Recomandări și orientări pentru opțiunea de configurare "grad maxim de paralelism" în SQL Server

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 2806535 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

Rezumat

Microsoft SQL Server gradul maxim de paralelism Opțiunea de configurare (MAXDOP) controlează numărul de procesoare utilizate pentru executarea unei interogări într-un plan paralel. Această opțiune determină resursele de calcul și firul care sunt utilizate pentru operatorii de plan de interogare care efectuează munca în paralel. În funcție de dacă SQL Server este setat pe un computer de multiprocesare simetrică (SMP), un computer de acces (NUMA) neuniforme memorie sau hyperthreading-activat procesoare, trebuie să configurați gradul maxim de paralelism opțiunea în mod corespunzător. Acest articol discută despre orientările generale care se pot utiliza pentru a configura gradul maxim de paralelism opțiune pentru SQL Server atunci când se utilizează sistemul de sp_configure stocate procedură.

Opțiune (MAXDOP) Transact-SQL query sugestii poate anula gradul maxim de paralelismopțiune în valoare de sp_configure dacă interogarea specifică această opțiune. În SQL Server 2000, suprascrie intră în vigoare numai dacă valoarea specificată în indiciu este mai mică sau egală cu valoarea sp_configure . În SQL Server 2005 și versiunile ulterioare, suprascrie întotdeauna intră în vigoare. În SQL Server 2008 și versiunile ulterioare, dacă valoarea MAXDOP depășește valoarea pe care a fost configurat cu ajutorul guvernator de resurse, motorul bază acoperire de date utilizează valoarea resurselor guvernator MAXDOP. Toate regulile semantice care sunt utilizate cu gradul maxim de paralelismopțiunea se aplică atunci când utilizați MAXDOP sugestie interogare. Alte două opțiuni care se pot înlocui sau afecta setarea MAXDOP sunt după cum urmează:
 • NUMA moale
 • Indicele paralele

Informații suplimentare

Notă The gradul maxim de paralelism opțiunea de configurare are nu limita numărul de procesoare care utilizează SQL Server. Pentru a configura numărul de procesoare care utilizează SQL Server, utilizați masca de afinitate opțiune de configurare.

Utilizați următoarele instrucțiuni atunci când configurați valoarea MAXDOP.

SQL Server 2005 și în versiunile ulterioare

 • Pentru fermă de servere care utilizează mai mult de opt procesoare, utilizați următoarea configurație:
  MAXDOP = 8
 • Pentru fermă de servere care utilizează procesoare opt sau mai puține, utilizați următoarea configurație:
  MAXDOP = 0 laN

  Notă În această configurație,N reprezintă numărul de procesoare.
 • Pentru fermă de servere care au configurat NUMA, MAXDOP nu trebuie să depășească numărul de procesoare care sunt asociate la fiecare nod de NUMA.
 • Pentru fermă de servere care au activat hyperthreading, valoarea MAXDOP nu trebuie să depășească numărul de procesoare fizice.
 • Pentru fermă de servere care au NUMA configurat și hyperthreading activat, valoarea MAXDOP nu trebuie să depășească numărul de procesoare fizice fiecare nod de NUMA.
Notă Utilizați aceste indicații aceeași atunci când setați gradul maxim de paralelismopțiune pentru grupuri de volumul de muncă resurse guvernator.

De asemenea, valoarea maximă de 8 menționat în aceste orientări se aplică pentru activitate de firmă tipic SQL Server și aeriene pentru operatorii de schimb utilizate în planuri paralele interogare. Poate varia această valoare maximă, în funcție de dumneavoastră modele specifice de aplicare și activitate concomitentă pe instanță de SQL Server. De exemplu, ia în considerare următoarele situații:
 • Dacă aveți un număr foarte mic de interogări care se execută în același marcă de timp în comparație cu numărul de procesoare, puteți seta valoarea MAXDOP la o valoare mai mare. De exemplu, puteți seta valoarea MAXDOP-16.
 • Dacă aveți un număr foarte mare de interogări care se execută în același marcă de timp în comparație cu numărul de procesoare, puteți seta valoarea MAXDOP la o valoare mai mică. De exemplu, puteți seta valoarea MAXDOP 4.
Notă Orice valoare care se ia în considerare utilizarea ar trebui testate temeinic împotriva activității specifice de aplicare sau model de interogări înainte să pună în aplicare această valoare pe un server de producție.

