ID на статията: 281140 - Преглед на продукти, за които се отнася тази статия.
Разгъване на всички | Сгъване на всички

На тази страница

КРАТКО ИЗЛОЖЕНИЕ

В тази статия се описва стъпка по стъпка как се забранява акаунтът на локален администратор.Информацията не се отнася за акаунта на домейнов администратор в домейн на Active Directory.

Важно Преди да забраните акаунта на локален администратор, се уверете, че има друг потребител (в домейна или локален потребител), който е член на групата на локалните администратори.

Изисквания

За да изпълните стъпките в тази статия, трябва да използвате компютър, на който работи Windows 2000 или Windows XP, и трябва да сте влезли с акаунт, който има привилегии на администратор.

За да изключим ние акаунт на локален администратор вместо вас, отидете на раздела "Решете моя проблем". Ако предпочитате да решите проблема сами, отидете на раздела "Нека реша проблема сам".

Решете моя проблемЗа да решите автоматично този проблем, щракнете върху бутона или връзката Fix it. Щракнете върху Изпълнение в диалоговия прозорец Изтегляне на файлове и следвайте стъпките в съветника "Fix it".

Решаване на проблема
Microsoft Fix it 50519


Бележки
 • Автоматичното коригиране има за цел да забрани акаунта Администратор. Ако акаунтът Администратор не съществува, автоматичното решаване не работи.
 • Възможно е този съветник да е само на английски език. Автоматичната корекция обаче работи и за други езикови версии на Windows.
 • Ако не използвате проблемния компютър, можете да запишете решението "Fix it" на флаш устройство или компактдиск и след това да го изпълните на проблемния компютър.

След това отидете на раздела "Това реши ли проблема?".Нека реша проблема сам
Как се забранява акаунтът на локален администратор в Windows XP

Забележка Преди да забраните акаунта на локален администратор, се уверете, че има поне един друг локален или мрежов потребител, който има достъп до компютъра с разрешения на администратор. В противен случай няма да можете да върнете назад това действие в бъдеще.
 1. Влезте в системата като администратор или потребител с администраторски разрешения.
 2. Щракнете с десния бутон на мишката върху My Computer (Моят компютър) и изберете Manage (Управление).
 3. В левия екран разгънете възела Local Users and Groups (Локални потребители и групи) и щракнете върху Users (Потребители).
 4. В десния панел щракнете двукратно върху акаунта Administrator (Администратор).
 5. В раздела General (Общи) поставете отметка в квадратчето Account is disabled (Акаунтът е забранен), след което щракнете върху OK.
 6. Излезте от конзолата за управление на компютъра. Новата настройка влиза в действие следващия път, когато влезете в този компютър.

Как се отказва достъп до акаунт на локален администратор в Windows 2000

В Windows 2000 не можете да забранявате вградени акаунти. Можете обаче да откажете достъп до акаунта на локален администратор, като промените локалните настройки за защита.

Забележка: Преди да изпълните тези стъпки, се уверете, че има поне един друг локален или мрежов потребител, който има достъп до компютъра с разрешения на администратор.
 1. Влезте в системата като администратор или потребител с администраторски разрешения.
 2. Щракнете върху Start (Старт), посочете Programs (Програми), посочете Administrative Tools (Административни инструменти), след което щракнете върху Local Security Policy (Правила за локалната защита).
 3. В левия екран разгънете възела Local Policies (Локални правила) и щракнете върху User Rights Assignment (Възлагане на потребителски права).
 4. В десния панел щракнете двукратно върху Deny access to this computer from the network (Откажи достъп до този компютър от мрежата).
 5. В Local Security Policy Setting (Настройка на правилата за локална защита) щракнете върху Add (Добавяне).
 6. В полето Users and Groups (Потребители и групи) щракнете върху акаунта Administrator (Администратор) и после щракнете върху Add (Добави).
 7. Щракнете върху OK, щракнете върху OK и след това излезте от конзолата на локалните настройки за защита. Трябва да рестартирате компютъра, за да може да влезе в действие новата настройка за защита.


Това реши ли проблема?

 • Проверете дали е проблемът е решен. Ако е решен, не е необходимо да четете по-нататък в този раздел. Ако проблемът не е решен, може да се обърнете към поддръжката.
 • Ние ще сме признателни за предоставената от вас обратна информация. За да предоставите обратна информация или да съобщите за проблеми с това решение, добавете коментар в блога "Решете моя проблем" или ни изпратете имейл.Свойства

ID на статията: 281140 - Последна рецензия: 25 септември 2011 г. - Редакция: 2.0
ВАЖИ ЗА:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows 2000 Server
Ключови думи: 
kbenv kbhowtomaster kbfixme kbmsifixme KB281140

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com