ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ: Χρήση της δυνατότητας Γρήγορης Εναλλαγής Χρηστών στα Windows XP

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 279765 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Αυτό το άρθρο, στο παρελθόν ήταν δημοσιευμένο με αριθμό GR279765
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

Περίληψη

Στα Microsoft Windows XP, εάν ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα Γρήγορης Εναλλαγής Χρηστών, πολλοί λογαριασμοί χρηστών μπορούν ταυτόχρονα να συνδεθούν σε έναν υπολογιστή. Αυτό το άρθρο περιγράφει τον τρόπο ενεργοποίησης και χρήσης αυτής της δυνατότητας. Με τη Γρήγορη Εναλλαγή Χρηστών, οι χρήστες μπορούν να εναλλάσσονται σε περιόδους λειτουργίας, χωρίς να πρέπει να τερματίσουν τα Windows, τα προγράμματα που εκτελούν και ούτω καθεξής. Για παράδειγμα, ο χρήστης A είναι συνδεδεμένος και κάνει περιήγηση στο Internet, ο Χρήστης B επιθυμεί να συνδεθεί στο λογαριασμό χρήστη τους και να ελέγξει το λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. Ο Χρήστης A μπορεί να αφήσει τα προγράμματα να εκτελούνται κατά τη σύνδεση του Χρήστη B και τον έλεγχο που αυτός πραγματοποιεί στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. Ο Χρήστης A μπορεί να επιστρέψει στην προηγούμενη περίοδο λειτουργίας, ενώ τα προγράμματα βρίσκονται ακόμα σε λειτουργία.

Η Γρήγορη Εναλλαγή Χρηστών ενεργοποιείται από προεπιλογή στα Windows XP Home Edition και Professional σε υπολογιστές με περισσότερα από 64 megabyte (MB) μνήμης RAM. Ωστόσο, η Γρήγορη Εναλλαγή Χρηστών δεν είναι διαθέσιμη σε υπολογιστές που βασίζονται στα Windows XP Professional και αποτελούν τμήμα ενός δικτύου τομέα.


Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της Γρήγορης Εναλλαγής ΧρηστώνΣημείωση: Για να ενεργοποιήσετε τη Γρήγορη Εναλλαγή Χρηστών, πρέπει να ενεργοποιήσετε επίσης την επιλογή Χρήση της οθόνης καλωσορίσματος (Use the Welcome screen). Η χρήση αυτής της δυνατότητας δεν είναι δυνατή, εάν ο υπολογιστής σας είναι μέλος ενός τομέα. Για να ενεργοποιήσετε τη Γρήγορη Εναλλαγή Χρηστών:
 1. Συνδεθείτε στον υπολογιστή ως διαχειριστής.
 2. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη (Start), κάντε κλικ στην επιλογή Πίνακας ελέγχου (Control Panel) και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Λογαριασμοί χρήστη (User Accounts).
 3. Κάντε κλικ στο στοιχείο Αλλαγή του τρόπου σύνδεσης ή αποσύνδεσης των χρηστών (Change the way users log on or off).
 4. Εάν δεν είναι ήδη επιλεγμένο, κάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε το πλαίσιο ελέγχου Χρήση της οθόνης καλωσορίσματος (Use the Welcome screen).

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το πλαίσιο ελέγχου Χρήση της Γρήγορης Εναλλαγής Χρηστών (Use Fast User Switching) δεν είναι διαθέσιμο, μέχρι να κάνετε κλικ για να επιλέξετε το πλαίσιο ελέγχου Χρήση της οθόνης καλωσορίσματος (Use the Welcome screen).
 5. Κάντε κλικ για να επιλέξετε το πλαίσιο ελέγχου Χρήση Γρήγορης Εναλλαγής Χρηστών (Use Fast User Switching) και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή επιλογών (Apply Options). Κλείστε το εργαλείο Λογαριασμοί χρηστών (User Accounts).

Εναλλαγή χρηστών από τη Διαχείριση εργασιών (Task Manager)Όταν ένας χρήστης ξεκινά την επιλογή Εναλλαγή χρήστη (Switch User), ο υπολογιστής επιστρέφει στην οθόνη καλωσορίσματος. Η τρέχουσα περίοδος λειτουργίας χρήστη παραμένει ενεργή και ένας άλλος χρήστης μπορεί τώρα να συνδεθεί και να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την εντολή Εναλλαγή χρήστη (Switch User) με οποιονδήποτε από τους παρακάτω τρόπους:
 • Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη (Start), κατόπιν στην επιλογή Αποσύνδεση (Log off) και τέλος στην επιλογή Εναλλαγή χρήστη (Switch User).
 • Ανοίξτε τη Διαχείριση Εργασιών (Task Manager) (CTRL+ALT+DELETE) και κατόπιν κάντε κλικ στην επιλογή Εναλλαγή χρήστη (Switch User) από το μενού Τερματισμός (Shut Down).
 • Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Windows και στη συνέχεια πιέστε το πλήκτρο L.

