Αναγν. άρθρου: 281140 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Αυτό το άρθρο, στο παρελθόν ήταν δημοσιευμένο με αριθμό GR281140
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

Περίληψη

Αυτός ο οδηγός βήμα προς βήμα περιγράφει τον τρόπο απενεργοποίησης του τοπικού λογαριασμού διαχειριστή. Αυτές οι πληροφορίες δεν ισχύουν για το λογαριασμό διαχειριστή τομέα σε έναν τομέα της υπηρεσίας καταλόγου Active Directory.

Σημαντικό Πριν απενεργοποιήσετε τον τοπικό λογαριασμό διαχειριστή, βεβαιωθείτε ότι κάποιος άλλος χρήστης (τοπικός ή στον τομέα) είναι μέλος της τοπικής ομάδας διαχειριστών.

Απαιτήσεις

Για να ακολουθήσετε τα βήματα που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο, πρέπει να χρησιμοποιείτε έναν υπολογιστή που εκτελεί Windows 2000 ή Windows XP και πρέπει να έχετε συνδεθεί με έναν λογαριασμό που έχει δικαιώματα διαχειριστή.

Αν θέλετε να απενεργοποιήσουμε εμείς τον τοπικό λογαριασμό διαχειριστή, μεταβείτε στην ενότητα "Αυτόματη επίλυση". Εάν προτιμάτε να επιλύσετε το πρόβλημα μόνοι σας, μεταβείτε στην ενότητα "Επίλυση από το χρήστη".

Αυτόματη επίλυσηΓια αυτόματη επίλυση αυτού του προβλήματος, κάντε κλικ στο κουμπί ή στον σύνδεσμο Επίλυση (Fix it). Κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση (Run) στο παράθυρο διαλόγου Λήψη αρχείου (File Download) και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται στον οδηγό Επίλυσης.

Επίλυση αυτού του προβλήματος
Microsoft Fix it 50519


Σημειώσεις
 • Η αυτόματη επίλυση πρόκειται να απενεργοποιήσει το λογαριασμό διαχειριστή. Αν ο λογαριασμός διαχειριστή δεν υπάρχει, η αυτόματη επίλυση δεν θα λειτουργήσει.
 • Ενδέχεται αυτός ο οδηγός να είναι διαθέσιμος μόνο στα αγγλικά. Ωστόσο, η αυτόματη επίλυση μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί για άλλες εκδόσεις γλώσσας των Windows.
 • Εάν δεν βρίσκεστε στον υπολογιστή που έχει το πρόβλημα, αποθηκεύστε την Επίλυση σε μια μονάδα flash ή σε κάποιο CD και, στη συνέχεια, μπορείτε να την εκτελέσετε στον υπολογιστή που εμφανίζεται το πρόβλημα.

Έπειτα, μεταβείτε στην ενότητα "Επιλύθηκε το πρόβλημα;".Επίλυση από το χρήστη
Τρόπος απενεργοποίησης του τοπικού λογαριασμού διαχειριστή στα Windows XP

Σημείωση Πριν την απενεργοποίηση του τοπικού λογαριασμού διαχειριστή, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας άλλος τοπικός ή δικτυακός χρήστης, ο οποίος μπορεί να έχει πρόσβαση στον υπολογιστή με δικαιώματα διαχειριστή. Διαφορετικά, δεν θα έχετε τη δυνατότητα αναίρεσης αυτής της ενέργειας στο μέλλον.
 1. Συνδεθείτε ως διαχειριστής ή ως χρήστης με δικαιώματα διαχειριστή.
 2. Κάντε δεξιό κλικ στο εικονίδιο Ο Υπολογιστής μου (My Computer) και στη συνέχεια, κάντε κλικ στην εντολή Διαχείριση (Manage).
 3. Στο αριστερό τμήμα του παραθύρου, κάντε κλικ στον κόμβο Τοπικοί χρήστες και ομάδες (Local Users and Groups) για να τον αναπτύξετε και, στη συνέχεια, επιλέξτε Χρήστες (Users).
 4. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε διπλό κλικ στο λογαριασμό Διαχειριστής (Administrator).
 5. Στην καρτέλα Γενικά (General), επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Ο λογαριασμός είναι απενεργοποιημένος (Account is disabled) και μετά επιλέξτε OK.
 6. Κλείστε την κονσόλα διαχείρισης υπολογιστή. Η νέα ρύθμιση θα εφαρμοστεί την επόμενη φορά που δοκιμάσετε να συνδεθείτε σε αυτόν τον υπολογιστή.

Τρόπος απενεργοποίησης της πρόσβασης του τοπικού διαχειριστή στα Windows 2000

Στα Windows 2000, δεν είναι δυνατή η απενεργοποίηση ενσωματωμένων λογαριασμών. Ωστόσο, μπορείτε να μην επιτρέψετε την πρόσβαση στον τοπικό λογαριασμό διαχειριστή, τροποποιώντας τις τοπικές ρυθμίσεις ασφαλείας.

Σημείωση: Πριν ακολουθήσετε αυτά τα βήματα, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας άλλος τοπικός ή δικτυακός χρήστης που μπορεί να έχει πρόσβαση στον υπολογιστη με δικαιώματα διαχειριστή.
 1. Συνδεθείτε ως διαχειριστής ή ως χρήστης με δικαιώματα διαχειριστή.
 2. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη (Start), τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επιλογή Προγράμματα (Programs), τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επιλογή Εργαλεία διαχείρισης (Administrative Tools) και επιλέξτε Τοπική πολιτική ασφαλείας (Local Security Policy).
 3. Στο αριστερό τμήμα του παραθύρου, κάντε κλικ στον κόμβο Τοπικές πολιτικές (Local Policies) για να τον αναπτύξετε και, στη συνέχεια, επιλέξτε Εκχώρηση δικαιωμάτων χρήστη (User Rights Assignment).
 4. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε διπλό κλικ στο στοιχείο Άρνηση πρόσβασης αυτού του υπολογιστή από το δίκτυο (Deny access to this computer from the network).
 5. Στο παράθυρο διαλόγου Ρύθμιση τοπικής πολιτικής ασφαλείας (Local Security Policy Setting), επιλέξτε Προσθήκη (Add).
 6. Στο πλαίσιο Χρήστες και ομάδες (Users and Groups), κάντε κλικ στο λογαριασμό διαχειριστή και επιλέξτε Προσθήκη (Add).
 7. Επιλέξτε OK, μετά ξανά OK και κλείστε την κονσόλα τοπικών ρυθμίσεων ασφαλείας. Πρέπει να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας για να εφαρμοστεί η νέα ρύθμιση ασφαλείας.


Επιλύθηκε το πρόβλημα;

 • Ελέγξτε αν το πρόβλημα έχει επιλυθεί. Εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί, έχετε τελειώσει με αυτή την ενότητα. Εάν το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί, μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με την υποστήριξη.
 • Εκτιμούμε ιδιαίτερα τα σχόλιά σας. Για να στείλετε σχόλια ή να αναφέρετε τυχόν ζητήματα που αφορούν αυτήν τη λύση, σχολιάστε το blog "Αυτόματη επίλυση" ή στείλτε μας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 281140 - Τελευταία αναθεώρηση: Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011 - Αναθεώρηση: 2.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows 2000 Server
Λέξεις-κλειδιά: 
kbenv kbhowtomaster kbfixme kbmsifixme KB281140

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com