SQL Server 2000 și versiunile ulterioare

Dacă SQL Server utilizează un plan de serie, se va utiliza numai un singur procesor. Cu toate acestea, dacă SQL Server utilizează paralelism, trebuie să utilizeze toate procesoarele configurat (a?a cum este determinat de interogare MAXDOP indiciu configurare) pentru executarea Planului paralele. De exemplu, dacă utilizați MAXDOP = 0 pe un 32-mod de server, SQL Server încearcă să folosească toate procesoarele 32 chiar dacă 7 procesoare ar putea efectua treaba mai eficient comparativ cu un plan de serie, care utilizează numai un singur procesor. Din cauza acestui comportament totul sau nimic, dacă SQL Server utilizează planului paralele, și dacă nu restricționați MAXDOP interogare aluzie la o valoare maximă de 8, în momentul în care este necesar de SQL Server pentru a coordona toate procesoarele de pe un server de high-end depășește avantajele utilizării unui plan paralel.

Setarea MAXDOP se aplică la fiecare etapă a planului. Fiecare pas va folosi un singur CPU sau numărul de procesoare, specificat de MAXDOP și niciodată nimic în între. Dacă pașii de executare în paralel, numărul de fire care sunt folosite de interogare poate depăși setarea MAXDOP.

Pentru a defini MAXDOP, consultați subiectul "Max gradul de paralelism opțiunea" sau "Gradul de paralelism" subiect în SQL Server.

Pentru a înțelege cum funcționează paralelism, consultați secțiunea "Paralele interogare prelucrare" sub tema "Arhitectura de procesor interogare" în manualele Online SQL Server.

Informații suplimentare

Pentru mai multe informații despre interogările paralele, du-te la următorul site Web Rețea Microsoft pentru dezvoltatori (MSDN):
Gradul de paralelism
Pentru cele mai bune practici de informații atunci când rulați o instanță de SQL Server pe computerele care au mai mult de 64 CPUs, consultați subiectul de SQL Server Books Online următoarele:
Cele mai bune practici pentru execută SQL Server pe computerele care au mai mult de 64 CPUs
Pentru instanțe de SQL Server care se execută pe hyperthreading-activat procesoare, urmați recomandările în următorul articol din bază de cunoștințe Microsoft:
322385 Suport SQL Server într-un mediu de hiper-threaded
Notă Această recomandare nu pot aplica pentru mai nou procesor de chips-uri precum cele din familia Intel Nehalem.

Pentru informații despre numărul de procesoare utilizate de SQL Server și numărul de noduri de NUMA, care sunt recunoscute de SQL Server, utilizați Dynamic Management views sys.dm_os_sys_info și sys.dm_os_nodes. Pentru mai multe informații despre setarea MAXDOP care este pusă în aplicare prin utilizarea de resurse guvernator, revedeți informațiile din sys.dm_resource_governor_workload_groups de vedere Management dinamic.

Pentru mai multe informații despre produsele sau instrumente care verifică automat pentru această condiție dumneavoastră instanță de SQL Server și versiuni a produsului SQL Server, consulta?i următorul tabel:
Reduceți tabelulMăriți tabelul
Software-ul de regulăRegula de titluDescriere regulăVersiunile de produs care regula este evaluat
SQL Server 2008 R2 cele mai bune practici Analyzer (SQL Server 2008 R2 BPA)Gradul de paralelism nu este setată la valoarea recomandatăSQL Server 2008 R2 cele mai bune practici Analyzer (SQL Server 2008 R2 BPA) oferă o regulă pentru a detecta aceste condiții în cazul în care valoarea corespunzătoare pentru gradul maxim de paralelismopțiunea nu este configurat precum ?i numărul de procesoare, într-un nod de NUMA și, de asemenea, de configurare de volumul de muncă resurse guvernator pentru MAXDOP. SQL Server 2008 R2 BPA suportă SQL Server 2008 si SQL Server 2008 R2.

