A távoli asztali kapcsolat hatása a Windows XP Professional rendszerre

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 280828 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikk a Microsoft Windows XP Professional rendszer működését ismerteti a távoli asztali kapcsolat használata esetén.

További információ

A Windows XP Professional Távoli asztali kapcsolat szolgáltatása segítségével távolról kapcsolódhat a konzolhoz a terminálszolgáltatások ügyfelén keresztül. A Windows XP Professional rendszerű számítógépeket a konzolra bejelentkezve vagy távoli kapcsolat esetén egyaránt egyszerre csak egy felhasználó használhatja. Az alábbi forgatókönyvek fordulhatnak elő.

A gyors felhasználóváltás használatának mellőzése

Jelenleg egyetlen felhasználó sincs bejelentkezve a konzolra

Amikor egyetlen felhasználó sincs bejelentkezve a Windows XP Professional rendszerű számítógép konzoljára, a rendszergazdák és a távoli asztali felhasználók csoportjának bármely tagja létrehozhat távoli asztali kapcsolatot.

A rendszergazda van bejelentkezve a konzolra

Amikor egy rendszergazda van bejelentkezve a Windows XP Professional rendszerű számítógép konzoljára, a rendszergazdák csoportjának bármely tagja létrehozhat távoli asztali kapcsolatot.

Ha egy rendszergazdai jogosultságokkal nem rendelkező felhasználó kísérel meg csatlakozni, a következő hibaüzenet jelenhet meg:
<Tartomány vagy számítógép neve>\<felhasználónév> felhasználó jelenleg be van jelentkezve erre a számítógépre. Csak az aktuális felhasználó vagy egy rendszergazda jelentkezhet be a számítógépre.
Egy jelenleg a konzolra bejelentkezett rendszergazda csatlakozhat a konzolhoz.

Ha <rendszergazda1> van bejelentkezve a konzolra, és <rendszergazda2> kísérel meg csatlakozni, a következő hibaüzenet jelenik meg:
<Tartomány vagy számítógép neve>\<felhasználónév> felhasználó jelenleg be van jelentkezve erre a számítógépre. Ha folytatja, ennek a felhasználónak véget ér a Windows-munkamenete, és minden el nem mentett adata elvész. Folytatja?
Megjegyzés: Ha <rendszergazda2> folytatja a műveletet, és bejelentkezik, előfordulhat, hogy <rendszergazda1> kapcsolata megszakad.

Egy rendszergazdai jogosultságokkal nem rendelkező felhasználó van bejelentkezve a konzolra

Amikor rendszergazdai jogosultsággal nem rendelkező felhasználó van bejelentkezve a Windows XP Professional rendszerű számítógép konzoljára, csak az illető felhasználó és a Rendszergazdák csoport tagjai hozhatnak létre távoli asztali kapcsolatot.

Ha <felhasználó1> van bejelentkezve a konzolra, és <felhasználó2> kísérel meg csatlakozni, a következő hibaüzenet jelenik meg:
<Tartomány vagy számítógép neve>\<felhasználónév> felhasználó jelenleg be van jelentkezve erre a számítógépre. Csak az aktuális felhasználó vagy egy rendszergazda jelentkezhet be a számítógépre.
A jelenleg a konzolra bejelentkezett, rendszergazdai jogosultsággal nem rendelkező felhasználó azonnal távoli kapcsolatot hozhat létre a konzolmunkamenettel.

Ha egy rendszergazdai jogosultsággal nem rendelkező felhasználó van bejelentkezve a konzolra, és egy rendszergazda kísérel meg csatlakozni, a következő hibaüzenet jelenhet meg:
<Tartomány vagy számítógép neve>\<felhasználónév> felhasználó jelenleg be van jelentkezve erre a számítógépre. Ha folytatja, ennek a felhasználónak véget ér a Windows-munkamenete, és minden el nem mentett adata elvész. Folytatja?
Ha a rendszergazda folytatja, előfordulhat, hogy a rendszergazdai jogosultsággal nem rendelkező felhasználó kapcsolata megszakad. A rendszergazdák távoli kapcsolatai mindig felülbírálják az egyéb kapcsolatokat. Ezért rendszergazda bejelentkezésekor a helyi felhasználó (akár rendszergazda, akár nem) kapcsolata megszakad.

Ha a gyors felhasználóváltás engedélyezett

Ha a gyors felhasználóváltás engedélyezett, a rendszer másképp működik, mint letiltott gyors felhasználóváltás esetén, mivel ilyenkor a számítógép nem jelentkezteti ki a bejelentkezett felhasználót, csak bontja a kapcsolatát, a munkamenet azonban később folytatható.

Ha egy felhasználó a Távoli asztal szolgáltatással olyan távoli számítógéphez kísérel meg csatlakozni, amelyre valaki be van jelentkezve – legyen az akár rendszergazda, akár általános jogú felhasználó –, a következő hibaüzenet jelenik meg:
<Tartomány vagy számítógép neve>\<felhasználónév> felhasználó jelenleg be van jelentkezve erre a számítógépre. Ha folytatja, <felhasználónév> kénytelen lesz megszakítani kapcsolatát ezzel a számítógéppel. Folytatja?
A távoli számítógépre bejelentkezett felhasználó számára a következő hibaüzenet jelenik meg:
<Tartomány vagy számítógép neve>\<felhasználónév> próbál a számítógéphez csatlakozni. Ha ezt megengedi, Ön le lesz választva, de később folytathatja. Engedélyezi ezt a kapcsolatot?
Ha a felhasználó az Igen gombra kattint, a távoli felhasználó számára a következő üzenet jelenik meg:
<Tartomány vagy számítógép neve>\<felhasználónév> felhasználó jelenleg be van jelentkezve erre a számítógépre, és nem engedélyezte a csatlakozást.
Ha a felhasználó az Igen gombra kattint, vagy néhány másodpercig nem végez műveletet, a távoli felhasználó automatikusan kapcsolódik, a bejelentkezett felhasználó kapcsolata pedig megszakad.

Ha egy felhasználó távoli kapcsolatot kísérel meg létrehozni, és a távoli számítógépre egy felhasználó sincs bejelentkezve, vagy éppen az illető felhasználó van bejelentkezve, a felhasználó automatikusan kapcsolódik.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 280828 - Utolsó ellenőrzés: 2008. március 27. - Verziószám: 1.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbinfo KB280828
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com