ID articol: 282599 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

Rezumat

Când executați un program Microsoft Office XP, fișierul Ctfmon.exe (Ctfmon) se execută în fundal, chiar după ce închideți toate programele Office.

Acest articol răspunde la unele dintre întrebările frecvente referitoare la fișierul de servicii de text Microsoft, Ctfmon.exe, care se încarcă după instalarea caracteristicilor Elemente alternative utilizator din Office XP. Acest articol răspunde la următoarele întrebări:
 • Ce este fișierul Ctfmon.exe (ctfmon)?
 • Ce face fișierul Ctfmon.exe?
 • Pot elimina fișierul Ctfmon.exe?
 • De ce nu dispare fișierul Ctfmon.exe când îl elimin din MSConfig?
 • Când dezinstalez Elemente alternative utilizator din Office XP, Ctfmon.exe se încarcă, totuși. Ce altceva pot face ca să-i împiedic executarea?
 • Ce volum de resurse de sistem se utilizează la executarea fișierului Ctfmon.exe?
 • Pot încărca fișierul Ctfmon.exe la cerere, în loc să se execute permanent?
 • Se deteriorează ceva dacă fac clic pe Închidere activitate la procesul Ctfmon.exe?
 • Fișierul Ctfmon.exe funcționează la fel pe toate sistemele de operare?

Informații suplimentare

Ce este fișierul Ctfmon.exe (ctfmon)?

Ctfmon.exe activează Procesorul de introducere a textului (TIP - Text Input Processor) pentru Elemente alternative utilizator și bara de limbă Microsoft Office.

Ce face fișierul Ctfmon.exe?

Ctfmon.exe monitorizează ferestrele active și furnizează suport la introducerea de text pentru recunoașterea vorbirii, a scrierii de mână, a tastaturii, a traducerilor și a altor tehnici de introducere alternativă pentru utilizatori.

Pot elimina fișierul Ctfmon.exe?

Eliminarea fișierului Ctfmon.exe poate determina un comportament problematic al programelor Office XP, de aceea nu se recomandă eliminarea sa. Pentru a împiedica executarea fișierului Ctfmon.exe, urmați acești pași:

Pasul 1: Dezinstalarea Elemente alternative utilizator

Pentru a dezinstala caracteristica Elemente alternative utilizator, setați starea de instalare la Indisponibil în programul de instalare Office XP.

Microsoft Windows Millennium Edition (Me), Microsoft Windows 98 sau Microsoft Windows NT 4.0:
 1. Închideți toate programele Office.
 2. Faceți clic pe Start, indicați spre Settings, apoi faceți clic pe Control Panel.
 3. În Control Panel, faceți dublu clic pe Add/Remove Programs.
 4. În fila Install/Uninstall, faceți clic pentru a selecta Microsoft produs Office XP, unde produs Office XP este numele produsului specific Office ce se utilizează. Dacă utilizați o versiune autonomă a unuia dintre programele Office, faceți clic pentru a selecta produsul corespunzător din listă. Faceți clic pe Add/Remove.
 5. În caseta de dialog Maintenance Mode Options, selectați Add or Remove Features, apoi faceți clic pe Next. Astfel se afișează caseta de dialog Choose installation options for all Office applications and tools.
 6. Faceți clic pe semnul plus (+) de lângă Office Shared Features pentru a-l extinde.
 7. Faceți clic pe pictograma de lângă Alternative User Input, apoi selectați Not Available.
 8. Faceți clic pe Update.
NOTĂ: Dacă aveți mai multe produse Office XP instalate, de exemplu, Office XP Professional și Publisher 2002, trebuie să repetați pașii anteriori pentru fiecare produs instalat.

Microsoft Windows 2000 și Microsoft Windows XP:
 1. Închideți toate programele Office.
 2. Faceți clic pe Start, indicați spre Settings, apoi faceți clic pe Control Panel. NOTĂ: În Windows XP, faceți clic pe Start, apoi pe Panou de control.

 3. În Panoul de control (Control Panel), faceți dublu clic pe Add/Remove Programs.NOTĂ: În Windows XP, faceți clic pe Adăugare sau eliminare programe.

 4. În lista Programe instalate, faceți clic pentru a selecta Microsoft produs Office XP, unde produs Office XP este numele produsului specific Office ce se utilizează. Dacă utilizați o versiune autonomă a unuia dintre programele Office, faceți clic pentru a selecta produsul corespunzător din listă. Faceți clic pe Modificare.
 5. În caseta de dialog Opțiuni mod întreținere, selectați Adăugare sau eliminare caracteristici, apoi faceți clic pe Următorul. Astfel se afișează caseta de dialog Alegeți opțiunile de instalare pentru aplicații și instrumente.
 6. Faceți clic pe semnul plus (+) de lângă Caracteristici partajate Office pentru a-l extinde.
 7. Faceți clic pe pictograma de lângă Elemente alternative utilizator, apoi selectați Indisponibil.
 8. Faceți clic pe Actualizare.
NOTĂ: Dacă aveți mai multe produse Office XP instalate, de exemplu, Office XP Professional și Publisher 2002, trebuie să repetați pașii anteriori pentru fiecare produs instalat.

