A Word lassan indul el, illetve lassan nyomtatja vagy tölti be a dokumentumokat

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 280821 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A cikk Microsoft Word 97 programra és korábbi verzióira vonatkozó változata a Tudásbázis következő számú cikke: 123210 (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.) .

Fontos: A cikk a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosításával is foglalkozik. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, illetve győződjön meg arról, hogy szükség esetén helyre tudja állítani azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
256986 A Microsoft Windows beállításjegyzékének ismertetése
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

A Microsoft Word lassan indul el, vagy más műveletek (például a dokumentumok megnyitása és nyomtatása) lassúak.

Oka

A probléma a következő feltételek valamelyikének teljesülésekor léphet fel:
 • A Microsoft Windows hálózati nyomtatási kiszolgálón található nyomtató-illesztőprogramot használ, nem pedig a merevlemezen található helyi illesztőprogramot. Távoli nyomtató-illesztőprogram használatakor hosszabb időt vehet igénybe az alapértelmezett nyomtatási beállítások módosítása, illetve előfordulhat, hogy a Word a szokásosnál lassabban nyomtatja a dokumentumokat.
 • A Word telepítve van a számítógépen, de korábban hálózatról futott. Ha a számítógép nem csatlakozik a hálózathoz, a dokumentumok megnyitása hosszú időt vehet igénybe.
 • A Word-dokumentumban használt betűtípusok sérültek, vagy nem találhatók meg a rendszerben, és a Word nem tudja helyettesíteni őket más betűtípussal.
A Word az indításkor összegyűjti a dokumentumok formázásához és a nyomtatási műveletekhez használandó adatokat. Ha a fájlok, az illesztőprogramok vagy a betűtípusok megsérültek, hiányoznak vagy távoli kiszolgálón találhatók, a Word számára hosszabb időt vehet igénybe a kiszolgálóhoz való csatlakozás, illetve a szükséges adatok összegyűjtése.

A megoldás

A probléma megoldásához kövesse valamelyik alábbi eljárást.

1. módszer: A nyomtató-illesztőprogram újratelepítése helyi port használatával

Törölje, majd helyi port használatával telepítse újra a nyomtató illesztőprogramját. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Lépjen ki minden Windows-programból.
 2. Mutasson a Start menü Beállítások pontjára, majd kattintson a Nyomtatók parancsra.
 3. Kattintson a jobb gombbal a nyomtatóra, majd kattintson a helyi menü Törlés parancsára. A következő üzenet jelenik meg:
  Biztos, hogy törölni szeretné ezt a nyomtatót: 'nyomtató neve'?
  A nyomtató neve a telepített alapértelmezett nyomtató neve.
 4. Kattintson az Igen gombra.
 5. A nyomtató-illesztőprogram törlésekor ezenkívül az alábbihoz hasonló üzenet jelenhet meg:
  Néhány, csak a nyomtató által használt fájlra már nincs szükség. Törli ezeket a fájlokat?
  Ha megjelenik az üzenet, kattintson az Igen gombra.
 6. Miután a Windows eltávolította a telepített alapértelmezett nyomtatót és a hozzá tartozó fájlokat, telepítse újra a nyomtatót. Ehhez a Windows verziójától függően használja az alábbi eljárások egyikét.

  Microsoft Windows XP
  1. Kattintson a Start gombra, ezután a Vezérlőpult parancsra, majd a Nyomtatók és más hardverek hivatkozásra, végül a Nyomtatók és faxok hivatkozásra.
  2. Kattintson a Nyomtató hozzáadása hivatkozásra a Nyomtató hozzáadása varázsló indításához, majd kattintson a Tovább gombra.
  3. Jelölje be A számítógéphez csatlakoztatott helyi nyomtató választógombot, törölje a „Plug and Play nyomtató automatikus észlelése és telepítése” jelölőnégyzet jelölését, majd kattintson a Tovább gombra.
  4. Jelölje be az Új port létrehozása választógombot, majd a Port típusa listában válassza a Local Port elemet.
  5. A Port neve párbeszédpanelen írja be a nyomtató elérési útját az alábbi formátumban (a kiszolgáló a nyomtatási kiszolgáló neve, a nyomtató pedig a nyomtató neve):
   \\ kiszolgáló \ nyomtató
  6. Kattintson a Tovább gombra, majd válassza ki a Windows 2000 vagy a Windows XP illesztőprogramját a nyomtatóhoz.
  7. Kattintson a Tovább gombra, majd a varázsló befejezéséhez kövesse az utasításokat.
  Microsoft Windows 2000
  1. A Nyomtatók párbeszédpanelen (mutasson a Start menü Beállítások pontjára, majd kattintson a Nyomtatók parancsra) kattintson duplán a Nyomtató hozzáadása ikonra. Amikor megjelenik a nyomtató hozzáadási varázslója, kattintson a Tovább gombra.
  2. Jelölje be a Helyi nyomtató választógombot, majd kattintson a Tovább gombra.
  3. Jelölje be az Új port létrehozása választógombot, a Típus mezőben válassza a Local port elemet, majd kattintson a Tovább gombra.
  4. A Port neve mezőbe írja be a hálózati megosztás nevét. Írja be például a következőt: \\Kiszolgáló neve\Saját nyomtató, majd kattintson az OK gombra.
  5. Kattintson a Tovább gombra, válassza ki a listából a nyomtató gyártóját és modelljét, majd a Windows nyomtató-illesztőprogramjának újratelepítéséhez kövesse a varázsló további lépéseit.
   Kattintson a Tovább gombra, helyezze be a nyomtató gyártójától kapott lemezt, majd kövesse a telepítési utasításokat. Ha további információra van szüksége a nyomtatóhoz kapott nyomtató-illesztőprogram telepítésével kapcsolatban, lépjen kapcsolatba a nyomtató gyártójával.
A nyomtató gyártójával történő kapcsolatfelvételről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
65416 Független hardver- és szoftvergyártók elérhetőségi információinak listája; A–K (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

