Fel när Office 365 kiosk-användare försöker skapa en Outlook-profil för Exchange Online i Office 365: "krypterad anslutning till e-postservern är inte tillgänglig"

Artikelöversättning Artikelöversättning
Artikel-id: 2826047 - Visa produkter som artikeln gäller.
Visa alla | Dölj alla

PROBLEMET

En Kiosk i Office 365-användare försöker skapa ett e-postkonto för Exchange Online i Microsoft Outlook 2010 eller Microsoft Outlook 2013. Användarens Outlook-profil ställa inte automatiskt in. Användaren får i stället följande felmeddelande under söka efter dina inställningar för e-post i Outlook:
En krypterad anslutning till e-postservern är inte tillgänglig.
Klicka på Nästa för att försöka använda en okrypterad anslutning.
Det här felmeddelandet visas även om användaren har angett hans eller hennes e-postadress och lösenord korrekt på sidanAutomatiska kontoinställningari guiden Lägg till ny konto i Outlook.

ORSAK

Detta problem uppstår om användaren försöker ansluta Outlook till Exchange Online med hjälp av automatisk upptäckt för Exchange. Office 365 Kiosk planer stöder inte använda Outlook för att komma åt e-post i Exchange Online via en Exchange-anslutning.

LÖSNING

Undvik det här problemet genom att göra något av följande:

MER INFORMATION

Mer information om Office 365 kiosk planer finns Office 365 för företag - Kiosk plan.

Om Office 365-användare som inte är kiosk användare får det här felmeddelandet finns i följande artikel i Microsoft Knowledge Base:
2404385 Outlook kan inte konfigurera en ny profil med hjälp av automatisk upptäckt för Exchange för en Exchange Online-postlåda i Office 365
Behöver du hjälp? Gå till Office 365-Community .

Egenskaper

Artikel-id: 2826047 - Senaste granskning: den 4 juli 2014 - Revision: 5.0
Informationen i denna artikel gäller:
  • Microsoft Exchange Online
Nyckelord: 
o365 o365a o365e o365p o365m o365022013 kbmt KB2826047 KbMtsv
Maskinöversatt
VIKTIGT: Denna artikel har översatts av Microsofts programvara för maskin-översättning och möjligen efterredigerats via CTF-teknologi av Microsofts community istället för av en professionell mänsklig översättare. För att du på ditt eget språk skall få tillgång till samtliga Knowledge Base-artiklar erbjuder Microsoft både mänskligt översatta såväl som maskinöversatta artiklar samt artiklar som efterredigerats av en community. En maskinöversatt artikel likväl som en artikel som blivit efterredigerad av en community är dock inte alltid helt perfekt, då de kan innehålla misstag i ordförrådet, syntax- och grammatikfel. Microsoft är inte ansvarigt för några felaktigheter, misstag eller skador orsakade av felöversättningar eller för våra kunders bruk av innehållet. Microsoft uppdaterar ofta sin programvara för maskinöversättning samt de verktyg som förbättrar den maskinöversatta efterredigeringen.
Den engelska versionen av artikeln är följande: 2826047

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com