Pasul 2: Eliminarea serviciilor de introducere alternativă utilizator din serviciile de text

 1. Faceți clic pe Start, indicați spre Setări (Settings), apoi faceți clic pe Panou de control (Control Panel).
 2. În Panoul de control (Control Panel), faceți dublu clic pe Text Services.NOTĂ: În Windows XP, faceți clic pe Opțiuni regionale, de limbă, de dată și oră, apoi pe Opțiuni regionale și lingvistice. În fila Limbi, faceți clic pe Detalii.

 3. Sub Servicii instalate, selectați toate elementele de introducere listate, apoi faceți clic pe Eliminare pentru a le elimina. Toate elementele trebuie eliminate, unul câte unul, cu excepția următorului serviciu de introducere:
English (United States)- tastatură implicită US 101

Pasul 3: Executați Regsvr32 /U pe fișierele Msimtf.dll și Msctf.dll

 1. Faceți clic pe Start, apoi pe Run (Executare).
 2. În caseta de dialog Run (Executare), tastați următoarea comandă:
  Regsvr32.exe /u msimtf.dll
 3. Faceți clic pe OK.
 4. Repetați pașii de la 1 la 3 pentru fișierul Msctf.dll.
Pentru informații suplimentare despre modalitatea de eliminare a fișierului CTFMon.exe, faceți clic pe numărul de articol de mai jos pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
313176 Programele pot porni, se pot închide, pot obține și pierde focalizarea în mod aleator (articolul poate să fie în limba engleză) (Poate fi în engleză)

De ce nu dispare fișierul Ctfmon.exe când îl elimin din MSConfig?

Eliminarea fișierului Ctfmon.exe din MSConfig nu dezactivează Ctfmon.exe. Pentru mai multe informații despre dezactivarea fișierului Ctfmon.exe, consultați secțiunea anterioar㠄Pot elimina fișierul Ctfmon.exe?” din acest articol.

Când dezinstalez Elemente alternative utilizator din Office XP, Ctfmon.exe se încarcă, totuși. Ce altceva pot face ca să-i împiedic executarea?

Spre deosebire de Elemente alternative utilizator, Ctfmon.exe este o componentă de sistem care nu poate fi dezinstalată. Pentru mai multe informații despre dezactivarea fișierului Ctfmon.exe, consultați secțiunea anterioar㠄Pot elimina fișierul Ctfmon.exe?” din acest articol.

Ce volum de resurse de sistem se utilizează la executarea fișierului Ctfmon.exe?

Ctfmon.exe utilizează puține resurse de sistem, dacă nu se execută Servicii complexe de text. Serviciile complexe de text sunt acele tehnologii de introducere (recunoașterea vorbirii, recunoașterea scrierii de mână și IME) care sunt controlate de Ctfmon.exe prin TIP.

Pot încărca fișierul Ctfmon.exe la cerere, în loc să se execute permanent?

Sistemul de introducere alternativă utilizator nu este proiectat pentru a fi încărcat și descărcat la cerere.

Pot face clic pe „Închidere activitate” din caseta de dialog Manager de activități sau „Închidere activitate” din caseta de dialog Închidere program, pentru procesul Ctfmon.exe?

Nu. Nu se recomandă să închideți manual procesul Ctfmon.exe. Se recomandă utilizarea pașilor din secțiunea „Pot elimina fișierul Ctfmon.exe?” dacă doriți să opriți procesul Ctfmon.exe.

Fișierul Ctfmon.exe funcționează la fel pe toate sistemele de operare?

În general, da. Ctfmon.exe efectuează aceleași activități în diferite sisteme de operare Microsoft Windows.

Informații suplimentare

Ctfmon.exe este un fișier responsabil pentru controlul tehnologiilor de introducere alternativă utilizator. El se lansează din componenta bară de limbă (din bara de stare a sistemului) și rămâne executat în fundal, chiar după ce închideți programele Office XP. De asemenea, pornește de fiecare dată când pornește Windows și rămâne în fundal, indiferent dacă se pornește sau nu un program Office XP.

Ctfmon.exe este proiectat pentru a continua să se execute în background în timpul sesiunilor Windows, după ce se instalează caracteristicile Elemente alternative utilizator din Office XP.
Notă Acesta este un articol „FAST PUBLISH” creat direct în cadrul organizației de asistență Microsoft. Informațiile conținute aici sunt furnizate ca atare, drept răspuns la problemele care apar. Din cauza rapidității cu care sunt puse la dispoziție, materialele pot avea erori tipografice și pot fi revizuite în orice moment, fără înștiințare. Consultați Termeni de utilizare pentru alte considerente.

Proprietă?i

ID articol: 282599 - Ultima examinare: 30 iulie 2013 - Revizie: 1.0
Se aplică la:
 • Microsoft Access 2002 Standard Edition
 • Microsoft Excel 2002 Standard Edition
 • Microsoft Outlook 2002 Standard Edition
 • Microsoft PowerPoint 2002 Standard Edition
 • Microsoft Word 2002 Standard Edition
Cuvinte cheie: 
kbfaq kbhowto KB282599

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com