Csatlakozás konzolmunkamenethez és árnyékmunkamenet létrehozása a Windows Server 2003 terminálszolgáltatásával

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 278845 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikkből megtudhatja, hogy a Windows Server 2003 Terminálszolgáltatások használatával hogyan csatlakozhat konzolmunkamenethez, és hogyan hozhat létre árnyékmunkamenetet.

További információ

Amikor Windows Server 2003 rendszerben a Terminálszolgáltatásokat használja, csatlakozhat a konzolmunkamenethez (0. munkamenet), és ezzel egyidejűleg árnyékmunkamenetet nyithat meg hozzá (ha a csatlakozás kiinduló munkamenete nem a konzolmunkamenet). Ezzel az új szolgáltatással távolról bejelentkezhet a terminálszolgáltatásokat futtató, Windows Server 2003 rendszerrel működő számítógépre, és úgy kommunikálhat a 0. munkamenettel, mintha a számítógép előtt ülne. A munkamenethez emellett árnyékmunkamenetet is létrehozhat, amelynek segítségével a távoli felhasználó és a konzolnál lévő helyi felhasználó ugyanazt a munkamenetet látja és használhatja.

Csatlakozás a konzolmunkamenethez

Ahhoz, hogy a Windows Server 2003 rendszerrel működő kiszolgáló konzolmunkamenetéhez csatlakozhasson, nem kell más felhasználónak előzőleg bejelentkeznie a konzolmunkamenetbe. Ha senki nincs bejelentkezve a konzolra, akkor is úgy jelentkezhet be, mintha a konzol előtt ülne.

A Windows Server 2003 rendszerrel működő távoli számítógépről való csatlakozáshoz nyisson meg egy parancssort, és írja be az alábbi parancsot:
mstsc -v:kiszolgálónév /F -console
A fenti parancsban az mstsc a távoli asztali kapcsolat végrehajtható fájlja, a -v azt a kiszolgálót jelöli, amelyhez csatlakozni szeretne, a /F a teljes képernyő üzemmódot jelzi, a -console pedig a konzolmunkamenethez való csatlakozás utasítása.

A parancs használatával megnyitja a távoli asztal munkamenetét, és a bejelentkezés hitelesítését követően csatlakozik a Windows Server 2003 rendszerrel működő kiszolgálón futó konzolmunkamenethez. Ha a számítógépnél éppen dolgozik egy felhasználó a konzolmunkameneten, az alábbi hibaüzenet jelenik meg:
A felhasználó (tartomány\felhasználónév) helyileg van bejelentkezve a számítógépre. A felhasználó tétlenségének időtartama szám, és az Asztal zárolva van. Ha folytatja, ennek a felhasználónak a Windows-munkamenete véget ér, és a nem mentett adatok elvesznek. Kívánja folytatni?
Az aktuális konzolmunkamenet felhasználóját ekkor a rendszer kijelentkezteti, és Ön üzenetet kap arról, hogy a számítógép jelenleg zárolva van, és azt csak a rendszergazda oldhatja fel.

Megjegyzés: Ha a konzolmunkamenet és a Terminálszolgáltatások munkamenetének felhasználója azonos, a csatlakozáskor nem jelentkezik hiba.

Árnyékmunkamenet létrehozása a konzolmunkamenethez

Ha a konzolmunkamenethez árnyékmunkamenetet szeretne létrehozni, először nyissa meg a távoli asztali kapcsolatot egy másik számítógép és a Windows Server 2003 rendszerrel működő számítógép között. A Windows Server 2003 Távoli asztali kapcsolat segédprogramja alapértelmezés szerint a Windows Server 2003 minden verziójában telepítve van. Használhatja ezt, illetve a „Csatlakozás a konzolmunkamenethez” című részben ismertetett Mstsc parancssori segédprogramot, de a -console kapcsoló kihagyásával. A munkamenet megnyitását követően indítson el egy parancssort a munkamenetben, és a konzol árnyékmunkamenetének indításához írja be az alábbi parancsot:
shadow 0
A parancs beírása és indítása után az alábbi hibaüzenet jelenik meg:
Előfordulhat, hogy a munkamenet nem válaszol, miközben a távvezérlés jóváhagyásának egyeztetése történik. Kis türelmet...
A kiszolgáló konzolmunkamenetében az alábbi hibaüzenet jelenik meg:
Tartomány\felhasználónév kéri az Ön munkamenetének távvezérlését.
Jóváhagyja a kérést?
Ha a kiszolgálói konzolmunkamenet felhasználója az Igen gombra kattint, a Windows Server 2003 rendszerrel működő kiszolgálóhoz való csatlakozás automatikusan megtörténik. Ha a kiszolgálói konzol felhasználója a Nem gombra kattint, vagy nem válaszol, a távoli számítógép parancssorában az alábbi hibaüzenet jelenik meg:
Sikertelen távvezérlés. Hibakód: 7044
Hiba [7044]:Másik munkamenet távvezérlésének kérelme megtagadva.
Ha az árnyékmunkamenet kapcsolatát a távoli oldalról szeretné megszüntetni, nyomja meg a CTRL + * (a számbillentyűzeten) billentyűkombinációt, ekkor megjelenik a Windows Server 2003 rendszerrel működő kiszolgálón létrehozott eredeti munkamenet.

Ha a terminálszolgáltatásokat futtató kiszolgáló konzoljára van bejelentkezve, és egy másik felhasználó munkamenetéhez szeretne létrehozni árnyékmunkamenetet a számítógép konzoljáról, az alábbihoz hasonló hibaüzenet jelenik meg:
Előfordulhat, hogy a munkamenet nem válaszol, miközben a távvezérlés jóváhagyásának egyeztetése történik. Kis türelmet...
Sikertelen távvezérlés. Hibakód: 7050.
Hiba [7050]: A kért munkamenet nem távvezérelhető.
Ennek valószínű oka, hogy a munkamenet le van választva, vagy nincs hozzá bejelentkezett felhasználó. Ezenkívül nem vezérelheti távolról a munkamenetet a rendszerkonzolról, és távolról nem vezérelheti saját aktuális munkamenetét.
Ha a Windows Server 2003 rendszerrel működő kiszolgáló úgy van beállítva, hogy ne engedélyezze a távvezérlést, az alábbi hibaüzenet jelenik meg:
Sikertelen távvezérlés. Hibakód: 7051
Hiba [7051]: A kért munkamenet nincs távvezérlés engedélyezésére konfigurálva.
A Windows Server 2003 rendszerrel működő kiszolgáló távvezérlés engedélyezésére történő konfigurálásához hajtsa végre az alábbi lépéseket:
  1. Nyissa meg a Csoportházirendobjektum-szerkesztő beépülő modult (Gpedit.msc).
  2. A bal oldali ablaktáblában bontsa ki a Számítógép konfigurációja, majd a Felügyeleti sablonok csomópontot.
  3. Bontsa ki a Windows-összetevők ágat.
  4. Kattintson a Terminálszolgáltatások mappára.
  5. A jobb oldali ablaktáblában kattintson duplán A terminálszolgáltatás felhasználói munkamenetei távvezérlésének szabályait határozza meg elemre.
  6. A Beállítás lapon jelölje be az Engedélyezve választógombot.
  7. A Beállítások listában válassza a Teljes vezérlés felhasználói engedéllyel elemet, majd kattintson az OK gombra.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 278845 - Utolsó ellenőrzés: 2007. március 12. - Verziószám: 5.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition
  • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
  • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
Kulcsszavak: 
kbinfo KB278845
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com