Artikkel-ID: 281140 - Vis produkter som denne artikkelen gjelder for.
Vis alt | Skjul alt

På denne siden

Sammendrag

Denne trinnvise artikkelen beskriver hvordan du kan deaktivere den lokale administratorkontoen. Denne informasjonen gjelder ikke for domeneadministratorkontoen i et Active Directory-domene.

Viktig Før du deaktiverer den lokale administratorkontoen, må du sørge for at en annen bruker (i domenet eller en lokal bruker) er medlem av den lokale administratorgruppen.

Krav

Hvis du vil bruke fremgangsmåten i denne artikkelen, må du bruke en datamaskin som kjører Windows 2000 eller Windows XP, og du må være pålogget med en konto som har administratorrettigheter.

Hvis du la oss deaktivere den lokale administratorkontoen for deg, går du til delen for Løs det for meg. Hvis du heller vil løse problemet selv, kan du gå til delen La meg løse det selv.

Løs det for megDu kan løse problemet automatisk ved å klikke knappen eller koblingen Løs dette problemet. Deretter klikker du Kjør i dialogboksen Filnedlasting og følger fremgangsmåten i denne veiviseren.

Løs dette problemet
Microsoft-løsning 50519


Legg merke til
 • Den automatiske løsningen skal deaktivere Administrator-kontoen. Hvis Administrator-kontoen ikke finnes, vil ikke den automatiske løsningen fungere.
 • Det kan hende at denne veiviseren bare er tilgjengelig på engelsk. Den automatiske reparasjonen fungerer imidlertid også for andre språkversjoner av Windows.
 • Hvis du ikke bruker datamaskinen som har problemet, kan du lagre den automatiske løsningen på en flash-stasjon eller en CD, og deretter kjøre den på datamaskinen som har problemet.

Nå kan du gå til delen Løste dette problemet?.La meg løse det selv
Deaktivere den lokale administratorkontoen i Windows XP

Legg merke til Før du deaktiverer den lokale administratorkontoen, må du sørge for at det finnes minst én lokal- eller nettverksbruker som har tilgang til datamaskinen med administratorrettigheter. Ellers vil du ikke kunne omgjøre handlingen i fremtiden.
 1. Logg på som administrator eller en bruker med administratorrettigheter.
 2. Høyreklikk Min datamaskin, og klikk deretter Behandle.
 3. Klikk for å utvide Lokale brukere og grupper i venstre vindu, og klikk deretter Brukere.
 4. Dobbeltklikk Administrator-kontoen i den høyre ruten.
 5. I kategorien Generelt klikker du for å velge Kontoen er deaktivert, og deretter klikker du OK.
 6. Avslutt datamaskinens administrasjonskonsoll. Den nye innstillingen trer i kraft neste gang du forsøker å logge på datamaskinen.

Avslå tilgang for den lokale administratoren i Windows 2000

I Windows 2000 kan du ikke deaktivere innebygde kontoer. Men du kan avslå tilgang for den lokale administratorkontoen ved å endre de lokale sikkerhetsinnstillingene.

Obs!  Før du bruker denne fremgangsmåten, må du sørge for at det finnes minst én annen lokal- eller nettverksbruker som får tilgang til datamaskinen med administratorrettigheter.
 1. Logg på som administrator eller en bruker med administratorrettigheter.
 2. Klikk Start, velg Programmer, velg Administrative verktøy, og klikk deretter Lokal sikkerhetspolicy.
 3. Klikk for å utvide Lokale policyer i venstre vindu, og klikk deretter Tildeling av brukerrettigheter.
 4. Dobbeltklikk Nekt tilgang til denne datamaskinen fra nettverket i høyre vindu.
 5. Klikk Legg til under Innstilling for lokal sikkerhetspolicy.
 6. Klikk Administrator-kontoen i boksen Brukere og grupper, og klikk deretter Legg til.
 7. Klikk OK, klikk OK og avslutt deretter konsollen for lokale sikkerhetsinnstillinger. Du må starte datamaskinen på nytt for at den nye sikkerhetsinnstillingen skal tre i kraft.


Løste dette problemet?

 • Kontroller om problemet er løst. Hvis problemet er løst, er du ferdig med dette avsnittet. Hvis problemet ikke er løst, kan du kontakte kundestøtte.
 • Vi setter pris på din tilbakemelding. Hvis du vil gi tilbakemelding eller rapportere eventuelle problemer med denne løsningen, kan du legge inn en kommentar i bloggen Løs det for meg eller sende oss en e-postmelding.Egenskaper

Artikkel-ID: 281140 - Forrige gjennomgang: 25. september 2011 - Gjennomgang: 2.0
Informasjonen i denne artikkelen gjelder:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows 2000 Server
Nøkkelord: 
kbenv kbhowtomaster kbfixme kbmsifixme KB281140

Gi tilbakemelding

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com