Nem lehet elindítani a Windows XP-t a Windows 2000 telepítése után

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 283433 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU283433
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Amikor a Windows 2000 telepítését követően megpróbálja elindítani a Windows XP rendszert, az alábbihoz hasonló hibaüzenet jelenhet meg:
„A Windows indítása...
A Windows 2000 nem indítható, mert az alábbi fájl hibás vagy nem található: \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM.

Megpróbálhatja megjavítani a fájlt úgy, hogy elindítja a Windows 2000 Telepítőt az eredeti telepítőlemezről vagy CD-ROM-ról.
A javítás megkezdéséhez nyomja meg az első képernyőn a J billentyűt.”
Ha a telepített Windows XP rendszer Windows 2000 rendszerről lett frissítve, akkor előfordulhat, hogy a Windows XP indításakor a fentiek helyett az alábbi kék képernyős hibaüzenetet látja:
BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO
STOP 0x00000074

Oka

Ez a probléma annak köszönhető, hogy a Windows 2000 piacra kerülésekor a Windows XP még nem létezett. A Windows 2000 betöltő segédprogramjának fájljai nem tudják kezelni azokat a változásokat, amelyeket a Windows XP rendszer gyártásakor hajtottak végre. Ahhoz, hogy betölthesse a Windows XP rendszert, a számítógépnek szüksége van ezekre a változtatásokra.

MEGJEGYZÉS: Ha a Windows 2000 rendszert egy másik partícióra próbálja meg telepíteni, miközben a számítógépen a Windows XP rendszer fut, az alábbi hibaüzenettel találkozhat:
Ez a CD-ROM egy korábbi Windows-verzióból származik, mint a jelenleg használt operációs rendszer. A telepítési funkció le lesz tiltva.

A megoldás

A probléma kikerülő megoldásához indítsa el a számítógépet a Windows 2000 rendszerrel, majd másolja az NTLDR és Ntdetect.com fájlokat a Windows XP CD-ROM I386 mappájából a rendszermeghajtó gyökérmappájába.

Noha a problémához a jelen cikk ismertet egy kikerülő megoldást, csak úgy hozhat létre kettős indítású rendszert, ha a Windows XP rendszert a Windows 2000 telepítését követően egy másik partícióra telepíti.

Állapot

Ez szándékosan van így. A termékek általában azért nem kbiztosítják a jövőben megjelenő termékekkel való kompatibilitást, mert a jövőbeni verziók módosításainak részletei nem láthatók előre.

További információ

Ha szeretné biztosítani a több operációs rendszerből való választás lehetőségét rendszerindításkor, telepítse az egyes rendszereket külön-külön partíciókra az alábbi sorrendben:
  1. Microsoft Windows 95, Microsoft Windows 98 vagy Microsoft Windows Millennium Edition (Me)
  2. Microsoft Windows NT 4.0
  3. Microsoft Windows 2000
  4. Microsoft Windows XP
Ha nem szeretné a fent felsorolt rendszerek mindegyikét választhatóvá tenni indításkor, hagyja ki azokat, amelyekre nincs szüksége. MEGJEGYZÉS: Ne konvertálja a merevlemezt alaplemezről dinamikus lemez formátumúra addig, amíg nem telepített minden használni kívánt operációs rendszert. Előfordulhat, hogy miután alaplemezről dinamikus lemez formátumúra konvertálja a merevlemezt, nem fog tudni további rendszereket telepíteni arra a lemezre.

A dinamikus lemezekről a Microsoft tudásbázis következő cikkeiben olvashat bővebben a cikkek számára kattintva:
175761 Az alapszintű és a dinamikus tárolás összevetése Windows 2000 esetén (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
114841 A Windows NT rendszerindító folyamata és merevlemez-használati korlátai (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 283433 - Utolsó ellenőrzés: 2005. január 14. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows 2000 Server
  • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
  • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
Kulcsszavak: 
w2000dualboot kbprb kbdualboot KB283433
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com