Slik bruker du funksjonen for rask bytting av bruker i Windows XP

Artikkeloversettelser Artikkeloversettelser
Artikkel-ID: 279765 - Vis produkter som denne artikkelen gjelder for.
Denne artikkelen ble tidligere utgitt under NO279765
Vis alt | Skjul alt

På denne siden

Sammendrag

Hvis du i Microsoft Windows XP aktiverer funksjonen for rask bytting av bruker, kan flere brukere logge seg på en datamaskin samtidig. Denne artikkelen beskriver hvordan du aktiverer og bruker denne funksjonen. Med rask bytting av bruker kan brukere bytte økter uten å lukke Windows-programmer og så videre. Eksempel: Bruker A er logget på og surfer på Internett, og bruker B ønsker å logge seg på sin brukerkonto og kontrollere e-postkontoen. Bruker A kan la programmene være aktive mens bruker B logger seg på og kontrollerer e-postkontoen. Bruker A kan deretter gå tilbake til sin økt, der programmene fortsatt er aktive.

Rask bytting av bruker aktiveres som standard i Windows XP Home Edition og Professional på datamaskiner med over 64 MB RAM. Rask bytting av bruker er imidlertid ikke tilgjengelig på Windows XP Professional-baserte datamaskiner som er en del av et domenenettverk.


Aktivere eller deaktivere rask bytting av bruker

Obs! Hvis du vil aktivere rask bytting av bruker, må du også aktivere alternativet for å bruke velkomstskjermen. Denne funksjonen kan ikke brukes hvis datamaskinen er medlem av et domene. Slik aktiverer du rask bytting av bruker:
 1. Logg deg på datamaskinen som administrator.
 2. Klikk Start, klikk Kontrollpanel og klikk deretter Brukerkontoer.
 3. Klikk Endre måten brukere logger på eller av.
 4. Merk av i boksen for å bruke velkomstskjermen hvis dette ikke allerede er gjort.

  Obs! Avmerkingsboksen for å bruke rask bytting av bruker er ikke tilgjengelig før du merker av for å bruke velkomstskjermen.
 5. Merk av for å bruke rask bytting av bruker, og klikk deretter alternativet for å bruke alternativer. Avslutt verktøyet for brukerkontoer.

Bytte brukere fra oppgavebehandling

Når en bruker velger Bytt bruker, tilbakestilles datamaskinen til velkomstskjermen. Økten til gjeldende bruker forblir aktiv, og en annen bruker kan nå logge seg på og bruke datamaskinen. Du kan velge Bytt bruker på en av følgende måter:
 • Klikk Start, klikk Logg av og klikk deretter Bytt bruker.
 • Åpne Oppgavebehandling (CTRL+ALT+DEL), og klikk deretter Bytt brukerAvslutt-menyen.
 • Hold nede Windows-tasten, og trykk deretter L).

Bytte brukere fra standard påloggingsskjerm

 1. Klikk Start, klikk Logg av, og klikk deretter Bytt bruker. Påloggingsskjermen for Windows XP vises med antallet aktive programmer for hver bruker under vedkommende brukernavn.
 2. Klikk brukeren du vil bytte til.
 3. Skriv inn passordet, og klikk deretter piltasten for å logge deg på datamaskinen.

Behandle andre brukerøkter

Med administratorrettigheter kan du logge andre brukere av fra datamaskinen, som frigjør systemressurser, og du kan sende dem en melding fra økten din. Du må da gjøre følgende:
 1. Åpne Oppgavebehandling (CTRL+ALT+DEL).
 2. Klikk navnet på brukeren du vil logge av eller sende en melding til, i kategorien Brukere.
 3. Klikk Logg av hvis du vil logge brukeren av fra datamaskinen, eller klikk Send melding hvis du vil sende en melding til brukeren.

Feilsøking

Rask bytting av bruker kan ikke brukes når Frakoblede filer er aktivert. Når du prøver å aktivere rask bytting av bruker, mottar du kanskje en feilmelding av følgende type når du klikker Endre måten brukere logger på eller av:
Rask bytting av bruker kan ikke brukes siden Frakoblede filer er aktivert.
Klikk OK hvis du vil endre frakoblede filer.
Deaktiver Frakoblede filer for å løse dette problemet:
 1. Når foregående melding vises, klikker du OK. Dialogboksen Innstillinger for frakoblede filer vises.
 2. Klikk for å fjerne merket for Aktiver Frakoblede filer, og klikk deretter OK.

  Obs! Når du ikke er tilkoblet nettverket, kan du ikke lenger arbeide med filer og programmer som er lagret på nettverket.
Datamaskinen kan kjører tregere enn du forventer. Hvis du lar mange programmer kjøre når du bytter brukere, kan det hende at datamaskinen kjører tregere enn vanlig. Når du skal løse dette problemet, avslutter du noen programmer før du bytter brukere.

Andre brukere kan slå av datamaskinen mens programmene fortsatt er åpne. Når du bytter brukere, kan en annen bruker slå av datamaskinen. Hvis en pålogget bruker har programmer som kjører, avsluttes disse når datamaskinen slås av, og dette kan føre til at data går tapt. For å forhindre dette må du lagre arbeidet ditt før du bytter brukere.


Referanser

Hvis du vil ha mer informasjon, klikker du en av koblingene nedenfor:

Vennligst bemerk: Dette er en oversettelse av en artikkel skrevet på engelsk. Det gjøres oppmerksom på at det er mulig at etterfølgende endringer i eller tillegg til den originale engelskspråklige artikkel ikke har blitt hensyntatt i denne oversettelsen. Videre gjøres oppmerksom på at den informasjon som finnes i denne artikkelen kun er basert på en oversettelse av den eller de engelskspråklige produktversjon(er), og at man ikke har testet informasjonen i oversettelsen opp mot produktversjoner på andre språk. Microsoft fraskriver seg ethvert ansvar både for eventuelle unøyaktigheter eller ufullstendigheter som måtte finnes i artikkelen eller for at informasjonen kan brukes for et bestemt formål, og dessuten for ethvert tap som måtte oppstå som følge av bruk av den informasjon som er gitt.

Egenskaper

Artikkel-ID: 279765 - Forrige gjennomgang: 27. oktober 2002 - Gjennomgang: 1.0
Informasjonen i denne artikkelen gjelder:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Nøkkelord: 
kbhowto kbhowtomaster kbtool KB279765

Gi tilbakemelding

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com