60781 Független hardver- és szoftvergyártók elérhetőségi információinak listája; L–P (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

60782 Független hardver- és szoftvergyártók elérhetőségi információinak listája; Q–Z (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
A nyomtatási problémák megoldásával kapcsolatban a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
870968 Az Office-alkalmazások általános nyomtatási problémáinak megoldása a Windows Server 2003 rendszerben (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
870622 A Windows XP rendszeren futó Office-alkalmazások helyi nyomtatóra való nyomtatással kapcsolatos problémáinak megoldása
871146 Az Office-alkalmazások általános nyomtatási problémáinak megoldása a Windows 2000 rendszerben (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
826864 Sérült Word-dokumentumokkal kapcsolatos hibák elhárítása

2. módszer: A Word adatkulcsának alaphelyzetbe állítása a Windows beállításszerkesztőjében

Figyelem! A beállításszerkesztő helytelen használata komoly problémákat okozhat, amelyek akár az operációs rendszer újratelepítését is szükségessé tehetik. A Microsoft nem garantálja az ilyen jellegű problémák megoldhatóságát, ezért a beállításszerkesztőt csak saját felelősségére használhatja.
Ha a Word telepítve van a számítógépen, de korábban a hálózatról futtatta, és hálózati kapcsolat nélkül a dokumentumok megnyitása sok időt vesz igénybe, hajtsa végre az alábbi lépéseket.

A Word adatkulcsa a telepített nyomtatóval kapcsolatos adatokat tartalmaz. Ha a nyomtató adatait szeretné eltávolítani a Word programból, nevezze át vagy törölje a Word adatkulcsát a Windows beállításszerkesztőjében. A Microsoft Word az újraindításkor automatikusan létrehozza a Word adatkulcsát.

Megjegyzés: A Word adatkulcsának átnevezésével és törlésével a Microsoft Word egyes beállításait az alapértelmezett értékre állítja.

Ha a Word adatkulcsát át szeretné nevezni vagy törölni szeretné a Windows beállításszerkesztője segítségével, hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Lépjen ki minden Windows-programból.
 2. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
 3. Írja be a Megnyitás mezőbe a Regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 4. Nyissa meg a Word verziójának megfelelő beállításkulcsot:

  Word 2003
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\11.0\Word

  Word 2002
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\10.0\Word
  Word 2000
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\9.0\Word
 5. Kattintson a Word kulcs alatt található Data alkulcsra.
 6. Kattintson a Szerkesztés menü Átnevezés vagy Törlés parancsára.
 7. Amikor az alábbi üzenet megjelenik, kattintson az Igen gombra:
  Biztosan törölni szeretné a kulcsot?
 8. Kattintson a Rendszerleíró adatbázis menü Kilépés parancsára.
 9. Indítsa el a Word programot.

3 módszer: A sérült vagy hiányzó betűtípusok javítása vagy cseréje

A cikk jelenséget ismertető szakaszában bemutatott problémát a sérült és hiányzó betűtípusok is okozhatják. A hiba javításához távolítsa el vagy telepítse újra a betűtípusokat a Microsoft Windows adott verziójában.

A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikkei:
234749 A Windows alapértelmezett betűtípusainak visszaállítása (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
314960 Útmutató: Betűkészlet telepítése és eltávolítása Windows rendszerben
306870 Új betűtípus hozzáadása Windows Me rendszerű számítógépen (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
131943 A Windows 95/98 TrueType betűtípus korlátai

További információ

A Microsoft a külső gyártók elérhetőségi adatait csak a műszaki támogatás eléréséhez szánt segítségnyújtásként teszi közzé. Az elérhetőségi adatok értesítés nélkül változhatnak, pontosságukat a Microsoft nem garantálja.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 280821 - Utolsó ellenőrzés: 2010. május 13. - Verziószám: 5.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Office Word 2003
 • Microsoft Word 2002 Standard Edition
 • Microsoft Word 2000 Standard Edition
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbperformance kbprint kbprb kbopenfile kbstartprogram KB280821
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com