Sådan bruges funktionen Hurtigt brugerskift i Windows XP

Oversættelser af artikler Oversættelser af artikler
Artikel-id: 279765 - Få vist de produkter, som denne artikel refererer til.
Denne artikel er tidligere blevet udgivet under DA279765
Udvid alle | Skjul alle

På denne side

Sammenfatning

Hvis du aktiverer funktionen Hurtigt brugerskift i Microsoft Windows XP, kan flere brugerkonti logge på en computer samtidig. Denne artikel beskriver, hvordan du aktiverer og bruger denne funktion. Med funktionen Hurtigt brugerskift kan brugerne skifte session uden at lukke Windows, programmer osv. Eksempel: Bruger A er logget på og surfer på internettet, mens bruger B ønsker at logge på sin konto for at læse e-mail. Bruger A kan lade sine programmer køre, mens bruger B logger på og læser e-mail. Bruger A kan derefter gå tilbage til sin session, hvor programmerne stadig kører.

Hurtigt brugerskift er som standard aktiveret i Windows XP Home Edition og Professional på computere med over 64 MB RAM. Hurtigt brugerskift er dog ikke tilgængelig på Windows XP Professional-baserede computere, der indgår i et domænenetværk.


Aktivere eller deaktivere hurtigt brugerskift

Bemærk! For at kunne aktivere Hurtigt brugerskift skal du også aktivere indstillingen Brug Velkomstsiden. Denne funktion kan dog ikke bruges, hvis computeren er medlem af et domæne. Sådan aktiveres Hurtigt brugerskift:
 1. Log på computeren som administrator.
 2. Klik på Start, klik på Kontrolpanel, og klik derefter på Brugerkonti.
 3. Klik på Skift måden, hvorpå brugere logger af og på.
 4. Hvis det ikke allerede er markeret, skal du markere afkrydsningsfeltet Brug Velkomstsiden.

  BEMÆRK! Afkrydsningsfeltet Brug Hurtigt brugerskift er ikke tilgængeligt, før afkrydsningsfeltet Brug Velkomstsiden er markeret.
 5. Klik for at markere afkrydsningsfeltet Brug Hurtigt brugerskift, og klik derefter på Anvend indstillinger. Afslut værktøjet Brugerkonti.

Skifte brugere på Jobliste

Når en bruger aktiverer indstillingen Skift bruger, vender computeren tilbage til velkomstsiden. Den aktuelle brugers session forbliver aktiv, og en anden bruger kan nu logge på og anvende computeren. Du kan aktivere kommandoen Skift bruger på en af følgende måder:
 • Klik på Start, klik på Log af, og klik derefter på Skift bruger.
 • Åbn Jobliste (CTRL+ALT+DELETE), og klik derefter på Skift bruger i menuen Luk computeren.
 • Hold Windows-tasten nede, og tryk derefter på L-tasten.

Skifte brugere på standardlogonskærmen

 1. Klik på Start, klik på Log af, og klik derefter på Skift bruger. Windows XP-logonskærmen vises med det antal programmer, der kører for hver bruger under dette brugernavn.
 2. Klik på den bruger, du vil skifte til.
 3. Skriv adgangskoden, og klik derefter på pileknappen for at logge på computeren.

Håndtere andre brugersessioner

Hvis du har administratorrettigheder, kan du logge andre brugere af computeren, så der frigøres systemressourcer, og du kan sende dem en meddelelse fra din session. Sådan gøres det:
 1. Åbn Jobliste (CTRL+ALT+DELETE).
 2. Klik på det brugernavn, du vil logge af eller sende en meddelelse til, under fanen Brugere.
 3. Klik på Log af for at logge brugeren af computeren, eller klik på Send meddelelse for at sende brugeren en meddelelse.

Fejlfinding

Hurtigt brugerskift kan ikke anvendes, når Offlinefiler er aktiveret. Når du forsøger at aktivere Hurtigt brugerskift, kan du få vist følgende fejlmeddelelse, når du klikker på Skift måden, hvorpå brugere logger af og på:
Hurtigt brugerskift kan ikke bruges, fordi offlinefiler er aktiveret i øjeblikket.
Hvis du vil foretage ændringer i indstillingerne for offlinefiler, skal du klikke på OK.
Du kan løse problemet ved at deaktivere Offlinefiler:
 1. Når du får vist ovenstående fejlmeddelelse, skal du klikke på OK. Dialogboksen Indstillinger for Offlinefiler vises.
 2. Klik for at fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet Aktiver offlinefiler, og klik derefter på OK.

  BEMÆRK! Du kan ikke længere arbejde med filer og programmer, der er gemt på netværket, når du ikke har forbindelse til netværket.
Computeren kan køre langsommere end forventet. Hvis du lader mange programmer køre, mens du skifter brugere, kan du opleve, at computeren kører langsommere end normalt. Du kan løse dette problem ved at afslutte nogle programmer, før du skifter brugere.

Andre brugere kan slukke computeren, mens programmerne stadig er åbne. Når du skifter brugere, kan en anden bruger slukke computeren. Hvis en bruger, der er logget på, har programmer kørende, lukkes de, når computeren lukkes, og det kan give datatab. Du kan undgå dette ved at gemme arbejdet, før du skifter brugere.


Referencer

Yderligere oplysninger finder du ved at klikke på et af følgende hyperlinks:

Bemærk venligst: Dette er en oversættelse af en engelsksproget artikel. Det er muligt, at efterfølgende ændringer eller tilføjelser til den originale engelske artikel ikke er indarbejdet i oversættelsen. Informationerne i artiklen er baseret på den engelsksprogede udgave af produktet. Ved oversættelsen er det ikke blevet afprøvet, om informationerne er korrekte i forhold til andre sprogudgaver af produktet. Microsoft stiller informationerne til rådighed uden ansvar for, at de er korrekte eller egnede til et særligt formål og uden noget ansvar for, at oversættelsen er fuldstændig eller korrekt.

Egenskaber

Artikel-id: 279765 - Seneste redigering: 27. oktober 2002 - Redigering: 1.0
Oplysningerne i denne artikel gælder:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Nøgleord: 
kbhowto kbhowtomaster kbtool KB279765

Send feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com