Dacă executați instrumentul BPA și întâlni un avertisment "Database Engine - grad de paralelism nu este setată la valoarea recomandată", comparagradul maxim de paralelismvaloare de opțiune și volumul de muncă resurse guvernator MAXDOP valoarea cu valorile recomandate care sunt specificate în secțiunile "Rezumat" și "Mai multe informații".
SQL Server 2008, SQL Server 2008 R2
SQL Server 2012 cele mai bune practici Analyzer (SQL Server 2012 BPA)Gradul de paralelism nu este setată la valoarea recomandatăSQL Server 2012 cele mai bune practici Analyzer (SQL Server 2012 BPA) oferă o regulă pentru a detecta aceste condiții în cazul în care valoarea corespunzătoare pentru gradul maxim de paralelismopțiunea nu este configurat precum ?i numărul de procesoare, într-un nod de NUMA și, de asemenea, de configurare de volumul de muncă resurse guvernator pentru MAXDOP.

Dacă executați instrumentul BPA și întâlni un avertisment "Database Engine - grad de paralelism nu este setată la valoarea recomandată", comparagradul maxim de paralelismvaloare de opțiune și volumul de muncă resurse guvernator MAXDOP valoarea cu valorile recomandate care sunt specificate în secțiunile "Rezumat" și "Mai multe informații".
SQL Server 2012

Proprietă?i

ID articol: 2806535 - Ultima examinare: 6 februarie 2013 - Revizie: 2.0
Se aplică la:
 • Microsoft SQL Server 2012 Enterprise
 • Microsoft SQL Server 2012 Standard
 • Microsoft SQL Server 2012 Developer
 • Microsoft SQL Server 2012 Express
 • Microsoft SQL Server 2008 R2 Enterprise
 • Microsoft SQL Server 2008 R2 Standard
 • Microsoft SQL Server 2008 R2 Developer
 • Microsoft SQL Server 2008 R2 Datacenter
 • Microsoft SQL Server 2008 R2 Express
 • Microsoft SQL Server 2008 R2 Express with Advanced Services
 • Microsoft SQL Server 2008 Enterprise
 • Microsoft SQL Server 2008 Enterprise Evaluation
 • Microsoft SQL Server 2008 Developer
 • Microsoft SQL Server 2008 Express
 • Microsoft SQL Server 2008 Express with Advanced Services
 • Microsoft SQL Server 2005 Enterprise Edition
 • Microsoft SQL Server 2005 Developer Edition
 • Microsoft SQL Server 2005 Express Edition
 • Microsoft SQL Server 2005 Express Edition with Advanced Services
 • Microsoft SQL Server 2000 Enterprise Edition
 • Microsoft SQL Server 2000 Enterprise Evaluation Edition
 • Microsoft SQL Server 2000 Standard Edition
 • Microsoft SQL Server 2000 Developer Edition
Cuvinte cheie: 
kbinfo kbmt KB2806535 KbMtro
Traducere automată
IMPORTANT: Acest articol a fost tradus de software-ul de traducere automată Microsoft, si nu de un traducător. Microsoft vă oferă atât articole traduse de persoane, cât și articole traduse automat, astfel incat aveti access la toate articolele din Baza noastră de informatii în limba dvs. materna. Totuși, un articol tradus automat nu este întotdeauna perfect. Acesta poate conține greșeli de vocabular, sintaxă sau gramatică, la fel cum un vorbitor străin poate face greșeli vorbind limba dvs. materna. Compania Microsoft nu este responsabilă pentru nici o inexactitate, eroare sau daună cauzată de traducerea necorespunzătoare a conținutului sau de utilizarea traducerii necorespunzătoare de către clienții nostri. De asemenea, Microsoft actualizează frecvent software-ul de traducere automată.
Face?i clic aici pentru a vizualiza versiunea în limba engleză a acestui articol: 2806535

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com