Beschrijving van Hotfix-pakket voor 1 voor Microsoft Application Virtualization 5.0

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 2799153 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Inleiding

In dit artikel wordt een hotfix-pakket de meest recente hotfixes voor Microsoft Application Virtualization 5.0 bevat beschreven.

Opmerking Het is raadzaam om hotfixes te testen voordat u ze in een productieomgeving implementeert. Omdat de opbouw cumulatief van opzet zijn, elke nieuwe versie van de hotfix bevat alle hotfixes en alle beveiligingscorrecties die zijn opgenomen in de vorige updatepakket. Wij raden de meest recente versie van correctie met de meest noodzakelijke hotfixes toe te passen.

Dit hotfixpakket worden de volgende problemen opgelost.

Probleem 1
Wanneer u een monster Manager uitvoeren op Microsoft Application Virtualization 5.0 uitvoert, wordt het programma geblokkeerd uit het lezen van gegevens uit het volgende pad:

%AppData%\Local\VirtualStore\Program Files\Thermo\SampleManager\9.2.1\Exe

Sample Manager kan echter naar de locatie van dit bestand schrijven. Daarom omdat monster Manager het configuratiebestand van de server op de bestandslocatie niet lezen kan, overschrijft het bestand met een leeg bestand.
Probleem 2
Overweeg het volgende scenario:
  • U publiceren een pakket van versie 1 van Application Virtualization 5.0 op een server.
  • U aanmelden bij de client met behulp van een administrator-account.
  • U bevestigen dat het pakket versie 1 van Application Virtualization 5.0 is gesynchroniseerd en u zich vervolgens afmeldt op de client.
  • Publiceren van een pakket van versie 2 van Application Virtualization 5.0 en verwijdert u het pakket versie 1 van Application Virtualization 5.0.
  • U aanmelden bij de client met behulp van een gebruikersaccount.
In dit scenario wordt het pakket versie 2 van Application Virtualization 5.0 niet is gepubliceerd en het pakket versie 1 van Application Virtualization 5.0 wordt niet verwijderd. Bovendien wordt de volgende fout vastgelegd in het gebeurtenislogboek:

Logboeknaam: Microsoft-AppV-Client, Admin
Bron: Microsoft-AppV-Client
Datum: Datum & tijd
Gebeurtenis-ID: 1008
Categorie: Pakket configureren
Niveau: fout
Trefwoorden: publiceren
Gebruiker: Domein\gebruiker
Computer: Naam van de computer
Beschrijving: {D0e248bf-d5db-44f5-b37b-506ee75a5418} {6d7ec20c-14ed-4317-8744-5f389e418fdb} Pakketversie mislukt de configuratie in de map 'C:\ProgramData\App-V\6D7EC20C-14ED-4317-8744-5F389E418FDB\D0E248BF-D5DB-44F5-B37B-506EE75A5418' met fout 0x4C401C0C 0x80070005.


Opmerking
wanneer dit probleem optreedt, een gebruiker ook een administrator-account niet gebruiken voor het uitvoeren van een handmatige synchronisatie met een gebruikersinterface of met Windows PowerShell. De synchronisatie mislukt en ontvangt de gebruiker hetzelfde foutbericht wordt weergegeven totdat de gebruikersinterface of de Windows PowerShell is beschikbaar.

Meer informatie

Informatie over hotfixes

Een ondersteunde hotfix is beschikbaar via Microsoft. Deze hotfix is echter bedoeld om alleen het probleem dat wordt beschreven in dit artikel te corrigeren. Voer deze hotfix alleen uit op systemen waarop dit specifieke probleem zich voordoet.

Als de hotfix beschikbaar is voor downloaden, dan is er een sectie 'Hotfix downloaden beschikbaar' aan het begin van dit Knowledge Base-artikel. Als deze sectie niet wordt weergegeven, een verzoek indienen om Microsoft Customer Service and Support om de hotfix te verkrijgen.

Opmerking Als er nog andere problemen optreden of als er troubleshooting vereist is, moet u mogelijk een afzonderlijk serviceverzoek indienen. De normale ondersteuningskosten blijven gelden voor extra ondersteuningsvragen die niet in aanmerking voor deze specifieke hotfix komen. Voor een volledige lijst met telefoonnummers van Microsoft Customer Service and Support of een afzonderlijk serviceverzoek maken, gaat u naar de volgende Microsoft-website:
http://support.Microsoft.com/contactus/?ws=support
Opmerking Het werk ' Hotfix beschikbaar downloaden' formulier worden de talen waarvoor de hotfix beschikbaar is. Als uw taal niet wordt weergegeven, is dat omdat een hotfix niet voor die taal beschikbaar is.

Vereisten

Deze hotfix moet u Application Virtualization 5.0 geïnstalleerd hebben.

Opnieuw opstarten

U moet de computer opnieuw opstarten, nadat u deze hotfix toepast.

Vervanging van hotfixes

Deze hotfix vervangt geen eerder uitgebrachte hotfix.De producten van andere leveranciers die in dit artikel worden beschreven, worden geproduceerd door bedrijven die onafhankelijk zijn van Microsoft. Microsoft biedt geen enkele garantie, impliciet noch anderszins, omtrent de prestaties of betrouwbaarheid van deze producten.

Status

Microsoft heeft bevestigd dat dit een probleem is in de Microsoft-producten die worden vermeld in de sectie 'Van toepassing op'.

Eigenschappen

Artikel ID: 2799153 - Laatste beoordeling: vrijdag 19 april 2013 - Wijziging: 3.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Application Virtualization 5.0 for Terminal Services
  • Microsoft Application Virtualization 5.0 for Windows Desktops
Trefwoorden: 
kbautohotfix kbqfe kbhotfixserver kbfix kbsurveynew kbexpertiseadvanced kbmt KB2799153 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door middel van automatische vertalingssoftware van Microsoft en is mogelijk nabewerkt door de Microsoft Community via CTF-technologie (Community Translation Framework) of door een menselijke vertaler. Microsoft biedt zowel automatisch vertaalde, door mensen vertaalde en door de community nabewerkte artikelen aan, zodat er in meerdere talen toegang is tot alle artikelen in onze Knowledge Base. Een vertaald of bewerkt artikel kan fouten bevatten in vocabulaire, syntaxis of grammatica.. Microsoft is niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden, fouten of schade ten gevolge van een foute vertaling van de inhoud van een bericht of het gebruik van deze vertaalde berichten door onze klanten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 2799153

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com