"Bijlagengrootte overschrijdt de toegestane limiet" Fout bij het toevoegen van een grote bijlage bij een e-mailbericht in Outlook 2013

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 2813269 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Symptomen

Als u een bijlage aan een e-mailbericht in Microsoft Office Outlook 2013 toevoegt, wordt het volgende foutbericht weergegeven:

Het bestand dat u koppelt is groter dan toegestaan voor de server. Probeer het bestand in een gedeelde locatie plaatsen en in plaats daarvan een koppeling verzenden.

Oorzaak

Dit probleem doet zich voor een van de volgende oorzaken hebben, afhankelijk van het type e-mailaccount die u gebruikt.

Internet-e-mailaccount (POP3, IMAP, HTTP)

U ontvangt dit foutbericht omdat Outlook 2013 een standaard bijlage groottelimiet van 20 megabytes (20480 KB) voor Internet-e-mailaccounts heeft. Deze beperking voorkomt dat de computer voortdurend probeert te uploaden zeer grote bijlagen die groter zijn dan de grenzen van de meeste Internet serviceproviders. Deze limiet geldt of het toevoegen van een grote bijlage die groter is dan 20 megabyte (MB) of verschillende bijlagen waarvan de som totale grootte groter dan 20 MB is.

Microsoft Exchange Server e-mailaccount

Als u een Exchange Server-postvak gebruikt, wordt dit foutbericht wordt weergegeven (standaard) als u een of meer items toevoegen aan een bericht, en als de totale som van de bijlagen groter is dan 10 MB (10240 KB). Deze Bijlagenlimiet is niet gerelateerd aan de limiet in Outlook 2013 voor Internet-e-mailaccounts. Deze limiet voor een Exchange-postbus komen voort uit de instelling van demaximale grootte verzenden die in het dialoogvenster Eigenschappen voor vervoer door de Exchange-beheerder is geconfigureerd (Zie de volgende schermafdruk).

Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
Screenshot van het dialoogvenster Eigenschappen voor Transport


Oplossing

De stappen voor het wijzigen van de standaardlimiet van de bijlage, is afhankelijk van het type e-mailaccount waarmee u met Outlook 2013 werkt.

Belangrijk Dit artikel bevat informatie over het wijzigen van het register. Zorg ervoor dat de back-up van het register voordat u aanbrengt wijzigingen. Zorg ervoor dat u hoe u het register kunt herstellen weet als er een probleem optreedt. Voor meer informatie over hoe u back-up van het register en het herstellen of wijzigen van het registerklikt u op het volgende artikel in de Microsoft Knowledge Base:

322756 Back-up maken en terugzetten van het register in Windows XP en Windows Vista

Internet-e-mailaccount (POP3, IMAP, HTTP)

Om de standaardgrootte van de bijlage limiet in Outlook 2013 voor een Internet-e-mailaccount wijzigen zelf, de volgende stappen uit:
 1. Sluit Outlook af.
 2. Start de Register-Editor.
 3. Zoek en selecteer een van de volgende registersubsleutels:

  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\15.0\Outlook\Preferences
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Office\15.0\Outlook\Preferences
  Opmerking Handmatig het pad in het register maken als deze nog niet bestaat.
 4. De volgende registergegevens onder deze subsleutel toevoegen:

  Waardetype: DWORD
  Naam: MaximumAttachmentSize
  Waardegegevens: een geheel getal dat de grootte van de totale maximale toegestane bijlage bevat. Geef bijvoorbeeld 30720 (decimaal) als u wilt configureren een limiet van 30 MB.
  Opmerkingen
  • Geef de waarde nul (0) als u geen limiet voor bijlagen configureren.
  • Een waarde opgeeft die kleiner is dan 20 MB als u wilt configureren een limiet die kleiner is dan de standaard 20 MB.
 5. Sluit Register-Editor
 6. Start Outlook.

Microsoft Exchange Server e-mailaccount

Als u een Exchange Server-account gebruikt, wordt de 20 MB Bijlagenlimiet voor Internet-e-mailaccounts wordt niet gebruikt door Outlook 2013. In plaats daarvan wordt de limiet die is geconfigureerd op de Exchange-server gebruikt. Ga als volgt te werk om de instelling die wordt gebruikt om de grootte van een bericht dat wordt verzonden via Exchange Server-account wijzigt.

Opmerkingen
 • Deze stappen gelden voor Exchange Server 2007. Vergelijkbare stappen moeten worden gebruikt voor andere versies van Exchange.
 • Deze instelling van Exchange Server geldt voor alle versies van Outlook, niet alleen op Outlook 2013.
 • U moet een Exchange-beheerder de wijzigingen aanbrengen in de volgende stappen. Gewone gebruikers geen toegang tot de Exchange Management Console.
 1. Start de Exchange Management-Console.
 2. Klik onder Configuratie van de organisatieop Hub Transport. (Het screenshot voor stap 2 en 3 Zie hieronder)
 3. Klik op het tabblad Algemene instellingen op Transport-instellingen.

  Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
  Schermopname voor stap 2 en 3

 4. In de Transporteren Instellingen sectie van het deelvenster handelingen , klikt u op Eigenschappen.
 5. Configureren op het tabblad Algemeen in het dialoogvenster Eigenschappen voor Transport , de waarde voor de maximale grootte (KB) verzenden.
 6. Klik op OK.
Opmerking Omdat de Exchange-server heeft een cache voor de verschillende instellingen, deze wijziging wordt niet onmiddellijk van kracht. U moet wachten enkele uren voordat deze wijziging wordt door Outlook herkend.

Eigenschappen

Artikel ID: 2813269 - Laatste beoordeling: donderdag 10 oktober 2013 - Wijziging: 2.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Outlook 2013
Trefwoorden: 
kbmt KB2813269 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door middel van automatische vertalingssoftware van Microsoft en is mogelijk nabewerkt door de Microsoft Community via CTF-technologie (Community Translation Framework) of door een menselijke vertaler. Microsoft biedt zowel automatisch vertaalde, door mensen vertaalde en door de community nabewerkte artikelen aan, zodat er in meerdere talen toegang is tot alle artikelen in onze Knowledge Base. Een vertaald of bewerkt artikel kan fouten bevatten in vocabulaire, syntaxis of grammatica.. Microsoft is niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden, fouten of schade ten gevolge van een foute vertaling van de inhoud van een bericht of het gebruik van deze vertaalde berichten door onze klanten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 2813269

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com