Cum se abordează probleme de spațiu-disc cauzate de un director de depozit de componente Windows (WinSxS) de dimensiune mare

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 2795190 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

Simptome

Atunci când examinați dimensiunea folderului C:\Windows, este posibil să observați că directorul C:\Windows\winsxs pare să utilizeze mul spațiu-disc.

Cauză

Directorul de depozit de componente Windows (C:\Windows\winsxs) este folosit în timpul operațiunilor de servicii din cadrul instalărilor de Windows. Operațiunile de servicii includ, dar nu sunt limitate la Windows Update, pachetul Service Pack și instalări de remedieri rapide.

Depozitul de componente conține toate fișierele necesare pentru o instalare de Windows. Toate actualizările pentru aceste fișiere sunt, de asemenea, conținute în depozitul de componente după ce actualizările sunt instalate. Acest lucru cauzează creșterea dimensiunii depozitului de componente odată cu trecerea timpului, pe măsură ce mai multe actualizări, caracteristici sau roluri sunt adăugate instalării. Depozitul de componente utilizează legături fizice NTFS între el însuși și alte directoare Windows pentru a spori robustețea platformei Windows.

Depozitul de componente va arăta un director de dimensiune mare din cauza modului în care shell-ul Windows Explorer contorizează legăturile fizice. Shell-ul Windows va considera fiecare referință la o legătură fizică drept instanță singulară a fișierului pentru fiecare director în care se află fișierul. De exemplu, dacă un fișier cu numele advapi32.dll are 700 KO și este conținut în depozitul de componente și în directorul \Windows\system32, Windows Explorer va raporta în mod incorect că fișierul consumă 1.400 KO de spațiu-disc.

Rezoluție

Depozitul de componente nu se află pe alt volum decât volumul sistem din cauza legăturilor fizice NTFS. dacă încercați că mutați depozitul de componente, nu veți mai putea să instalați corect actualizări, pachete Service Pack sau caracteristici Windows. În plus, nu vă recomandăm să eliminați sau să ștergeți manual fișiere din depozitul de componente.

Pentru a reduce dimensiunea directorului de depozit de componente într-o instalare de Windows, optați pentru o instalare permanentă a pachetului Service Pack și eliberați spațiul utilizat de la fișierele pachetului Service Pack. Cu toate acestea, dacă optați pentru o instalare permanentă a pachetului Service Pack, acesta nu va putea fi eliminat.

Pentru a elimina fișierele pachetului Service Pack dintr-o instalare de Windows, utilizați următoarele utilitare incluse:
 • Windows Vista Service Pack 1 instalat: VSP1CLN.EXE
 • Windows Vista Service Pack 2 sau Windows Server 2008 Service Pack 2 instalat: Compcln.exe
 • Windows 7 Service Pack 1 sau Windows Server 2008 R2 Service Pack 1 instalat: DISM /online /Cleanup-Image /SpSuperseded sau Expert de curățare disc (cleanmgr.exe)

De asemenea, se poate efectua proactiv o curățare în instalările de Windows Vista și Windows Server 2008 prin forțarea unui eveniment de eliminare în sistem. Curățarea va încerca să elimine toate fișierele binare de sistem nedorite din instalare și să permită sistemului Windows să elibereze spațiu-disc. Pentru a declanșa un eveniment de dezinstalare într-o instalare de Windows, adăugați și eliminați orice componentă de sistem nedorită care nu este deja instalată, apoi reporniți instalarea de Windows. Curățarea va fi efectuată la următoarea repornire a sistemului de operare.

Notă Curățarea se efectuează automat în Windows 7 și Windows Server 2008 R2.

Informații suplimentare

Pentru a elibera spațiu-disc suplimentar în sistemul dvs., urmați acești pași:

 1. Faceți clic pe Start, apoi, în caseta de text Căutare programe și fișiere, tastați Disk cleanup.
 2. Faceți clic pe pictograma Curățare disc și executați instrumentul Curățare disc pentru a afla, în funcție de configurația pe care o aveți, ce fișiere aveți posibilitatea să ștergeți.
Modalitățile suplimentare de economisire a spațiului pe volumul de sistem includ următoarele:

 • Mutați fișierul de paginare pentru alt volum din sistem.
 • Dezactivați hibernarea în sistem.
 • Utilizați opțiunea de fișier imagine de memorie dedicat pentru capturarea de fișiere imagine de memorie pe alt volum din sistem.
 • Descărcați profilul de utilizator și directoarele de fișiere program pe alt volum din sistem.
 • Dezactivați punctele de restaurare a sistemului în instalările de pe clienți.
 • Curățați toate directoarele și folderele temporare utilizând Expertul de curățare disc (cleanmgr.exe).
 • Dezinstalați aplicațiile sau utilitarele neutilizate din instalare.


Pentru mai multe informații despre folderul WinSxS, accesați următoarele site-uri Web:Pentru mai multe informații despre cerințele de sistem pentru discuri, accesați următoarele site-uri Web:


Note
 • Atunci când instalați un produs utilizând Windows Installer, în folderul cache al serviciului Windows Installer (%windir%\Installer) se stochează o versiune de dimensiune mai mică a fișierului .msi original. În timp, dimensiunea acest folder poate crește. Fiecare instalare de actualizări suplimentare pentru produsele instalate, cum ar fi remedierile rapide, actualizările cumulative sau instalările de pachete Service Pack, își instalează, de asemenea, fișierele .msp sau .msi relevante în memoria cache a serviciului Windows Installer. În timp, dimensiunea acest folder poate crește. Nu susținem și nu recomandăm ștergerea niciunui fișier din acest folder sau înlocuirea unor fișiere din acest folder cu fișiere de pe alt computer. Orice actualizare a aplicației se bazează pe informațiile disponibile în fișierele stocate în acest folder. Fără aceste informații, actualizările nu se pot instala corect.
 • Folderul %windir%\softwaredistribution\downloads este utilizat de Windows Update pentru stocarea actualizărilor descărcate. De obicei, nu trebuie să gestionați acest folder, deoarece este gestionat de sistemul Windows. Dimensiunea tipică a acestui folder este determinată de mai mulți factori, cum ar fi versiunea sistemului de operare, actualizările disponibile la momentul respectiv ș.a.m.d. De aceea, este dificil de anticipat dimensiunea tipică a acestui folder. Dacă acest folder utilizează mult spațiu-disc, mai întâi instalați toate actualizările disponibile pentru sistem și apoi reporniți computerul. Pentru a depana această problemă în cazul în care dimensiunea rămâne în continuare mare, urmați acești pași:
  1. Într-o linie de comandă privilegiată, executați următoarea comandă:
   Net Stop WUAUSERV
  2. Ștergeți conținutul folderului %windir%\softwaredistribution\downloads.
  3. Într-o linie de comandă privilegiată, executați următoarea comandă:
   Net Start WUAUSERV

Proprietă?i

ID articol: 2795190 - Ultima examinare: 4 septembrie 2013 - Revizie: 3.0
Se aplică la:
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Service Pack 1
 • Windows Server 2008 Enterprise
 • Windows Server 2008 R2 Enterprise
 • Windows Server 2008 R2 Service Pack 1
Cuvinte cheie: 
KB2795190

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com