Cikk azonosítója: 281140 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU281140
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikk lépésenkénti útmutatóul szolgál a helyi rendszergazdai fiók letiltásához. Az itt leírtak az Active Directory-tartomány tartomány-felügyelői jogosultságokkal rendelkező fiókjára nem vonatkoznak.

Fontos: Mielőtt letiltaná a helyi rendszergazdai fiókot, győződjön meg arról, hogy egy másik (tartományi vagy helyi) felhasználó tagja a helyi Rendszergazdák csoportnak.

Követelmények

Az útmutató lépéseinek végrehajtásához Windows 2000 vagy Windows XP rendszert futtató számítógépet kell használnia, és rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező fiókkal kell bejelentkeznie.

Ha azt szeretné, hogy a helyi rendszergazdai fiók letiltása automatikusan történjen, ugorjon az „Automatikus javítás” című részhez. Ha a probléma javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, lépjen a „Kézi javítás” című részhez.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra vagy a fölötte látható gombra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az automatikus javítási varázsló lépéseit.

A probléma javítása
Microsoft Fix it 50519


Megjegyzések
 • Az automatikus javítás a Rendszergazda fiók letiltására szolgál. Ha a Rendszergazda fiók nem létezik, az automatikus javítás nem működik.
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi változatával is működik.
 • Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse a javítást egy flash meghajtóra vagy egy CD lemezre, majd futtassa azon a számítógépen, amelyen a hiba jelentkezik.

Ezt követően folytassa az olvasást a „Megoldódott a probléma?” című résszel.Kézi javítás
A helyi rendszergazdai fiók letiltása Windows XP rendszerben

Megjegyzés: Mielőtt letiltaná a helyi rendszergazdai fiókot, győződjön meg arról, hogy legalább egy helyi vagy hálózati felhasználó rendszergazdai hozzáféréssel rendelkezik a számítógéphez. Ellenkező esetben ezt a műveletet később már nem vonhatja vissza.
 1. Jelentkezzen be rendszergazdaként vagy rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező felhasználóként.
 2. Kattintson a jobb gombbal a Sajátgép elemre, majd kattintson a Kezelés parancsra.
 3. A bal oldali ablaktáblában bontsa ki a konzolfa Helyi felhasználók és csoportok csomópontját, majd kattintson a Felhasználók mappára.
 4. A jobb oldali ablaktáblában kattintson duplán a Rendszergazda fiókra.
 5. Az Általános lapon jelölje be A fiók le van tiltva jelölőnégyzetet, majd kattintson az OK gombra.
 6. Zárja be a Számítógép-kezelés konzolt. Az új beállítás a számítógépre történő legközelebbi bejelentkezéskor lép érvénybe.

A helyi rendszergazdai fiókhoz történő hozzáférés letiltása Windows 2000 rendszerben

A Windows 2000 rendszerben nem tilthatók le az alapértelmezett fiókok. A helyi rendszergazdai fiókhoz történő hozzáférés azonban letiltható a helyi biztonsági beállítások módosításával.

Megjegyzés: Mielőtt végrehajtaná a következő lépéseket, győződjön meg arról, hogy egy másik helyi vagy hálózati felhasználó rendszergazdai hozzáféréssel rendelkezik a számítógéphez.
 1. Jelentkezzen be rendszergazdaként vagy rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező felhasználóként.
 2. Mutasson a Start menü Minden program pontjára, majd a Felügyeleti eszközök pontra, és végül kattintson a Helyi biztonsági házirend parancsra.
 3. A bal oldali ablaktáblában bontsa ki a Helyi házirend csomópontot, majd kattintson a Felhasználói jogok kiosztása mappára.
 4. A jobb oldali ablaktáblában kattintson duplán A számítógép hálózati elérésének megtagadása házirendre.
 5. A Helyi biztonsági házirend beállítása párbeszédpanelen kattintson a Hozzáadás gombra.
 6. A Felhasználók vagy csoportok hozzáadása panelen kattintson a Rendszergazda fiókra, majd a Hozzáadás gombra.
 7. Kattintson az OK, majd ismét az OK gombra, és végül zárja be a Helyi biztonsági házirend beállítása konzolt. Az új biztonsági beállítás érvénybe lépéséhez újra kell indítania a számítógépet.


Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha a probléma megoldódott, nem kell továbbolvasnia ezt a bekezdést. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Szívesen várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mailt.Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 281140 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 25. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows 2000 Server
Kulcsszavak: 
kbenv kbhowtomaster kbfixme kbmsifixme KB281140
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com