Εναλλαγή χρηστών από τη βασική οθόνη σύνδεσης 1. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη (Start), κατόπιν στην επιλογή Αποσύνδεση (Log Off) και στη συνέχεια στην επιλογή Εναλλαγή χρήστη (Switch User). Η οθόνη σύνδεσης των Windows XP εμφανίζεται και προβάλλει τον αριθμό των εκτελούμενων προγραμμάτων για κάθε χρήστη κάτω από το συγκεκριμένο όνομα χρήστη.
 2. Κάντε κλικ στο χρήστη με τον οποίο θέλετε να κάνετε εναλλαγή.
 3. Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασής σας και κατόπιν κάντε κλικ στο πλήκτρο βέλους, για να συνδεθείτε στον υπολογιστή.

Διαχείριση περιόδων λειτουργίας άλλων χρηστώνΕάν διαθέτετε δικαιώματα διαχειριστή, μπορείτε να αποσυνδέσετε άλλους χρήστες από τον υπολογιστή, απελευθερώνοντας πόρους του συστήματος και μπορείτε να τους στείλετε ένα μήνυμα από τη δική σας περίοδο λειτουργίας. Για να το κάνετε αυτό:
 1. Ανοίξτε τη Διαχείριση εργασιών (Task Manager) (CTRL+ALT+DELETE).
 2. Στην καρτέλα Χρήστες (Users), κάντε κλικ στο όνομα του χρήστη που θέλετε να αποσυνδέσετε ή που θέλετε να στείλετε το μήνυμα.
 3. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποσύνδεση (Logoff), για να αποσυνδέσετε το χρήστη από τον υπολογιστή ή κάντε κλικ στην επιλογή Αποστολή μηνύματος (Send Message), για να στείλετε στο χρήστη ένα μήνυμα.

Αντιμετώπιση προβλημάτωνΗ χρήση της Γρήγορης Εναλλαγής Χρηστών δεν είναι δυνατή όταν ενεργοποιείται η δυνατότητα "Αρχεία χωρίς σύνδεση". Όταν επιχειρείτε να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα Γρήγορης Εναλλαγής Χρηστών, ενδέχεται να λάβετε το ακόλουθο μήνυμα λάθους όταν κάνετε κλικ στην επιλογή Αλλαγή του τρόπου σύνδεσης ή αποσύνδεσης των χρηστών (Change the way users log on or off):
Δεν είναι δυνατή η χρήση της Γρήγορης Εναλλαγής Χρηστών, επειδή έχουν ενεργοποιηθεί τα αρχεία χωρίς σύνδεση. Για να κάνετε αλλαγές στις ρυθμίσεις Αρχείων Χωρίς Σύνδεση, κάντε κλικ στο OK.
(Fast User Switching cannot be used because Offline Files is currently enabled. To make changes to Offline Files, click OK.)
Για να επιλύσετε αυτό το θέμα, απενεργοποιήσετε τα Αρχεία Χωρίς Σύνδεση:
 1. Όταν λάβετε το παραπάνω μήνυμα λάθους, κάντε κλικ στο κουμπί OK. Εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου "Ρυθμίσεις αρχείων για εργασία χωρίς σύνδεση" (Offline Files Settings).
 2. Κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου Ενεργοποίηση των αρχείων χωρίς σύνδεση (Enable Offline Files) και κατόπιν κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν θα μπορείτε στο εξής να εργαστείτε με αρχεία και προγράμματα τα οποία αποθηκεύονται στο δίκτυο, όταν δεν είστε συνδεδεμένοι στο δίκτυο.
Η ταχύτητα λειτουργίας του υπολογιστή σας ενδέχεται να είναι χαμηλότερη από την αναμενόμενη. Εάν, κατά την εναλλαγή χρηστών, αφήσετε πολλά προγράμματα να εκτελούνται, ενδέχεται να παρατηρήσετε ότι ο υπολογιστής σας λειτουργεί με χαμηλότερη ταχύτητα από ό,τι συνήθως. Για να επιλύσετε αυτό το θέμα, τερματίστε ορισμένα προγράμματα πριν να ξεκινήσετε την εναλλαγή χρηστών.

Άλλοι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να τερματίσουν τον υπολογιστή σας, ενώ κάποια προγράμματα παραμένουν ανοικτά. Όταν κάνετε εναλλαγή χρηστών, ένας άλλος χρήστης μπορεί να κλείσει τον υπολογιστή. Εάν εκτελούνται προγράμματα ενός συνδεδεμένου χρήστη, αυτά τα προγράμματα θα τερματιστούν όταν κλείσει ο υπολογιστής, γεγονός που ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια δεδομένων. Για να αποφύγετε αυτό το ενδεχόμενο, αποθηκεύστε την εργασία σας πριν από την εναλλαγή χρηστών.


Αναφορές

Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ σε μια από τις παρακάτω συνδέσεις:


Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 279765 - Τελευταία αναθεώρηση: Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2004 - Αναθεώρηση: 1.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Λέξεις-κλειδιά: 
kbhowto kbhowtomaster kbtool KB279765

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com