CD-R és CD-RW lemezek Windows XP rendszerben történő írásának ismertetése

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 279157 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikk a CD-írási funkció működését ismerteti. Windows XP használata esetén adatokat írhat a CD-R és a CD-RW lemezekre is, a CD-RW lemezeket pedig újra is írhatja. A CD-RW lemezről törölhetők az adatok, míg a CD-R lemezről nem.

További információ

ISO-szabvány szerinti lemezképek támogatása

A Windows XP rendszerhéjába épített CD-RW lemezírási szolgáltatás nem támogatja az ISO lemezkép létrehozását. Ha ISO lemezképet szeretne létrehozni Windows XP rendszerben, akkor a szolgáltatást támogató, külső gyártóktól származó segédprogramok telepítésére van szükség.

Az ISO lemezképfájl a CD adatainak és elrendezésének ISO-9660 formátumban mentett pillanatfelvétele. Az ISO lemezképet széles körben használják CD-tartalom tárolására. Az ISO egy elterjedt CD-lemezkép formátum, amely elérhető DOS, Windows (ISO Joliet-kiterjesztése) és Linux (ISO RockRidge-kiterjesztése) és más operációs rendszerek alatt is.

Az átmeneti terület leírása

CD-írásnál a Windows XP a felírásra váró adatok számára egy átmeneti területet használ, amely a következő rejtett mappában található:
Meghajtó_betűjele:\Documents and Settings\felhasználónév\Local Settings\Application Data\Microsoft\CD Burning
Az átmeneti terület információja az adatok írása előtt ezen kívül egy összefüggő lemezképfájlba is kerül. Ezen fájl neve alapértelmezés szerint „Cd burning stash file.bin”, és a gyökérmappában található. A fájl helye a CD-író Tulajdonságok párbeszédpaneljén módosítható.

Megjegyzés: Mivel a Local Settings mappa rejtett, ha meg szeretné tekinteni a fájlt, módosítania kell az Intéző beállításait. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. Indítsa el a Windows Intéző segédprogramot.
 2. Kattintson az Eszközök menü Mappa beállításai parancsára, majd a Nézet fülre.
 3. A Rejtett fájlok és mappák csoportban jelölje be a Rejtett fájlok és mappák megjelenítése választógombot, majd kattintson az OK gombra.

Fájlok áthelyezése az átmeneti területre

Az átmeneti területre négyféle módon is másolhat fájlokat:
 • 1. módszer: Helyezze át a fájlokat a CD-író ikonjára húzással.
 • 2. módszer: Jobb gombbal kattintson az áthelyezendő fájlokra, majd kattintson a Küldés parancsra, végül válassza ki az írható CD-lemez meghajtójának betűjelét vagy nevét.
 • 3. módszer: Kattintson a fájlra, majd a Fájl menü Küldés pontjára, végül válassza ki az írható CD-lemez meghajtójának betűjelét vagy nevét.
 • 4. módszer: Másolja a fájlokat manuálisan az átmeneti területre.

Az írási folyamat indítása

Miután a fájlok az átmeneti területre kerültek, az írási folyamat indítása kétféle módszerrel történhet:
 • 1. módszer: A CD-írási feladatok csoportban kattintson A fájlok CD-re írása lehetőségre.
 • 2. módszer: Jobb gombbal kattintson a CD-íróra, majd A fájlok CD-re írása lehetőségre.
Ekkor a rendszer átmásolja az adatokat az átmeneti területről egy összefüggő gyűjtőfájlba, amely lemezképként majd a lemezre fog kerülni.

Az alábbi Windows Media Player ablak Lejátszás gombjára (
A kép összecsukásaA kép kibontása
Lejátszás gomb
) kattintva megtekinthető videó azt mutatja be, hogyan helyezheti át a fájlokat az átmeneti területre, és hogyan kell elindítania az írási folyamatot.MEGJEGYZÉS: A fenti videó megtekintéséhez a Windows Media Player 7.0-s vagy újabb verziójának kell futnia a számítógépen. További információt a Windows Media Player 7.1-es verziójának beszerzéséről a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
299321 A Windows Media Player 7.1 ismertetése és elérhetősége (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

A CD-író Tulajdonságok párbeszédpaneljének ismertetése

A meghajtók szokásos fülein kívül a CD-író tulajdonságlapja tartalmazza az Írás fület is. Ezen a lapon a következő, csak a CD-R-meghajtókra jellemző beállítások találhatók:
 • CD-írás engedélyezése ezen a meghajtón (Enable CD recording on this drive): A beállítással engedélyezheti a CD-R-meghajtón a húzási műveleteket.
 • A lemezkép tárolási helyének legördülő listája: Ezzel a beállítással adhatja meg a CD-meghajtóra történő írás előtt létrehozandó gyűjtőfájl helyét.
 • Az írási sebesség legördülő listája: Itt állítható be az eszköz írási sebessége a hardver által megszabott értékhatárig.
 • A CD automatikus kiadása az írás befejezésekor (Automatically eject the CD after writing): Ezzel a beállítással adhatja meg, hogy az írás befejeztével az eszköz automatikusan kiadja-e az adathordozót.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 279157 - Utolsó ellenőrzés: 2006. augusztus 2. - Verziószám: 7.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbhowto kbarttypeshowme kbenv kbdriver KB279157
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com