A régebbi elemek eltávolítása az Értesítések testreszabása párbeszédpanelről Windows XP rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 283084 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Problémaleírás

Ez a cikk segítséget nyújt az Értesítések testreszabása párbeszédpanel Régebbi elemek listájának törléséhez. Ez a párbeszédpanel olyankor nyílik meg, ha a Windows XP rendszerben a képernyő jobb alsó sarkában található értesítési területre kattint a jobb gombbal.

Ha azt szeretné, hogy a probléma megoldása automatikusan történjen, ugorjon az „Automatikus javítás” című részhez. Ha a probléma javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, ugorjon a „Kézi javítás” című részhez.

Automatikus javítás

A probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse a varázsló lépéseit.

A probléma javítása
Microsoft Fix it 50015


Megjegyzés: Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven jelenik meg. Az automatikus javítás azonban a Windows más nyelvi változatai esetében is használható.

Megjegyzés: Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy flash meghajtóra vagy CD lemezre.

Annak megállapításához, hogy megoldódott-e a probléma, ugorjon a „Megoldódott a probléma?” című részhez.

Kézi javítás

Fontos: Az alábbi bekezdés, módszer, illetve feladat a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows XP rendszerben

A Régebbi elemek törléséhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
  1. Törölje az IconStreams és a PastIconsStream értékeket a következő beállításkulcsból:
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\TrayNotify
  2. Nyissa meg a Feladatkezelőt, kattintson a Folyamatok fülre, jelölje ki az Explorer.exe alkalmazást, majd kattintson a Folyamat leállítása gombra.
  3. A Feladatkezelőben kattintson a Fájl menü Új feladat parancsára, írja be az explorer parancsot, majd kattintson az OK gombra.

Megoldódott a probléma?

  • Annak ellenőrzéséhez, hogy a javítás működött-e, indítsa újra a számítógépet. Ha az Értesítések testreszabása párbeszédpanelen nem láthatók régebbi elemek, akkor a probléma megoldódott, és nem kell továbbolvasnia ezt a cikket.
  • Ha nem sikerült megoldania a problémát, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 283084 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 25. - Verziószám: 4.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbmsifixme kbfixme kbenv kbhowto KB283084
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com