvoert, kunt u e-mailadressen uit de omgeving van lokalen bijwerken.

Als u wilt controleren op e-mailadressen, de volgende stappen uit:
 1. Verbinding maken met Exchange Online met behulp van externe PowerShell. Ga naar de volgende Microsoft-website voor meer informatie over hoe u dit doet:
  Verbinding maken met Exchange Online met externe PowerShell
 2. Zoeken naar alle gebruikers en groepen die gebruikmaken van het domein dat u wilt verwijderen. Voer hiertoe de volgende cmdlet. (In deze cmdlet contoso.com geeft het desbetreffende domein.)
  get-recipient | where {$_.EmailAddresses -match "contoso.com"} | fl Name, RecipientType, EmailAddresses
 3. Noteer de waarde van de eigenschap EmailAddresses en de eigenschap RecipientType in de uitvoer. Bijvoorbeeld, de uitvoer kan lijken op de volgende
  Name : John Smith RecipientType : UserMailbox EmailAddresses : {SIP:john@contoso.com, SMTP:john@contoso.com, smtp:john@contoso.onmicrosoft.com}
 4. Voer een van de volgende, afhankelijk van uw situatie:
  • Als RecipientType is ingesteld op UserMailbox, kunt u de cmdlet Set-Mailbox met de parameter EmailAddresses gebruiken om te wijzigen van de smtp-, SMTP- en SIP-adressen. Voor meer informatie over deze cmdlet, gaat u naar de volgende Microsoft-website:
   Set-Mailbox
   Of de gebruiker of de licentie verwijderen. Echter aanbevolen niet deze manier.

   Opmerking Als dit de laatste gebruiker die beheerder is, maakt een nieuwe globale beheerder aanmelden en verwijder de gebruiker probleem.
  • Als RecipientType is ingesteld op MailUniversalDistributionGroup of MailUniversalSecurityGroup, kunt u de cmdlet Set-DistributionGroup met de parameter EmailAddresses gebruiken om de SMTP- en SMTP-adressen te wijzigen. Voor meer informatie over deze cmdlet, gaat u naar de volgende Microsoft-website:
   Set distributiegroep
   Of u kunt de groep verwijderen. Echter aanbevolen niet deze manier. Als u de groep niet verwijderen, voert u de stappen in het volgende Microsoft Knowledge Base-artikel:
   2731947 Foutbericht 'U hebt onvoldoende machtigingen' wanneer u probeert te verwijderen of een wijziging aanbrengt in een distributiegroep in Office 365 "
  • Als de RecipientType is ingesteld op DynamicDistributionGroup, kunt u de Set-DynamicDistributionGroupcmdlet met de parameter EmailAddresses te wijzigen van de SMTP- en SMTP-adressen. Voor meer informatie over deze cmdlet, gaat u naar de volgende Microsoft-website:
   Set-DynamicDistributionGroup
   Of u kunt de groep verwijderen. Echter aanbevolen niet deze manier. Als u de groep niet verwijderen, voert u de stappen in het volgende Microsoft Knowledge Base-artikel:
   2731947 Foutbericht 'U hebt onvoldoende machtigingen' wanneer u probeert te verwijderen of een wijziging aanbrengt in een distributiegroep in Office 365 "

MEER INFORMATIE

Zie voor meer informatie het volgende artikel in de Microsoft Knowledge Base:
2284755 U krijgt een foutbericht wanneer u probeert te verwijderen uit Office 365
Nog steeds hulp nodig? Ga naar de Office 365-Community .

Eigenschappen

Artikel ID: 2787210 - Laatste beoordeling: vrijdag 20 juni 2014 - Wijziging: 15.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Office 365
 • Microsoft Office 365 for enterprises (pre-upgrade)
 • Microsoft Office 365 for education  (pre-upgrade)
 • Microsoft Office 365 for small businesses  (pre-upgrade)
 • Office 365 User and Domain Management
Trefwoorden: 
o365 o365e o365p o365a o365022013 after upgrade o365062011 pre-upgrade o365m kbmt KB2787210 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door middel van automatische vertalingssoftware van Microsoft en is mogelijk nabewerkt door de Microsoft Community via CTF-technologie (Community Translation Framework) of door een menselijke vertaler. Microsoft biedt zowel automatisch vertaalde, door mensen vertaalde en door de community nabewerkte artikelen aan, zodat er in meerdere talen toegang is tot alle artikelen in onze Knowledge Base. Een vertaald of bewerkt artikel kan fouten bevatten in vocabulaire, syntaxis of grammatica.. Microsoft is niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden, fouten of schade ten gevolge van een foute vertaling van de inhoud van een bericht of het gebruik van deze vertaalde berichten door onze klanten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 2787210

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com